29 Mayıs 2013 Çarşamba

Gazeteci Muammer Karadeli vefat etti

Muammer Karadeli
“Yeni Ufuk” gazetesinin kurucu ortaklarından gazeteci ve işadamı Muammer Karadeli, 54 yaşında hayata veda etti. Dün öğle saatlerinde rahatsızlanan Muammer Karadeli, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karadeli, 3 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Karadeli’nin cenazesi, ikindi namazının ardından Çapanoğlu Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra Taşocağı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Karadeli’nin cenaze namazına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurullah Nurdoğan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazeteci Muammer Karadeli

1960 yılında dünyaya gelen Muammer Karadeli, gazeteciliğe lise yıllarında başladı. Yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra öğretmenlik yapmaya başlayan Karadeli, gazeteciliği öğretmenliğe tercih etti. Babası Aslan Karadeli’nin kurduğu “İleri” gazetesinde uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra tıbbî cihazların ticaretini yapan Karadeli, 7 yıl önce “Yeni Ufuk” gazetesini yayın hayatına sokarak gazeteciliğe yeniden dönüş yaptı. Bu gazetede yıllarca köşe yazıları yazan Muammer Karadeli, gazetedeki hisselerini bir ay önce gazetenin diğer ortaklarına devretmişti.

Hiç yorum yok: