11 Şubat 2013 Pazartesi

Öğrenci midibüsü devrildi: 27 yaralı

Yaralanan 25 öğrenciden 8'inin durumu ağır
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Yamaçlı beldesinden ilçe merkezine öğrenci taşıyan midibüs, kontrolden çıkan bir otomobile çarpmamak için ani manevra yapınca şarampole yuvarlandı. Kazada araçların şoförleri ve 25 öğrenci yaralandı. Yaralılar, Boğazlıyan, Sorgun ve Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yamaçlı Belediye Başkanı Metin Koçak, 8 öğrencinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.


Kaza nasıl oldu?

Boğazlıyan Çevre Yolu girişinde, 66 DL 280 plakalı otomobilin şoförü Duran Aktaş,  yola çıkan bir köpeğe çarptıktan sonra aracın kontrolünü kaybetti. O esnada, Boğazlıyan’ın Yamaçlı beldesindeki 3 okulun öğrencilerini ilçe merkezine taşıyan otomobilin hemen arkasında bulunan 66 EA 808 plakalı midibüsün şoförü, otomobile çarpmamak için manevra yapınca, midibüs şarampole yuvarlandı. Midibüsün, Boğazlıyan İmam Hatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıdığı öğrenildi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle:

Cuma Özdilek (şoför), Duran Aktaş (Şoför), Hayriye Ünlü, Makbule Parlak, Cemaynur Develi, Fadime Karataş, Fahriye Eraslan, Sefanur Koçak, Tuğba Kartal, Rabia Baran, Burcu Polat, Kevser Uzey, Gülsüm Dağıstan, Atiye Nur Öztürk, Ayşegül Uçar, Gizem İlbay, Cansu Moğul, Seda Arıkan, Esengül Ünlü, Mihrican Andaç, Melek Şeyma Dinç, Betül Şaşmaz, Kenan Uzel, Selim Güneş, Adife Meriç, Sümeyra Uzel ve Melike Bolat.

Yaralılar ambulanslarla Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Cansu Moğul ile 13 kişi, Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.


8 öğrencinin durumu ağır

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, hastanelerdeki yaralı öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Yamaçlı Belediye Başkanı Metin Koçak, muhabirlere yaptığı açıklamada, Boğazlıyan’daki Sağlık Meslek Yüksekokulu ile İmam Hatip ve Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilere otobüs tahsis ettiklerini belirterek, “Otobüsün önünde giden bir araç köpeğe çarpmış. Bizim otobüs de o araca çarpmamak için direksiyonu kırınca devrilmiş. 8 öğrenci dışındakilerin sağlık durumu iyi” dedi.

Hiç yorum yok: