4 Mayıs 2013 Cumartesi

‘Bayan Çiftçiler Yarışıyor’ yarışmasında Yozgat’ı Üniversiteli bayan çiftçi Gülay Lök temsil edecek

Gülay Lök, traktör de kullanıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 8 Mayıs’ta Bilecik’te 9 İlin katılımıyla yapılacak olan bölgeler arası “Bayan Çiftçiler Yarışıyor” yarışmasında Yozgat’ı, ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdikten sonra üniversite sınavına girip Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanan Gülay Lök temsil edecek. Lök, daha önce yarışmanın ilçeler arası bölümünde birinci olmuştu.

25 adet büyükbaş hayvanı olan Gülay Lök, günde 40-50 kilogram süt üretiyor.

Her sabah saat 7.00’de hayvanların süt sağımını ve bakımlarını yaptıktan sonra otlatmaya saldığını, ev işlerini bitirdikten sonra da derslerine çalıştığını söyleyen Lök, yarışmaya hazırlanmanın kendisine kazandırdıklarını şöyle özetliyor:

“Yaklaşık 4-5 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. Ufak tefek bilgilerimiz vardı ama bu yarışmada kendimizi daha çok geliştirdik. Örneğin ağaç aşılamasını, tarlaya hangi ilaçlar kullanılır, kültürel ve biyolojik mücadelelerin bu kadarını bilmiyordum. Tabii ki bunları öğrendikçe daha da bilinçli tarım ve hayvancılık yapmaya başladım.”

Bayanlara ‘cesur olun! Tavsiyesinde bulunan Lök, “Hayata atılıp eşiyle veya beraber yaşadığı kişiyle aynı yolda yürümelerini ve hayatın güçlüğünü de sevincini de beraber yaşamalarını tavsiye ediyorum. Hayatlarında daha aktif olmalarını ve başarının en büyük etkeninin de çalışma ve azim olduğunu unutmamalıdırlar” diyor.

(Kaynak: sarikayagazetesi.com)

Hiç yorum yok: