15 Şubat 2013 Cuma

Hizmet mi, hezimet mi?
İGM üyelerinin yurt dışı seyahatleri sorgulanıyor

İGM Üyelerinin yurt dışında ne yaptıklarını bilen yok

Yozgat Muhabir’in 7 Şubat 2011 ve 14 Aralık 2012 tarihlerinde gündeme getirip dikkate sunduğu İl Genel Meclisi üyelerinin yurt dışı seyahatleri, mahallî basın tarafından da sorgulanmaya başlandı.

“Yozgat Haber” gazetesi, “Merak uyandıran gezi” başlığıyla manşetten yayınladığı haberde, Yozgat İl Genel Meclisi üyelerinin “Yatırımcılara Yozgat’ı tanıtarak yatırım yapmaya davet etmek” gerekçesiyle yurt dışına uzun süreli seyahate çıkmalarını mercek altına aldı.

“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş da, “Avrupa’ya niye giderler?” başlıklı yazısında, Meclis üyelerinin “Yatırımcıları Yozgat’a davet etme” kılıfıyla yurt dışında uzun süre gezip geldiklerini ileri sürdü.

Yozgat Haber gazetesi konuya duyarlılık gösterdi
“Yozgat Haber”, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında Fransa’ya yapılan seyahatlerin ardından bu yıl da 2 üyenin aynı gerekçeyle Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne ‘görevli’ olarak gönderileceğine dikkat çekti. Gazete, Yozgat İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Ünlü ve Çağlayan Yıldız’ın yurt dışı seyahat masraflarının da İl Genel Meclisi bütçesinden karşılanacağının altını çizdi.

“Yatırımcılara Yozgat’ı tanıtarak yatırım yapmaya davet etmek” gerekçesiyle yurt dışı seyahata çıkan Meclis üyelerinin, yurt dışı çalışmaları ve sonuçları hakkında kamuoyuna bilgi verilmediğine de işaret eden gazete, kamuoyunun bu konuda açıklama beklediğini kaydetti.

Gezip tozup gelmişler

Çetin Mermertaş
“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş da, “Avrupa’ya niye giderler?” başlıklı yazısında, Türkiye’yi bırakıp Avrupa’ya açılmışız, haberimiz yok. Rüyada mıyız ne? Değil. Fakat bizi rüyalara götürüp aradan Avrupa’ya dalmışlar. Gitmişler, gezip, tozup gelmişler” diye yazdı. Mermertaş, yazısında şunları kaydetti:

“Belli ki anlaşmışlar. Sıraya girip Avrupa’ya açılmışlar, açılıyorlar. 2010, 2011, 2012. Gidenler, geldiler. Ne yaptılar? Kiminle konuştular? Yozgat’ın neyini anlattılar? Hangi yatırım alanlarını gösterdiler? Bilinmiyor. Tek bilinen, gezip geldikleri. ‘Hadi anlatın’ deseler, diyecek bir şeyleri olmayacak.

Yatırıma davet, işin kılıfı

Yılları vermişken 2013’ü de unutmamak lâzım. Geçmişte gidenler, Fransa’ya açılmışlar. Bu yıl gidecekler şanslı. Fransa ile birlikte ABD’yi görecekler. Hem de devlet kasasından. Milletin ödedikleriyle yatırımcıya gidecekler, yatırımcıyla konuşacaklar, Yozgat’ı anlatacaklar. Kimse kusura bakmasın, yemezler. Yatırımcı çağırmak, Yozgat’ı anlatmak, işin kılıfı. Dün gidenler nasıl boş döndüyse, yarın gidecek olanlar da aynı şekilde dönecek.”

Yozgat Muhabir de 3 kere gündeme getirmişti

Yozgat Muhabir de 7 Şubat 2011 tarihinde “Komisyon üyesi,harcırah almadan Fransa’ya gitmiş, yatırımcıları Yozgat’a davet edecekmiş”, 14 Aralık 2012 tarihinde de “İl Genel Meclisi’nin Fransa muamması” başlıklı haberlerle konuyu kamuoyunun dikkatine sunmuştu.

Ayrıca Yozgat Muhabir yazarı Sürur Öztürk de, 5 Haziran 2011’de yayınladığı “MHP’li Lâle, Fransa’da ne yaptı?” başlıklı yazısında, yurt dışı seyahatler hakkında açıklama istemişti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: