4 Mayıs 2013 Cumartesi

AK Parti karşıtları ilçeye hizmet istemiyorlarmış!..

MHP'liler ankete yüklendi
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Yöre Haber” isimli gazetenin, internet sitesinde düzenlediği ve ilçeye getirilmiş 7 hizmeti sıraladığı “AK Parti ilçe teşkilatının hangi hizmeti ilçemiz için (daha) hayırlı olmuştur?” konulu anketinde en yüksek oy, “Hiçbiri” seçeneği için kullanıldı.

Gazetenin Sahibi Bahri Tek, geçen Mart ayında yayınladığı “Zil takıp oynayın” başlıklı yazısında, ilçede yapımı devam eden yüksekokulun çatısının, meteorolojik sebeplerle meydana gelen hortum afetinden dolayı uçtuğunu, gazetesini arayan muhaliflerin kendisine “Bunu da yazsanıza” diyerek çağrıda bulunduklarını kaydetmişti.

Tek, “Oluşan hortum, bazı evlere hasar verdiği gibi yüksekokulun çatısının bir kısmını da uçurdu. Tabii bir afet; kimse önüne geçemez. Allah beterinden saklasın. Buna sevinilir mi?” diyerek şaşkınlığını ve tepkisini dile getirmişti.

(MHP, Sarıkaya ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimini yaklaşık 100 oy farkla kaybetmiş, seçimi AK Parti kazanmıştı.)

Böyle muhalefete pes!..

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Yöre Haber” isimli gazetenin, internet sitesinde düzenlediği “AK Parti ilçe teşkilatının hangi hizmeti ilçemiz için (daha) hayırlı olmuştur?” konulu anketinde en yüksek oy, “Hiçbiri” seçeneği için kullanıldı.

Gazete, düzenlediği ankette okuyucularına; “1- Şehir içi geçişi, 2- Adalet Sarayı, 3- Emniyet Müdürlüğü, 4- 100 yataklı hastane, 5- Yüksekokul, 6- 2 adet öğrenci yurdu, 7- SGK binası, 8- Hepsi, 9- Hiçbiri” seçeneklerini sundu.

4 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 17.50 itibariyle anket seçeneklerinde 116 oy ve % 36 oranıyla “Hiçbiri” seçeneği en çok oy alan seçenek oldu. “Hepsi” seçeneği ise, 103 oy ve % 32 oranında kaldı.

Buna sevinilir mi?

Gazetenin Sahibi Bahri Tek, geçen Mart ayında yayınladığı “Zil takıp oynayın” başlıklı yazısında, ilçede yapımı devam eden yüksekokulun çatısının, meteorolojik sebeplerle meydana gelen hortum afetinden dolayı uçtuğunu, gazetesini arayan muhaliflerin kendisine “Bunu da yazsanıza” diyerek çağrıda bulunduklarını kaydetmişti.

Tek, “Oluşan hortum, bazı evlere hasar verdiği gibi yüksekokulun çatısının bir kısmını da uçurdu. Tabii bir afet; kimse önüne geçemez. Allah beterinden saklasın. Buna sevinilir mi?” diyerek şaşkınlığını ve tepkisini dile getirmişti. Bahri Tek, yazısında şunları kaydetmişti:

Zil takıp oynayın

Yüksekokulun çatısı uçmuş. Bir sevinç ki sormayın gitsin. Gazetemizi telefonla arayan bazı bahtsızlar, ‘Bunu da yazsanız ya...’ (diyorlar). Biz de yazıyoruz...

Yüksekokulun çatısı uçmuş. Gözünüz aydın. Çayıralan’da yüksekokul yaptıran iş adamı Eryılmazlar Grup’a methiyeler dizilirken, bizimkiler zil takıp oynayacaklar neredeyse.

10 Mart günü aşırı derecede fırtınanın olduğu bir zamanda TOKİ’ye gittim. Fırtınadan eve zor gittiğim zamanda oluşan hortum, bazı evlere hasar verdiği gibi yüksekokulun çatının bir kısmını da uçurdu. Tabii bir afet; kimse önüne geçemez. Allah beterinden saklasın. Buna sevinilir mi?

İlçemize yapılan yüksekokul, ilçemizin geleceği açısından önemli bir yatırım. Bu yatırıma destek olan başta eski milletvekilimiz Abdülkadir Akgül, Kaymakamımız Yaşar Dönmez ve de Belediye başkanımız Ali Osman Erbir olmak üzere maddî ve manevî desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyorum.

İlçemiz bir kısır döngünün içinde. Kendi menfaatleriden başka bir şey düşünmeyen bazı bahtsızlar, ‘Yapılan yatırımları nasıl baltalarım?’ diye koro hâlinde tek ses olmuş sanki... Türkiye’de tedavi özelliği olan şifalı kaplıca suları, kömürle ısıtılan hamam suyuna dönmüş.

Tarihî Roma Hamamı’nın önünü betonla kapatıp tarih saklanmış, tarihî Uyuz Hamamı’nın izi toprak altına saklanarak kaybolmuş. İlçemizin tek gelir kaynağı, turizm açısından önemli yeri olan tarihî Roma Hamamı’nı kullanamayarak  ve reklamını yapamayarak içler acısı durumuna getirip ve Sarıkaya’nın gelişmesine zarar vererek büyük bir engel olduğu  gerçeğini kimse inkâr edemez.

Ülkemizde hamam kültürü, teknolojiyle ve çağın gerektirdiği şekilde modern hâle getirilip 5 yıldızlı oteller ve tesisler yapılırken, ne hikmetse bizim Sarıkaya’mızda  hamam eski hamam, eski tas.

Hâlâ millet 5 Lira’ya hamama girer olmuş. Yurt dışından gelen turistler 2 Euro’ya kaplıca mı olurmuş deyip, duruma gülüp geçerken, farkında olmadan neler kaybettiğimizi düşünmek gerekiyor. (Tabiî ki 50 Euro’ya 5 yıldızlı otelde kalsalar ve kaplıca suyundan faydalansalar ilçemize daha çok fayda sağlamış olurlardı.) 

Esnafın hâli zaten ortada, yaz mevsiminde 3 ay iş yaptı yaptı; yapamadı, Allah yardım etsin. 9 ay boyunca kapısının önüne yada dükkânın içerisinde oturuyor. Soracak olsanız ‘Durumunuz nasıl?’ diye, hepsinden duyacağınız tek söz, ‘İş yok, bekliyoruz’.

Neticede, ilçe ekonomisi dar bir boğaza girmiş. Bütün bunları konuşup çözüm bulacağımız yerde, ilçe ekonomisinin motoru olacak yüksekokulun ‘Yapımını nasıl engellerim?’ diye her türlü karalamayı marifet sayıyorlar.

İlçemizin kalkınmasını istemeyenler, bilmiyorlar mı ki, bu okulun yanına bir de fizik tedavi için hastane yapılacak? Turizmde ilçenin önü açılacak, tarihî Roma Hamamı açığa çıkacak, kaplıca içindeki bazı binalar ve önündeki binalar yıkılacak.

Dün yüksekokul yapımı için Belediyenin topladığı ‘kurban derilerini kokuttular’ diyen zihniyet, bu gün yüksekokulun çatısı uçtu diye zil takıp oynayacaklar neredeyse.

Bende yazıyorum. Yüksekokulun çatısı uçtu, gözünüz aydın! Zil takıp oynayın...”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: