2 Mayıs 2013 Perşembe

AGD Akdağmadeni Şubesi, Ayasofya’nın
ibadete açılması için imza kampanyası başlattı

Ayasofya Müzesi - İstanbul
Anadolu Gençlik Derneği’nin Akdağmadeni Şubesi, günümüzde müze olarak hizmet veren Ayasofya Camisi’nin ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Akdağmadeni Kültür Merkezi’nin önünde düzenlenen imza kampanyası öncesi konuşan Anadolu Gençlik Derneği Dergisi Akdağmadeni Şube Başkanı Salim Açıkel, Ayasofya’nın, İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için başlattıkları imza kampanyasıyla 10 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirten Açıkel, şunları söyledi:

"Hedefimiz 10 bin imza"
“İstanbul fethedildikten sonra Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülmüş ve ilk cuma namazı burada kılınmıştır. İlk cuma namazının hutbesini Fatih Sultan Mehmet okumuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştır. Fatih Sultan Mehmet, ilahi bilgelik anlamına gelen Ayasofya’nın adını değiştirmemiş, uğruna verilen şehitler adına Peygamber müjdesine nail olan o güzel ordu adına, Peygamber müjdesine nail olan o güzel kumandan adına Ayasofya’nın cihetini Beytullah’a çevirmiştir.”

Açıkel, imza kampanyasına Akdağmadeni halkının büyük oranda destek verdiğini ifade ederek, “Bize bu kampanyada destek veren ilçe halkına teşekkür ediyorum. 10 bin imzayı topladıktan sonra, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması için imzaları Başbakanlığa göndereceğiz” dedi.

Hiç yorum yok: