22 Şubat 2013 Cuma

Yozgat Belediyesi, anket sonucunu açıklayacak mı?

Erdoğan, toplantıya katılanlara 10 ilin anket sonucunu açıkladı
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 10 ilin milletvekilleri ve belediye başkanları ile AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda, bu illerin son mahallî seçimlerde aldıkları oy oranı ile genel ve yerel seçimlere yönelik olarak yaptırılan son anketlerde görülen oy oranlarını tek tek okudu.

Kendinize çeki düzen verin

Vatan gazetesinin haberine göre, mahallî seçimlere daha 1 yıl olduğunu, bu 1 yılın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Tüm şehirlerde anketler yaptırıyoruz, durum nedir diye, kendinize çeki düzen verin diye…” şeklinde konuştu. Erdoğan, ardından da “Şu anda durum bu” diyerek, anket sonuçlarını her il için tek tek açıkladı. Buna göre parti ve belediye başkanları açısından oy oranı sıralamasında 1. sırada Kayseri çıkarken, en düşük oy oranını ise Kırıkkale aldı.

Başbakan Erdoğan, anket sonuçlarına göre Kayseri’de genel oy oranlarının yüzde 65 olduğunu, kararsızlar da dahil edildiğinde bu rakamın yüzde 68’e çıktığını, mahallî seçimlerde ise belediye başkanına oy vereceğini söyleyenlerin oranının yüzde 72 olduğunu söyledi.

Yerel seçime yönelik anket sonuçlarına göre başarı sıralamasında Kayseri’yi Nevşehir takip ediyor. Kırıkkale’de AK Parti’nin oy oranının yüzde 60 civarında çıktığını ancak yerel seçim anketi sonuçlarında bu oranın yüzde 11’e düştüğünü belirten Erdoğan “Bu oran fecaat” diyerek, Kırıkkale Belediye Başkanı’na tepki gösterdi.

Ankete göre Yozgat Belediyesinin oy oranı ne kadar?

Toplantıya katılan Yozgat heyeti, henüz bir açıklama yapmadı. Yapılan ankete göre, bu gün itibariyle Yozgat Belediyesi’nin alması muhtemel oy oranının ne kadar olduğu merak ediliyor. 

Toplantıya, İç Anadolu Bölgesi’ndeki 10 ilin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile il koordinatör milletvekilleri ve parti yöneticileri katılmıştı.

Hiç yorum yok: