23 Şubat 2013 Cumartesi

Meslek Lisesi’nin eğitimli genç aşçıları,
Yimpaş AVM’de hafta sonları stant açacaklar

Maharetli öğrencilerin ürünleri Yozgat halkının beğenisine sunulacak
Yozgat Merkez Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü’nde eğitim gören 50 öğrenci, yaptıkları birbirinden lezzetli yemekleri, tatlıları, pastaları ve börekleri, Mart ayından itibaren hafta sonları Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde (AVM) açacakları stantta satışa sunacaklar. Satıştan elde edilen gelir, okulun döner sermayesi vasıtasıyla öğrencilere ücret olarak ödenecek.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Yozgat Merkez Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü, kapılarını basın mensuplarına açtı. Öğrencilerin hazırladıkları yemeklerle basına ziyafet çeken okul yönetimi, bölümde verilen eğitim hakkında bilgi verdi.

Birbirinden leziz yemekler
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü’nde 50 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Okul Müdürü Eylem Kılıçaslan, bölüm mezunlarının, buradan alacakları aşçılık sertifikası sayesinde turizm sektöründe kolaylıkla iş bulma imkânına kavuşacaklarını belirtti. Kılıçarslan, öğrencilerin yaptıkları birbirinden lezzetli yemekleri ve pastaları, Mart ayından itibaren hafta sonları Yimpaş AVM’de açacakları stantta satışa sunacaklarını duyurdu.

‘Önce tat sonra al’ sloganı ile yemekleri Yozgat halkının beğenisine sunacaklarını ifade eden Kılıçaslan, “Buradan elde edilen gelir, okul döner sermayesine aktarılacak, oradan da öğrencilerimize ücret ödeyeceğiz. Ayrıca dışarıdan yemek, tatlı, pasta, börek siparişleri alacağız” dedi.

Bu yemek atölyesinden Türkiye’de sadece 6 okulda var

Yozgat Merkez Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü’ndeki atölyeden Türkiye’de sadece 6 okulda bulunduğunu belirten Kılıçaslan, “İnteraktif donanımı bulunan atöleyimizde diğer 5 okuldan her hangi biriyle bağlantı kurulup telekonferans yöntemiyle karşılıklı yemek yapma imkânına sahibiz. Ayrıca atölyemizi internet üzerinden 24 saat izleyebilirsiniz” diye konuştu.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü dışında okulda Gıda Teknolojisi, Grafik ve Fotoğrafçılık ve Çocuk Gelişimi bölümleri bulunduğunu aktaran Kılıçaslan, şöyle konuştu:

“Biz özellikle Gıda Teknolojisi alanını çok önemsiyoruz. Çünkü bu alandan mezun olan öğrencileri alacak 110 tane yüksekokul bulunmaktadır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz sınavsız geçiş hakkıyla bir yüksekokulda okuma imkânına kavuşmaktadırlar. Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz. Her yıl artan öğrenci sayımızın, ilk mezunlarımızı verdikten sonra daha da artacağına inanıyorum.”

'Önce tat, sonra al...'

Hiç yorum yok: