24 Mayıs 2013 Cuma

Açıkgöz: Kaplıcalarımız kendilerini yenilemediler, yenileyen Kozaklı, kaplıca turizminin adresi oldu

Yozgat’ın sıcak su kaynakları bakımından hayli verimli olan ilçelerindeki kaplıca tesislerinin sahipleri, halkın kaplıcalara yeterli oranda ilgi göstermemesinden ve şehrin kaplıca zenginliğinin tanıtımının yeterince yapılmayışından yakınıyor.

Ali Açıkgöz
Eski Yozgat Belediye Başkanlarından, “Yozgat Haber” gazetesi yazarı Ali Açıkgöz ise, kaplıca işletmecilerine yönelik eleştirilerini dile getirdiği yazısında, sitem eden işletmecilere dolaylı olarak cevap verdi. 

Açıkgöz, Yozgat’taki kaplıca işletmelerinin kendilerini yenilemediklerini, buna karşılık işletmeleri kendini yenileyen Nevşehir’in Kozaklı ilçesinin, kaplıca turizminin orta Anadolu’daki adresi hâline geldiğini belirtti. Açıkgöz, “Kaplıca hikâyeleri” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“… dün Sarıkaya gibi, Sorgun ve Saraykent gibi kaplıcaları ile meşhur, her yıl binlerce insanla dolup taşan bu ilçelere bile, gün geçtikçe daha az insan gelir olmaya başladı. ‘Niye?’ diyeceksiniz. Niyesi var mı? Bırakın yenilerinin açılmasını, tesisler yılardır hep aynı kaldı. Hiç yenilenmedi. Müşteriye yeni hizmetler sunamadı. O eski köhnemiş hâliyle hizmet sunmaya devam ettiler.

Yanı başımızdaki yolu olmayan, ulaşımı bizim ilçelerimize göre daha zor olan Kozaklı, yeni şeyler yaptı, yeni tesisler açtı, müşteri çekmek için ne gerekiyorsa onu yaptı. Sonunda da kaplıca turizminin orta Anadolu’daki adresi oldu.

İşin gerçeği, her geçen yıl bu konuda kan kaybediyoruz. Sıcak suyun olduğu ilçelerde yeni kaplıcalar hizmete gireceğine, eski tesislere mahkûm edildik. Eskiler de gittikçe daha köhneleşen tesisler hâline geldi. Artık bu konuda söylemden eyleme geçmenin zamanı geldi de geçiyor bile.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: