27 Şubat 2013 Çarşamba

CHP Sivas Miletvekili Özdemir:
Yozgatlı bakanlar var ama Yozgat’a bakan yok

Malik Ecder Özdemir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Yozgat’ta yaptığı değerlendirmede, “Yozgat ve Sivas’ın uzun yıllardır bakanları var. Bakanlar var ama illere bakan yok. Sivas ve Yozgat İç Anadolu’nun en çok göç veren yoksulluğun ve işsizliğin en yoğun yaşandığı illerin başında yer alıyor” dedi.

Sürekli yoksul bırakıldığını iddia ettiği Yozgat halkının nasıl olup da sürekli AK Parti’ye oy verdiğini aklının almadığını ifade eden Özdemir, terörü sona erdirme çalışmalarını da Türkiye’nin AK Parti eliyle bölünmenin eşiğine getirilmesi olarak değerlendirdi.

CHP heyeti Yozgat’ta

CHP Sivas Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Parti Meclis Üyesi Zuhal Samlı, seçim öncesi siyasî tespitlerde bulunmak üzere Yozgat’a geldiler. 3 gün süreyle Yozgat’ta kalacak olan CHP heyeti, Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’la birlikte partinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundular.

CHP heyetinin ziyareti hakkında bilgi veren İl Başkanı Onur Kaytan, “Yerel seçimler öncesinde Yozgat profilinde neler oluyor, onu araştırıp tespit ediyoruz. Ondan sonra da adaylık tespit sürecine gireceğiz” dedi.

Yozgat 10 yılda 235 bin göç verdi

Daha sonra Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın, Yozgat’ta iddia edildiği ölçüde göç olmadığı şeklindeki açıklamasını değerlendiren Kaytan, şöyle konuştu:

“Kendisi hukukçu ve ilahiyatçı. Yalan söylemlerde bulunmasını istemiyoruz. Yozgat halkı olarak bu yalanlara karnımızın tok olduğunu bilmesini istiyoruz. Bekir Bozdağ, hesap bilmiyorsa CHP olarak bir hesap makinesi hediye edebiliriz, hesabı düzgün yapmasını istiyoruz. Sürekli ‘Yozgat altın çağını yaşayacak’ diye propaganda yaptılar. Ama 2002’den bu tarafa baktığınızda istihdama yönelik bir çalışmanın olmadığını görebiliyoruz. Son 10 yılda 235 bin göç var; bunu inkâr edemeyiz. Bunun ana sebebi, istihdamın olmayışıdır. Yozgat, her yıl ortalama 10-15 bin göç veriyor.”

AK Parti’nin ‘hizmet’ olarak sıraladığı çalışmaları da sorgulayan Kaytan, bu konuda da şunları söyledi:

Birinci OSB boş, ikincisine ne gerek var?

“Duble yol çalışmalarında Kayseri bölgesine bağlı olan Çerikli- Akdağmadeni arası duble yol, tarla yolu şeklindedir. Bu yol nasıl yapılıyor, bu yollardan kim rant sahibi oluyor, kimler denetliyor, bunlarının sorgulanması gerekir. Mevcut bir havaalanı yeri varken neden başka bir yere havaalanı yapılmaya çalışılıyor? Bu konuda kimlerle görüşüldü? Kimlerle görüş alışverişinde bulunuldu? ‘Hastane yapılacak’ deniyor; ama hastanenin yapılıp yapılmayacağı muallâktadır. ‘İkinci Organize Sanayi Bölgesi yapılacak’ deniliyor. Birinci Organize Sanayi Bölgesi boş dururken ikinci organize sanayi bölgenin açılmasının nasıl bir mantık? Böyle boş siyaset yaparak halkımızı kandırmaya gerek yok. Bundan sonra CHP’nin çalışmaları daha sıkı ve daha denetleyici olacaktır.”

CHP Sivas Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de, 30 yıldır Yozgat’ın içinden gelip geçtiğini, Yozgat ile Sivas’ı kıyasladığımda kaderinin aynı olduğunu gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

Yozgat halkı AK Parti’ye nasıl oy veriyor aklım ermiyor

“Yozgat ve Sivas’ın uzun yıllardır bakanları var. Bakanlar var ama illere bakan yok. Sivas ve Yozgat, İç Anadolu’nun en çok göç veren, yoksulluğun ve işsizliğin en yoğun yaşandığı illerin başında yer alıyor. Bir ilde yaşayanlar, nasıl olur da ısrarla yoksul, fabrikasız, yatırımsız bırakan siyasal bir partiye dönüp dönüp oy verir, buna bir türlü aklım ermiyor. AK Parti, bilerek ve isteyerek Yozgat’ı ve Sivas’ı yatırımsız ve işsiz bırakma gayreti içerisindedir. Eğer bir ildeki insanı fabrikasız, işsiz bırakırsan, ne kadar iktidarın vereceği ulûfeye mahkûm bırakırsan, o kadar çok oy toplarım mantığıyla AK Parti, 10 yıldan bu tarafa hem Yozgat’a hem de Sivas’a çivi çakmıyor.”

Konuşmasında ülk gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, insanların adalete güveninin kalmadığını ve hukuk devletinin ortadan kalktığını ileri sürerek, yeni Anayasa taslağını ‘bölünme anayasası’ olarak nitelendirdi. Özdemir, “Sayın Başbakanın hayalinde tek şey var; ne pahasına olursa olsun başkanlık sistemini getirmek adına BDP ile daha doğrusu PKK ile bir işbirliği sürecine girmiş durumda. Şu anda herkes, Apo’dan gelecek 3 mektubu bekliyor. Türkiye açısından garabettir, gelecek açısından çok tehlikeli bir süreçtir. Giderek artık Anayasa’yı yapma sürecinde APO, bu işin bir tarafında olmuştur. Acaba Sivas’ta, Yozgat’ta AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarımız, Türkiye’nin bu gün bir iktidar eliyle bir bölünme eşiğine getirilmiş olmasına bir tepki koyacak mı? Bu gün tek konuşan Başbakan ve onun fikir alışverişinde bulunduğu APO var. Türkiye, iki siyasî aktöre terk edilmiş durumda” diye konuştu.

Hiç yorum yok: