15 Mayıs 2013 Çarşamba

Kenya’ya 300 kişilik “Yozgat” Camisi

Kenya'nın Gither köyündeki Yozgat Camisi
İHH Yozgat Temsilciliği, Yozgat’ta halktan topladıkları yardımlarla Kenya’da bir köye cami ve Kur’an kursu yaptırdı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat Temsilcisi Erbek, “Daha önce namaz kılmak için mescidi bile olmayan bu köye aynı binada cami ve Kur’ân kursu yapıldı. 20 gün önce Yozgat ismi verilen cami ibadete açıldı” dedi.

İHH, Yozgat’ta düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve toplanan yardımlarla Kenya’da bir köye cami yaptırdı. İHH Yozgat Temsilcisi Salih Erbek, Vakfın Türkiye genelinde düzenlediği projeyle toplanan bağışların birçok ülkede ihtiyaçlara göre değerlendirildiğini söyledi.

Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla, katarakt ameliyatları ve camiler yaptırıldığını, su kuyuları açıldığını veya yetim programlarına sponsor olunduğunu belirten Erbek, Kenya’nın Mandera bölgesindeki Gither köyüne 300 kişi kapasiteli cami ve Kur’ân kursu yaptırmak için geçen yıl İHH gönüllüleri olarak Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda kermes düzenlediklerini ifade etti.

Yardımlar yerine ulaştı

Kermese ilginin yüksek olduğunu dile getiren Erbek, şunları söyledi:

“Kermesten elde edilen gelir ve bağışlarla daha önce namaz kılmak için mescidi bile olmayan bu köye aynı binada cami ve Kur’ân kursu yapıldı. 20 gün önce Yozgat ismi verilen cami ibadete açıldı. Yozgatlı hayırseverlerin yardımları yerini buldu. İHH organizasyonları Yozgatlı gönüllülerin de desteğiyle devam edecek. Kenya’da açılan Yozgat Camisi ve Kur’ân kursu, Gither köyü ile şehrimiz arasında bir gönül bağı da oluşturdu.”

Çocuklar da eğitim alacak

Müslümanların buluşma noktası olacak
Köyde Müslümanlara ibadetlerini huzur içinde yapabilecekleri bir cami kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydeden Erbek, “Caminin ibadete açılmasıyla köy halkı, başta cuma namazı olmak üzere ibadetlerini daha rahat bir şekilde yerine getirebiliyor. Bir araya gelerek kaynaşabiliyorlar. Çocukları bu mekânda dinî eğitim alacaklar. Cemaat için buluşma noktası aynı zamanda İslâm davetinin geliştirileceği bir merkez de olacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: