1 Şubat 2013 Cuma

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin
yeni bölümleri hizmete açıldı

Rektör Uçar-Başbakan Yardımcısı Bozdağ
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Kardiyoloji, Yoğun Bakım ve Koroner Anjiyografi üniteleri ile Yozgat Belediyesi Spor Kulübü binası, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Törene Bozdağ’ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, öğretim üyeleri, daire müdürleri, kaymakamlar, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat ziyaretinde gazetecilerin gündemdeki siyasî tartışma konularına dair sorularını cevaplayan Bozdağ, Eegenekon ve Balyoz davalarının sanıklarının tutukluluk süreleri, CHP’deki ırkçılık tartışmaları ve yeni Anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, ırkçılık tartışmalarını değerlendirirken “Cumhuriyet Halk Partisi'nin genetik kodlarında yer alan ırkçılık bir kez daha kendini göstermiş oldu” dedi.

Bozdağ, tutukluluk süreleri konusundaki değerlendirmesinde de, 3. Yargı Paketi’nde adlî kontrolde üst sınırın kaldırıldığını hatırlattı. Bozdağ, mahkemelerin takdir yetkilerini tutuklama yönünde kullandıklarını belirterek, “Halbuki tutuklama istisnadır, serbest yargılama esastır. İstisna, esas yerine geçmemelidir” diye konuştu.
Bozdağ, yeni Anayasa çalışmaları konusunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını tekrarlayarak, Anayasa Komisyonu’nda mutabakat sağlanamaması hâlinde referanduma gidebileceklerini ifade etti.

Hiç yorum yok: