26 Şubat 2013 Salı

Kahraman: Mehmet Çiçek şahit, şarkıcı Mirkelam’ı Psikolojik Harekatçı askerler 3 günde meşhur etmiş

"Koşan Adam" Mirkelâm, 3 günde nasıl şöhret oldu?
54. dönem Refahyol Hükümeti’nde Kültür Bakanlığı yapan İsmail Kahraman, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatırken, dönemin Millî Eğitim Komisyonu Başkanı, eski Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in de şahit olduğunu belirttiği bir hatırasını da dile getirdi.

Kahraman, O dönem Milli Eğitim Komisyonu’ndaki milletvekillerinin, Kara Harp Okulu’nun fakülte statüsünü kazanabilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında Kara Harp Okulu’nu ziyaret ettiklerini belirterek, burada bir albayın söylediklerini, eski Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’i de şahit göstererek şöyle nakletti:

“Ziyaret sırasında DSP İzmir Milletvekili Güler Arslan’ın dikkatini ‘Halkı Yönlendirme ve Psikolojik Harekât Başkanlığı’ yazılı bir levha çekti. Arslan’ın bir albaya ‘Harp sırasında mı kullanılıyor?’ sorusuna albay, ‘Hayır.  Sulhde de harpte de lüzumlu bir yerdir. Halkı yönlendirme ve psikolojik harekât gereken çalışmaları yapar. Meselâ o koşan şarkıcı Mirkelam… 3 gün içerisinde tüm Türkiye’ye ismini duyurduk. Kim tanıttı?’ şeklinde cevap vermiş.”

“Koşan Adam” Mirkelam…

1990 yılında “Karşılıksız Çek” adlı şarkısıyla Kuşadası Altın Güvercin Yarışması'na katıldı ama dereceye giremedi. 1994 yılında Best FM'de DJ olarak çalıştı.

Mirkelam, Tarkan’ı da ünlü yapan İstanbul Plak’ın sahibi Mehmet Söğütoğlu’na “Bizim böyle şarkılarımız var, satmayabilir, seni kurtarsın, biz de müzik yapmaya devam edelim yeter” der. 19 Mayıs 1995’te, Kayahan’la birlikte Cem Özer’in programına konuk olur ve “Koşan Adam” olarak gündeme girer. Umur Turagay’ın klibi, Serra d’Autry’nin çizdiği imaj ve İskender Paydaş’ın düzenlemesiyle “Her Gece” isimli şarkı, henüz albüm bile çıkmamışken, bir gecede dillere düşer. 31 Mayıs 1995 tarihinde çıkardığı albümü ile çok iyi bir satış grafiği yakalar. Kendi adını taşıyan albüm bir günde 200 bin, toplamda 750 bin satar.

Hiç yorum yok: