12 Şubat 2013 Salı

Sivas’taki cinayetin zanlısı Yozgat’ta teslim oldu

Öldürülen Leyla Özdemir
Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nde bir kadını pompalı tüfekle öldürdükten sonra kaçan şahsın otomobili, Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi yakınlarında bulundu. Arama çalışmaları sürerken, şüpheli şahıs, bu gün öğle saatlerinde jandarmaya teslim oldu.

Yıldızeli İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şahıs, susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sivas Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Olay nasıl oldu?

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nde geçen cuma gecesi bastığı evde 4 aylık hamile 38 yaşındaki Leyla Özdemir’i pompalı tüfekle öldürdükten sonra kaçan 36 yaşındaki Metin Özkan, jandarmaya teslim oldu.

Olay, geçen cuma gecesi saat 23.00 sıralarında Yıldızeli’ne bağlı Şeyhhalil Beldesi’nde meydana geldi. Metin Özkan, hasmı 40 yaşındaki Murat Özdemir ve ailesinin yaşadığı eve baskın yaptı. Kapıyı açan Özdemir, Özkan’ın elindeki pompalı tüfeği görünce kapıyı kapatmak istedi ancak başarılı olamadı. Bu sırada ateş eden Metin Özkan’ın tüfeğinden çıkan saçmalar, Murat Özdemir’in 7’nci çocuğuna hamile olan eşi Leyla Özdemir’in karnına isabet etti. 4 aylık hamile kadın, kaldırıldığı Yıldızeli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra bir otomobille kaçan şüpheli Metin Özkan’ın yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti. Şüphelinin kaçarken kullandığı otomobil, 4 gün önce terk edildiği Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi yakınlarında bulundu. Arama çalışmaları sürerken, şüpheli şahıs, bu gün öğle saatlerinde jandarmaya teslim oldu. Özkan’ın bölgedeki ormanlık alanda saklandığı belirlendi.

Yıldızeli İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Metin Özkan susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sivas Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

Hiç yorum yok: