2 Mayıs 2013 Perşembe

Basın İlân Kurumu Genel Müdürü Atalay ile
Vali Yazıcı, yerel basını değerlendirdiler

BİK Genel Müdürü Atalay, Vali Yazıcı'yı ziyaret etti
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, beraberinde BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, BİK Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu ve Danışmanı Arif Terzioğlu ile birlikte, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamında ziyaret etti. Atalay, daha sonra Galata Çamlık Hotel’de Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ile bir araya geldi.

Genel Müdür Mehmet Atalay, Yozgat Valiliği’ni ziyaretinde, Basın İlan Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra Vali Yazıcı ile Yozgat’taki yerel basın kuruluşlarının genel durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Galata Çamlık Hotel’de Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve Yardımcısı Yusuf Kenan Yılmaz ile akşam yemeğinde bir araya gelen Atalay, BİK’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

BİK mevzuatının yeniden yapılandırılması çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Atalay, şu açıklamada bulundu:

Yerel basınımızın elini güçlendirecek çalışmalara devam edeceğiz

Yemekte 2 saat sohbet ettiler
“Ülkemizde gerek yazılı basının, gerekse yerel televizyonlar, radyolar ve internet medyasının hem denetlenmesi, hem düzenlenmesi, hem de kamu reklamlarından yararlanması konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar neticelendiğinde, basınımızı belli kriterler doğrultusunda desteklemeye devam edeceğiz. Basının sorunları, medyada atılacak adımlar, internet medyasıyla ilgili talepler, yerel televizyonların ilandan pay alması çalışmaları hepsi bir bütün olarak elimizde. RTÜK bir taraftan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bir taraftan, Basın İlan Kurumu da bir taraftan birlikte çalışıyoruz. Türkiye genelinde şu ana kadar 30’dan fazla ilde Basın İlan Kurumu bürolarımız hizmete açıldı. Bundan sonra da devamı gelecek. Yerel basınımız ile sık sık toplantılar yapacağız. Yerel basının sorunlarını dinlemeye ve yerel basınımızın elini güçlendirecek çalışmalara devam edeceğiz.”

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı da, Atalay’a yerel basının sıkıntılarını anlattı. Kiracı, bu sorunları Yozgat ve ilçelerindeki gazete sahipleriyle birlikte görüşmek ve tartışmak üzere kendisini Yozgat’a davet etti. Atalay, Kiracı’nın daveti üzerine, bu amaçla ilk fırsatta Yozgat’a geleceğini söyledi.

Atalay ve beraberindekiler, saat 20.00 sıralarında Yozgat’tan Sivas’a hareket ettiler.

(yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: