7 Şubat 2013 Perşembe

“Belediyeyi BİMER’e şikâyet ettim diye
tandırımı yıktılar” diyen vatandaş, davayı kazandı

22 Kasım 2012
tarihli haberin kupürü
Geçen yıl Kasım ayında, Yerköy’de evinin yakınına yasal olmayan bir şekilde düğün salonu yapılmasından dolayı Yerköy Belediyesi’ni Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e şikâyet ettiği için belediye zabıtası tarafından tandırlığı yıkılarak cezalandırıldığını iddia eden Adem Yalçıntaş isimli vatandaş, belediye aleyhine açtığı davayı kazandı.

Yalçıntaş, düğün salonundan yayılan gürültünün çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle Yerköy Belediyesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Yerköy Kaymakamlığı’na şikâyette bulunmuş ancak sonuç alamamıştı.

Yozgat İdare Mahkemesi, okulların yakınında bulunan ve ‘canlı müzik’ izni bulunmadığı halde Yerköy Belediyesi tarafından ruhsat verilen düğün salonunun işletmesini durdurma kararı verdi.

Mahkemenin, yaptığı inceleme sonucu verdiği karar şöyle:

“ ‘Çevresel Gürültü’nün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ uyarınca, eğlence yerlerinin canlı müzik izni almasının gerektiği gözetildiğinde, eğlence yeri olduğu kuşkusuz olan düğün salonlarının da ‘canlı müzik izni’ almaksızın açılmasına olanak bulunmaması karşısında, işlemde bu yönde hukuka uyarlık bulunmadığı gibi, yeniden işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi durumunda anılan iznin de aranmasının gerekeceği kuşkusuzdur. Ayrıca Yerköy ilçesinde, Devlet Hastanesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız Meslek Lisesi Öğrenci Yurdu ve Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu’nun çok hassas alan olarak belirlendiği gözetildiğinde, yeni ruhsat verilmesi sırasında buna ilişkin mesafe koşullarını da gözetilmesi gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliğiyle karar verilmiştir.”

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hukukun üstünlüğü