2 Mayıs 2013 Perşembe

Mermertaş: Çalıştayda da hesap soracak mısınız?

Çetin Mermertaş
“Yeni Ufuk” gazetesinin yeni ortaklarından Gazeteci Çetin Mermertaş, 30 Nisan’da ‘çözüm süreci’ni anlatmak amacıyla Yozgat’ta toplantı yapan İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto eden gruplara, Yozgat’ın kalkınma stratejisini belirlemek amacıyla bu gün gerçekleştirilecek olan “Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı” için de seslerini yükseltip yükseltmeyeceklerini sordu.

Mermertaş, “Yarın da bir araya gelir misiniz?” başlıklı dünkü yazısında, “Ne dersiniz? Akiller yerine kendiniz için de bir şeyler yapar mısınız?” diye soran Mermertaş’ın yazısı şöyle:

“Yozgat’ın ahengi pek tutmuyor. Yanık, yüreği dağlayan, gözleri yaşartan türkülerimize rağmen korosal sıkıntı içerisindeyiz. Tepkilerimizde bile bozukluk var. Ayar eksik anlayacağınız. Solo çıkması gereken ses, düzensiz. Bilin yani.

Malum; ülkenin akil insanları Yozgat’a gelip Yozgatlı ile konuştular. Süreci, çözümü, çalışmaları anlattılar. Toplumsal barış için adım atıldığını ileri sürdüler. Protestolar, tepkiler arasında, şehirden uzak, ülkenin ilk milli parkında buluştular. İyi mi?

Mevzu ile ilgili fazla konuşmaya gerek yok. Ne olduğunu, nasıl işlediğini  biliyorsunuz.

Hazır Yozgat’ta protesto, tepki de olsa, insanlar bir araya gelmişken. Yarınki (2 Mayıs Perşembe) toplantı için de birşeyler ortaya konması gerekir. Bu kez mevzu Yozgat. Anlayın.

Seçim süreçlerinde. Rutin hâline getirilen gelişim, kalkınma, planlama, strateji toplantılarına bir yenisi eklenecek. Yozgat’ın gelecek 10 yılı masaya konacak, tartışılacak. En azından muhalefet, STK’lar, halk, ülke için toplanmışken, Yozgat için de adım atması gerekir. Şarttır aslında.

Hesap sorulacaksa, o gün, bu gündür. İki bakan gelecek. Milletvekilleri, uzmanlar katılacak. ‘Dün nerdeydiniz?’ ya da ‘Bugüne kadar yapamadıklarınızı yarın nasıl yapacaksınız?’ demek adına Yozgat’ın tek vücut olduğu gösterilmeli. Demokratik bir şekilde hak arayışına girilmeli. “Vur, kır, parçala” anlayışı kimse yarar getirmiyor. Çıkıp, açık yüreklilikle masaya yumruk vurulmalı.

Ne dersiniz? Akiller yerine. Kendiniz için de bir şeyler yapar mısınız? Tek şartım var: Koro halindeyken. Solo sesi duyurun.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: