20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kayhan: İstemeyi bilmiyoruz

Yasin Nazım Kayhan
İleri gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, Yozgat’a bir askerî birlik kurulmasının AK Parti’nin isteği ve desteği olmadan mümkün olmayacağını belirterek, geçen hafta yapılan STK toplantısında temsilcilerin, talepte bulunmak için  bir yol haritası belirlemek yerine AK Parti’nin son 10 yılda Yozgat’a yönelik hizmetlerinin yeterli olup olmadığını masaya yatırmalarını eleştirdi.

Kayhan, ekonomisinin canlanması için Yozgat’a askerî birlik kurulması konusunda kamuoyunda yükselen talebi değerlendirdiği “İstemeyi bilmiyoruz” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“Siz, acemi birliğini istemek için toplanıp, AK Parti’nin 10 yıl içerisinde Yozgat’a ne getirdiğinin, ne götürdüğünün hesabını yapmaya kalkarsanız, konuyu siyasî bir malzeme haline getirirsiniz ki bundan en büyük zararı yine Yozgat görür. Olacağı varsa da olmaz. Geleceği varsa da gelmez!.. Bunu sırf acemi birliği için söylemiyorum. Beklenen, istenen tüm yatırımlar için geçerli bir durum. (…) Ne Yozgat’ı Ankara’da temsil hakkı verdiklerimiz, ellerindeki yetkileri memleketleri lehine kullanıp gerektiği gibi birşeyler yapmayı biliyorlar, ne de biz onlardan birşeyler istemeyi biliyoruz. Sorunun tek taraflı olmadığı aşikâr. Belki kabahatin büyüğü onlarda, ama şu bir gerçek ki, biz de neyi nasıl isteyeceğimizi bilmiyoruz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: