13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kömürlükte bir sandık dinamit bulundu

Balık tutmak içinmiş
Yozgat Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Tekke Mahallesi’nde yıkımına karar verilen apartmanlardan birisinin kömürlüğünde bir sandık dinamit lokumu bulundu.

Bomba imha uzmanının çalışmasının ardından yapılan açıklamada, sandık içerisinde bulunan yaklaşık 150 adet patlayıcının, balık tutmakta kullanıldığı kaydedildi. Dinamitlerin bulunduğu kömürlüğün ait olduğu evin kiracısı Seyit Akyol, ev sahibinin Ankara’da ikamet ettiğini, kömürlükte bulunan odunları kendisine verdiğini belirttikten sonra şu açıklamada bulundu:

“Burada bulunan kömürlüklerin yıkılacağından dolayı odunları dışarı çıkartacaktık. Daha önce eşim, kömürlükte bir sandık olduğunu ve içinde patlayıcı madde gibi bir şey gördüğünü söylemişti; fakat ben ‘bilmiyordur’ diye önemsememiştim. Kömürlüğü boşaltırken sandığı fark ettim. İçini açtığımda içerisinde küçük kutucuklar içerisinde patlayıcı maddenin olduğunu gördüm. 155’i arayarak durumu polise bildirdik. Polis ekipleri, kömürlükte incelemelerde bulunarak içerisinde patlayıcı bulunan sandığı götürdüler. Sandığın içerisindeki patlayıcının ne olduğunu biz de yeni öğrendik.”

Patlayıcılar, imha edilmek üzere emniyete götürüldü.

2009 yılında da Sorgun’da bulunmuştu

2009 yılının Ocak ayında da Sorgun İlçesi Agâh Efendi Mahallesi’ndeki Hacılar Camii’nin şadırvanında poşet içine konulmuş olarak 6 adet dinamit lokumu bulunmuştu.

Hiç yorum yok: