14 Şubat 2013 Perşembe

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’ni
1 Mart’ta Başbakan Yardımcısı Bozdağ açacak

Rektör Uçar ve Vali Yazıcı,
Ocak ayında incelemelerde bulunmuşlardı
Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisinde inşa edilen ve Orta Anadolu’nun en büyük kongre ve kültür merkezi olduğu belirtilen külliye, 1 Mart’ta Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 850 kişi kapasiteli çok amaçlı kullanıma sahip büyük salonun yanı sıra 200 kişilik orta büyüklükte bir salon ve 8 adet 80-100 kişi oturma kapasiteli salonlar yer alıyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daha önce yaptığı açıklamada, “Bu imkânlara sahip olan Kongre ve Kültür Merkezimizde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” demişti.

Kongre merkezinin yapımına eski Rektör Prof. Dr. İnci Varinli döneminde başlanmıştı. Prof. Dr. Varinli, 2009 yılı Ağustos ayında Yozgat gazetesi yazarı Nesrin Masarifoğlu’ya verdiği mülâkatta, ‘Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nin, Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden birisi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin Kongre ve Kültür Merkezi ile aşağı yukarı benzer nitelikte olduğunu’ söylemişti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: