24 Mayıs 2013 Cuma

Bozok Üniversitesi, mezunlarının iş hayatındaki tecrübelerini, mevcut öğrencilerine aktarıyor

Bozok Üniverstesi Mezunları Birliği web sayfası yayında
Bozok Üniversitesi, “irtibatı koparmayalım” dedi

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, mezunlarının meslekî gelişmelerini takip etmek, onların iş hayatındaki tecrübelerini öğrenimlerine devam etmekte olan öğrencilere aktararak kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla, “Bozok Üniversitesi Mezunları Birliği” isimli bir web sayfası hazırladı.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akın
Bozok Üniversitesi Mezunları Birliği Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akın, günümüz dünyasında yöneticilerin, iş başvurusunda bulunan adayların hangi üniversiteden mezun olduklarına bakmaktan çok, pratikte hangi niteliklere sahip olduklarına ve neleri başarabileceklerine baktıklarını vurguladı.
Akın, bu konuda öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Tamer Uçar
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise bu konudaki çalışmaları geçen sene “Bozok Üniversitesi Mezunlar Birliği” adı altında bir oluşumla başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bu amaçla mezun bilgilerimiz toplanmaya başlandı ve bazı mezunlarımızı üniversitemize davet ederek nasıl başarılı olduklarını, başarı öykülerini ve deneyimlerini samimi bir ortamda mevcut öğrencilerimizle paylaşmalarını sağladık.”

Ya sevdiğin işi yap, ya yaptığın işi sev

Bozok Üniversitesi Mezunları Birliği Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akın, hazırlanan web sayfasında yayınlanan yazısında, öğrencilere ve mezunlara tavsiyelerde bulundu.

Bir insanın işinde başarılı olması için işini sevmesinin kaçınılmaz olduğunu ve bu konudaki temel prensibin “ya sevdiğin işi yap, ya yaptığın işi sev” şeklinde özetlendiğini belirten Akın, “Bill Gates gibi işinde dünya çapında başarılar elde etmiş kişilerin hobilerini işe dönüştürdükleri ya da işlerini hobi gibi gördükleri bilinmektedir. Tarih boyunca gelip geçmiş ve insanlığa önemli katkılar sağlamış dâhilerin incelendiği “Dehanın El Kitabı’nda” yer alan Einstein ve Mimar Sinan gibi dehaların da benzer şekilde işlerini çok sevdikleri bilinmektedir” dedi.

Türkiye’de çeşitli sebeplerle her üniversite öğrencisinin istediği bölümde eğitim alamadığına da işaret eden Akın, böyle bir durumda izlenmesi gereken 2 yolu şöyle özetledi:

“Kişinin imkânı ve zamanı varsa idealindeki alanda eğitim almanın yollarını aramalıdır. Eğer yeterli imkân ve zaman yoksa kişi eğitim almakta olduğu alanı sevmeye çalışmalıdır. Bakış açısı değiştirilerek mevcut mesleğin olumlu yönleri görülebilirse işin sevilmesi kolaylaşacaktır.” 

İş hayatında üniversitenize değil niteliklerinize bakarlar

Akın, günümüz dünyasında yöneticilerin, iş başvurusunda bulunan adayların hangi üniversiteden mezun olduklarına bakmaktan çok, pratikte hangi niteliklere sahip olduklarına ve neleri başarabileceklerine baktıklarını vurguladı. Akın, “Bu kapsamda öğrenim hayatında gayretli bir şekilde çalışarak niteliklerini yükselten öğrenciler, mezun olduklarında rekabetçi bir ortamda diğer kişileri geride bırakarak başarılı olabilirler” dedi.

Bozok Üniversitesi Mezunları Birliği Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akın, üniversite öğrencilerine şu tavsiyede bulundu:

“Öğrencilerimizin, öğrenim hayatları sırasında, üniversitemizce veya farklı kurumlarca düzenlenen “Kariyer Semineri” veya benzeri isimlerde düzenlenen faaliyetlere katılmaları, kamuda veya özel sektörde önemli yerlere gelmiş kişilerin başarı hikâyelerini öğrenmelerini, onlarla tanışmalarını ve onlardan ilham almalarını sağlayacaktır. Öğrencilerin kurumlarındaki panolarda ilan edilen bu tarzdaki faaliyetlerin afişlerini dikkatli bir şekilde takip etmeleri ve katılmaları kendileri açısından büyük yarar sağlayacaktır.” 

Rektör Uçar: Bazı öğrencilerimiz
daha mezun olmadan iş bulabiliyorlar

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, Bozok Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen aslında 33 yıllık meslek yüksek okulu, 20 yıllık fakülteleri ile şimdiye kadar binlerce mezun vermiş köklü gelenekleri olan bir üniversite olduğunu belirtti.

Bozok Üniversitesi’nin, mezunlarını hayata hazırlamada oldukça titiz bir gayret içerisinde bulunduğunu belirten Rektör Uçar, “Hatta bazı öğrencilerimiz daha mezun olmadan piyasada rahatlıkla iş bulabilmekte, ileriki yaşamlarında da kariyer yapmaktadırlar” dedi.

Rektör Uçar, üniversitenin başarısını şöyle ifade etti:

“Kendi işini kurarak milyonlarca liralık kamu ihalelerine katılan mühendis ve mimarları, seçkin firmalarda genel müdürlük yapan veya bakanlık müşaviri, kaymakamlık gibi önemli pozisyonlara gelmiş başarılı mezunlarımız bunlardan sadece birkaçıdır. Kimi mezunlarımız ise ülkemizin seçkin üniversitelerinde akademisyenlik mesleğini yürütmekte, yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayarak öğretim üyeliğine kadar yükselmiş durumdadırlar.”

Uçar, mezunların tecrübelerinden istifade etmek konusunda yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

Mezunlarımız, başarı hikâyelerini öğrencilerimize aktardılar

“Üniversitemiz mezunlarının mezun oldukları okulla bağlantılarını sağlamlaştırmak, görgü ve deneyimlerini halen okumakta olan öğrencilerimizle paylaşmalarını sağlamak, mezunları çeşitli vesilelerle bir araya getirmek, sosyal etkinlikler yapmak ve bilgi iletişimini kolaylaştırmak gibi amaçlarla geçtiğimiz yıldan itibaren Bozok Üniversitesi Mezunlar Birliği adı altında bir oluşum başlattık ve çeşitli faaliyetlere başladık bile. Bu amaçla mezun bilgilerimiz toplanmaya başladı ve bazı mezunlarımızı üniversitemize davet ederek nasıl başarılı olduklarını, başarı öykülerini ve deneyimlerini samimi bir ortamda mevcut öğrencilerimizle paylaşmalarını sağladık.

Mezunlar Birliği’ne davetlisiniz

Bozok diploması alan veya daha önce başka bir üniversiteye bağlı olup, 2006’dan sonra Bozok çatısı altında hizmetine devam eden fakülte ve yüksekokullarımızdan mezun olmuş herkes Mezunlar Birliğimizin doğal bir üyesidir. Sizleri ister öğrencimiz olun ister mezun olun Mezunlar Birliğimizle irtibat kurmaya ve etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Birliğin bu internet adresi her türlü iletişim, duyuru ve paylaşımın adresi olacaktır. Yaşanabilir bir kampüs, değerinize değer katan ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız bir üniversite sözüyle yaşamınız boyunca tüm güzelliklerin sizinle olmasını can-ı gönülden diliyorum. Sizleri kendi evlatları gibi gören, hatta ailelerinin birer emaneti ve Yozgat'ın misafirleri olarak ihtimam gösteren tüm personelimiz adına hepinize selamlarımı iletmek istiyorum.

Sizin başarınız bizim başarımız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: