25 Şubat 2013 Pazartesi

Başer, AK Parti’nin Boğazlıyan hizmetlerini anlattı

"Sulama sıkıntısını gidereceğiz"
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Boğazlıyan’a 200 kişilik yurt yapılacağını, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin pansiyonu ile birlikte temelinin bu yıl içinde atılacağını, Oğulcuk Barajı’nın hayal olmaktan çıkacağını, Ovakent bölgesinin sulanması için çalışma yaptıklarını ve Fatih Camisi’nin onarılacağını söyledi.

AK Parti Boğazlıyan İlçe Teşkilatı, hükümetin ilçeye getireceği hizmetler hakkında ilçe halkına bilgi vermek amacıyla ‘Halk Günü’ düzenledi.

Toplantıya, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İlçe Başkanı Hamza Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Eroğlu, AK Partili Belde Belediye Başkanları, muhtarlar, partili üyeler ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yakın bir gelecekte gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Başer, maliyeti yaklaşık olarak 3 milyon Lira olan 200 kişilik yurt yapılacağını, bu yıl içerisinde Boğazlıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de pansiyonu ile birlikte temelinin atılacağını duyurdu.

İlçenin yıllardır beklediği Oğulcuk Barajı’nın da hayal olmaktan çıkacağını ifade eden Milletvekili Başer, “Yapımı devam eden yeni Boğazlıyan Devlet Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yozgat’a 5 ambulans geldi. Bunların birisini Boğazlıyan’a verdik. Ayrıca Boğazlıyan Fatih Camisi, 2013 yılı restore kapsamına alınarak, restore edilecek” diye konuştu.

Boğazlıyan’ın tarım memleketi olduğuna işaret eden Milletvekili Başer, Uzunlu Barajı'nın su sızdırması sebebiyle boşaltıldığını ifade ederek, “Bu sorunu tamamen çözmek, kalıcı çözüm bulmak istiyoruz. Onun için çalışmalarımız sürüyor” dedi. Başer, şu açıklamada bulundu:

“Yemliha Barajı’ndan Boğazlıyan’ın Ovakent bölgesi başta olmak üzere bazı bölgelerine tarımsal sulama için bir çalışmamız var. Boğazlıyanlı çiftçileri su ile kavuşturmak arzusundayız. Çiftçilerin yer altı su kuyusu ile ilgili sorunları var. Bunun için biz yer altı su kaynağı ile ilgili olarak yeni bir kanun çıkarttık. Bu kanunla birlikte çiftçilerin mağdur olmamaları için Bakanlar Kurulu’na yetki verildi. Yani su sayaçları takma süresi uzatıldı. Ülkemiz su manasında zengin bir ülke değil. Yer altı sularını korumak ve gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Suları yerli yerinde kullanacağız. Çiftçilerin su kuyularında ölçüm cihazı sorununu çözmüş olduk.” 

Hiç yorum yok: