6 Şubat 2013 Çarşamba

‘Niyet ettim Boğazlıyan’a 350 konut yapmaya…’

Mustafa Özdal
Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapacakları görüşmenin ardından Eski Sanayi Sitesi’ne 350 konut inşa etmeyi planladıklarını bildirdi.

Bölgede hisseleri bulunan vatandaşların yüzde 51’inin rızasını aldıklarını belirten Özdal, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayıp başlamayacağının birkaç ay içerisinde belli olacağını söyledi. Proje uygulanmaya başlanırsa, bölgeye 350 konutun yanı sıra, sinema ve tiyatro salonları ile perakende gıda satış reyonları, otopark ve yeşil alanların bulunduğu bir alışveriş merkezi de yapılacak.

Başkan Özdal, Eski Sanayi Sitesi’nin ilçenin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, yeni çıkan ‘Riskli Yapılar Yasası’na göre buradaki riskli binaların tespitini yapıp Bakanlar Kurulu’na ileteceklerini ve bu süreci birkaç ay içerisinde neticelendireceklerini kaydetti.

Başkan Özdal, şu açıklamada bulundu:

“Boğazlıyan’ın en önemli projesi olan ve şehir merkezinde vitrin imajı oluşturacak kentsel dönüşüm için çalışmalara başladık. Bu proje sadece belediyemizin değil tüm ilçe halkının projesidir. Atıl durumda olan eski sanayi bölgesinde hisseleri bulunan vatandaşların yüzde 51-52’sinin rızasını aldık. TOKİ, bunun yüzde 65-70’e gelmesini istiyordu ama yeni çıkan riskli yapılar yasasına göre, TOKİ ile yeni bir görüşme yapacağız. 10 bin liranın altındaki yerlerin istimlâkının TOKİ tarafından yapılacağı düşüncesi ile yeni çalışmalar yapılacak. Tabii ki bu Bakanlar Kurulu’ndan geçecek. Bizler tespiti yapıp bakanlar kurulu’na ileteceğiz. Buranın birkaç ay içerisinde ne olup ne olmayacağı kesin olarak ifade edebileceğiz. Bu projeye hep birlikte destek sağlayarak, el birliği ile bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmamız gerekir. Kentsel dönüşüm projesi, kaçırılmaması gereken bir fırsat. İlçemizin önünün açılması ve geleceğinin kurtarılması gerekir.”

Hiç yorum yok: