31 Aralık 2012 Pazartesi

Yeni yıldan ortak beklenti: Barış, huzur, refah…

Yozgat Valisi ve Milletvekillerinin yeni yıl mesajları
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ile AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, yayınladıkları mesajlarla Yozgat halkının yeni yılını kutladılar.

29 Aralık 2012 Cumartesi

Tarım Kırsal Kalkınma Desteği ile
Yozgat’ta 34 üretici hayalindeki tesislere kavuştu

TKDK destekleri üretime dönüştü
Tarım sektöründe gelişmişlik düzeyinin artırılması, kırsalda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi için Türkiye’de 20 ilde faaliyete başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat’ta 34 hayvan üreticisine verdiği destekle modern tesislerin kurulmasını sağladı.

Yozgat’ta çiftçiler TKDK’nın destekleriyle modern işletmelere kavuşuyor. Çiftçiler tarafından hazırlanan projeler, bedelinin yüzde 60’ı hibe olarak Avrupa Birliği fonlarından karşılanıyor. Türkiye’de 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu, ülke genelinde Yozgat’la birlikte 20 ilde faaliyete başlayarak çiftçilerin modern tesislerde üretim yapmalarını sağlamak ve gelirlerini artırmak amacıyla yüzde 60’ın üzerinde hibe desteği sağlıyor.

Pergel Derneği’nin “Kış Söyleşileri” etkinliğinin ilk konuğu Başkan Yusuf Başer oldu

Yozgat’ta faaliyet gösteren mühendisler ve teknik elemanlar tarafından, bilgi ve tecrübelerini Yozgat’ın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek ve meslekî dayanışmayı sağlamak için kurulan “Pergel” derneği, “Kış Söyleşileri” adıyla kış mevsimi boyunca devam etmesi planlanan bir sohbet programı başlattı.

Tarihî Hayri İnal Konağı’nda gerçekleştirilen “Kış Söyleşileri”nin ilk konuğu, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer oldu. İlk buluşmada davetlilere Yozgat mutfağının ünlü yemeği “Arabaşı” ikram edildi. Yemeğe Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Zeki Haçkalı ve Serdar Açıkgöz, Pergel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Işıksoy, Genel Sekreter Atilla Teker ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Cemil Işıksoy yemeğin ardından yaptığı konuşmada, “Kış Söyleşileri”nin kış boyunca değişik misafirlerin katılımıyla devam edeceğini kaydetti.

28 Aralık 2012 Cuma

“Oy çokluğuyla reddedilen bir talebi,
Başkan yurt dışındayken Meclis’ten geçirdiler”

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, AK Partili Sorgun Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyeleri, bir yapı kooperatifinin Meclis’te 8’e 5 oy çokluğuyla reddedilen bir talebinin, Belediye Başkanının yurt dışında olduğu sırada kabul edilmiş gibi Meclis’ten çıkarıldığını iddia ettiler.

Tahir Demirel
Sorgun Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Tahir Demirel, usulsüz bir karar tutanağı ile Meclis’ten geçirildiğini ileri sürdüğü karar sonucunda, “67 adet daire yapılabilen parsellerin toplamına 78 daire sığdırabilecek pozisyon oluşturulduğunu, 3 kat olan imar izninin 5 kata, toplam yoğunluğun 0,90’dan 1.35’e çıkartıldığını, bahsi geçen parsellerde dik dönen (90 derecelik) bir yol oluşturulduğunu” iddia etti.

Demirel, “Her şeye rağmen burada iyi niyetimizi koruyarak bir ihtimalin parantezini açmak istiyoruz. Bu işgüzarlığı yapan acaba Kâtip Üyeler mi, yoksa Başkan mıdır? Yok değilse, ilgili dilekçenin tekrar Meclis gündemine getirilmesini isteyen derin ve karanlık güçlerden mi bahsetmek gerekir? Başkanın ilgililerden hesap sormasını istemek ve de ilgililerin istifasını istemek hepimize hak olmuştur” diye konuştu. Tahir Demirel, şu açıklamada bulundu:

Arıcılık kursundan sertifika alanlar
TKDK’nın hibe yardımlarından faydalanabilecekler

Eğitim, üretimi artıracak
Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Mustafa Erciyas, açtıkları arıcılık kursunun sonunda sertifika alan kursiyerlerin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından arıcılığı desteklemek amacıyla yapılacak hibe yardımlarından faydalanabileceklerini söyledi. Erciyas, kursa gösterilen ilgi sebebiyle tekrar kurs açacaklarını bildirdi.

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM), arıcılık kursu açtı. Kursa kayıt için 52 kişi müracaatta bulundu.

Akdağmadeni HEM Müdürü Hacı Mustafa Erciyas, 80 saat sürecek kursun sonucunda katılımcılara sertifika verileceğini belirterek, sertifika alan kursiyerlerin, TKDK tarafından arıcılığı desteklemek amacıyla yapılacak hibe yardımlarından faydalanabileceklerini söyledi.

Kurs Öğretmeni Ziraat Teknikeri Davut Aydın da, kursiyerlere dünyadaki ve Türkiye’deki bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arıların mevsimlik bakımı, arıların kışlatılması, arı hastalıkları ve zararlılarından korunma ve organik arıcılık konularında bilgi verdiklerini söyledi.

Bozok’tan ODTÜ olaylarına kınama: Üniversiteler, adını bilimsel çalışmalarla duyurmalıdır

Bozok'tan kınama bildirisi
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, 18 Aralık’ta Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Başbakan Erdoğan’ı protesto adına sergilenen şiddet olaylarını kınadığına dair bir bildiri yayınladı.

“Rektörlük” imzasıyla yayınlanan bildiride, “Demokratik tepki sınırlarını aşarak taş, sopa, molotof kokteyli gibi nesneler vasıtasıyla, üniversitelerin huzur ortamının terörize edilmesi kabul edilemez” denildi.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nün kınama bildirisi şöyle:

İdrisli Köyü Muhtarı Gazi Soysal,
twitter’da ‘uydurma haber’ mağduru oldu

Bu günlerde sosyal paylaşım ağı twitter’da, “Yozgatlı bir Köy Muhtarının, kendi şahsî menfaati gereği Başbakan Erdoğan’a yaranmak için ODTÜ olaylarını kınadığı” mesajı veren tweet’ler dolaşıyor.

Ancak, “ODTÜ’yü kınayan Yozgat’ın İdrisli Köyü muhtarı, basın açıklamasını ‘Başbakanım, benim biraderin bir arsa işi vardı da’ sözleriyle bitirdi” şeklinde paylaşılan iddianın gerçekle hiçbir ilgisi yok.

Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı İdrisli Köyü’nün Muhtarı Gazi Soysal’ın ne bu iddiadan haberi var, ne de twitter’dan... ‘Yozgat Muhabir’ olarak görüşüne başvurduğumuz Soysal, “Ben ıssız bir yerde bir köy muhtarıyım. Ne Başbakanla görüştüm, ne de böyle bir açıklama yaptım. Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı. Benim köyden dışarı çıktığım da yok. İzin alıp Ankara’ya gitmem de çok zor zaten” dedi.

Paylaşanlar trajikomik bir duruma düştüler

Twitter’da dolaşıma sokulan iddianın, ciddî haber diliyle asılsız mizahî haberler yayınlayan ve Yozgat’a atfen yayınladığı haberlerle dikkat çeken Zaytung sitesine de ait olmadığı öğrenildi. Haber, “kötü bir Zaytung taklidi” olarak nitelendirilirken, asılsız iddiayı doğru kabul edip hiçbir araştırma yapmadan bir köy muhtarını rencide edecek şekilde twitter’da paylaşanların da trajikomik bir duruma düştükleri ifade ediliyor.

“Eğitim Ormanı”na 6 bin fidan dikildi

Her öğretmen için bir fidan
Yozgat Belediyesi, eski adı Nohutlu Tepesi olan Şahin Tepesi’nde öğretmenler adına oluşturulacak hatıra ormanı için tahsis ettiği alana “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde dikmeyi planladığı ancak o tarihte hava şartlarının müsait olmaması sebebiyle ertelediği fidan dikimini bu gün gerçekleştirdi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretmenler ve öğrenciler tarafından “Eğitim Ormanı”na 6 bin fidan dikildi.

Akdağmadeni Müftülüğü
bayan hafızlar yetiştirecek

30 öğrenci eğitime başladı
Yozgat’ın Akdağmadeni İlçe Müftülüğü tarafından yaptırılan “Yatılı Hafızlık Kız Kur’ân Kursu” hizmete açıldı. Hafız adaylarının bütün masraflarını ilçe müftülüğü karşılayacak.

Akdağmadeni Müftüsü Faruk Lâtifoğlu, Kur’ân kursunu Müftülük binasının üst katında yapılan tadilat ve tamirat çalışması yaparak açtıklarını belirtti. Latifoğlu, “Şu anda 2 bayan hafız öğretmenimizle birlikte 30 öğrencimiz derslere başladı. Akdağmadeni’nde ilk defa yatılı kız Kur’ân Kursu açıldı, bu da bize nasip oldu. Bu yıl 30 öğrenci ile başladık. Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısını arttırmayı planlıyoruz” dedi.

YOGİSAD, Yerköylü genç futbolcuları ödüllendirdi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren Yozgat Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği, liseler arası futbol turnuvasında üçüncü olan Yerköy Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.

Gömlek ve kravatla ödüllendirildiler
Genç sporculara gömlek ve kravat hediye eden YOGİSAD ve Yerköy İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ayhan Çelik, “Futbolda başarılı olan öğrencilerimizi kulübümüze transfer ederek kulübün lisanslı futbolcusu yapabiliriz ve böylece hem sporcularımızın önü açılmış olur hem de daha büyük başarılar elde ederiz” dedi.

Ödül törenine Yerköy Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, Beden Eğitimi Öğretmenleri Yahya Işık, Soner Yıldırım ve İbrahim Özkan ile öğrenciler katıldı.

27 Aralık 2012 Perşembe

Yozgat TSO’nun meslek kursu vereceği
300 kişiden 60’ı Haziran sonunda işe başlayacak

Yozgat TSO’dan istihdam seferberliği

TSO da işsizlerin umudu oldu
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yozgat’taki işsizlerin iş bulmalarına imkân sağlamak amacıyla, İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 11 dalda meslek edindirme kursu düzenliyor. Müracaatta bulunan 500 kişiden mülâkatla seçilen 300 kişinin yüzde yirmisine iş garantisi veriliyor. Buna göre, Ocak ayında başlayacak ve Haziran ayında sona erecek olan ilk dönem kurslarının sonunda 60 kişi işe yerleşmiş olacak. Kalan 240 kişi ise meslek edindikleri için iş bulma ihtimalini yükseltmiş olacaklar.

Kursa katılanlara günlük 20 Lira ücret ödenecek. Çıraklık Eğitim Merkezi ve Kız Meslek Lisesi’nde verilecek olan kurslar, hafta içi saat 17.00’de başlayıp 23.00’te sona erecek. İkinci dönem kursları ise 4 Haziran’da başlayacak.

İŞKUR kayıtları artık belediyede de yapılabiliyor

Diğer taraftan, iş bulmak amacıyla şehir merkezinde İŞKUR binasına gitmeye gerek kalmadı. Yozgat Belediyesi, işsizlik oranını azaltmak için, belediye binasının girişindeki AK Masa’da “İŞKUR Hizmet Noktası” açtı. Vatandaşlar, buradan da İŞKUR’a müracaatta bulunabilecekler.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmed Âkif’in Kur’ân mealini neden yakmıştı?

27 Aralık, Millî Şairimiz’in vefatının yıldönümü

İstiklâl Marşı şairi Mehmed Âkif Ersoy’un 1925 yılında yazmaya başladığı ancak 27 Mayıs darbesi sebebiyle tamamlama imkânı bulamadığı Kur’ân-ı Kerîm meali, bugün İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak görev yapan hemşehrimiz Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından yakılarak imha edilmişti.

Peki neden? Dil ve Edebiyat Dergisi, Ocak 2012 sayısında, Mehmed Âkif’in Yozgatlı Müderris Mehmet İhsan Efendi’ye emanet ettiği Kur’ân-ı Kerîm mealinin neden ve nasıl imha edildiğini ele alan bir araştırma-inceleme dosyasına yer verdi.

MHP İl Başkanı Kaya: Mahalleye dönüşen köylerdeki tarım arazileri imara açılacak

Cevdet Kaya
21 gün sonra tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, kamuoyunda kısaca “Büyükşehir Kanunu” olarak bilinen ve 6 Aralık’ta Resmî Gazete’de yayınlanan kanuna yönelik eleştirilerde bulundu.

Üniversite öğrencilerine ayda 480 Lira

Öğrencilere müjde verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine burs ya da kredi olarak verilen 260 liraya yüzde 8 oranında artış yapılarak 1 Ocak tarihinden itibaren 280 lira ödeneceğini, beslenme yardımıyla birlikte öğrencilerin ayda 480 Lira alacaklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen 49. Yıl Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “2002 yılında bir öğrenci burs ya da kredi olarak 45 lira alıyordu. 2012 yılında bu rakam yaklaşık 5 kat artarak 260 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere burs ve kredilere yüzde 8 oranında artış yapıyoruz ve öğrencilerimize aylık 280 lira ödemeye başlıyoruz” dedi. Erdoğan, beslenme yardımıyla birlikte öğrencilerin ayda 480 Lira alacaklarını söyledi.

Yozgatlı Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinden Genelkurmay’a suç duyurusu

Hasan Hüseyin Aksoy
“Ulusal Radar Projesi” kapsamında deneme uçuşu yaparken Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen silahsız askerî eğitim ve gözetleme uçağının pilotlarından Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesi, Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı ve Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İki ailenin de avukatlığını yapan Mehmet Katar, dün baba Osman Aksoy’la birlikte düzenlediği basın toplantısında “Bu olay şüphelilerin, ağır kusurları ve ihmalleri ve hatta kasıtları neticesinde gerçekleştiği, dolayısı ile suç işlendiği yönünde ciddi şüpheler barındırmaktadır” dedi.

Şehit Pilot Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman Aksoy da, “Aradan 6 ay geçmesine rağmen elimizde herhangi bir rapor yok. Bu süreç boyunca hiçbir şekilde bilgilendirilmedik. Elimizde tatmin edici bir cevap olmadığından dolayı da şüpheler kafamızı hep kurcalıyor. Sanki bir şeylerin üstü kapatılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

26 Aralık 2012 Çarşamba

“Sahte üyelik” skandalı
CHP’nin başarısızlığını örter mi?

Sürur Öztürk

Yozgat bir dönem CHP'nin kalesiydi
CHP Yozgat İl Başkanlığı, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nı hayli zora sokan ve Türkiye gündemine de yansıyan “sahte üyelik” skandalıyla oldukça moral bulmuş gözüküyor. CHP İl Başkanı Onur Kaytan’ın açıklamalarının ardından AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’nın toplu istifası, Kaytan’ın muhalefet başarısı olarak değerlendirildi. Bu değerlendirme ilk bakışta isabetli gözükse de, ben bu durumu Yozgat’ta CHP’ye itibar kazandıracak siyasî bir başarı olarak görmüyorum.

AK Parti’nin “sahte üye kaydı”na tevessül etmesinin tam bir skandal olduğunda hepimiz hemfikiriz. Bunun ortaya çıkarılması ve kamuoyuna aktarılması da şüphesiz kamu yararına olmuştur. Zira eğer iddialar doğruysa, sadece CHP İl Başkanı Kaytan ve pek çok CHP’li değil, Yozgat’ta görev yapan bazı yargı ve emniyet mensupları da kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedilmiş…

Benim işaret etmek istediğim husus ise, madalyonun diğer yüzü. Yani, bu skandalın ortaya çıkarılmış olmasının, CHP’nin Yozgat’taki başarısızlığının üzerini örtemeyeceği gerçeği.

Bekir Bozdağ 19.45’te Bugün TV’de

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, bu akşam (26 Aralık Çarşamba) Bugün TV’de gündemdeki konuları değerlendirecek.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın sunduğu “Temsilciler Meclisi” isimli programda Bozdağ, Zaman gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal ve Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir’in sorularını cevaplayacak.

(Yozgat Muhabir)

25 Aralık 2012 Salı

Besiciler: EBK ineklerimizin kesimini yapmıyor
EBK: Damızlık hayvanın kesilmesi uygun değil

"Kapasitemizi artıracağız"
Nüfusunun yüzde 70’inin tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Yozgat’ta bir grup besici, Et ve Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası’nda hayvanlarının kesiminin yapılmadığını öne sürerek, tesislerin önünde protesto eylemi yaptı. Yozgat Kombinası Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Tekinöz ise “Eylem yapan vatandaşların getirdikleri hayvanlar inek. Biz genelde tosun kesiyoruz. İhtiyaca göre dişi malı da değerlendiriyoruz. Dişi mal almamaya dikkat ediyoruz. Türkiye dişi hayvan kestiği için bu hâle geliyor. Damızlık hayvanın kesilmesi uygun değil” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin 12 ilinden kombinaya hayvan getirildiğini, bu yıl 6 bin yerli hayvanın kesimini yaptıklarını belirten Tekinöz, “Bu kombinamızın yüzde 20 kapasitesi var. 16 milyon Liralık yatırım yaptığımız tesisimiz tamamlandığında kapasitemizi yüzde 100’e çıkaracağız” dedi.

Testiyi Nevşehir yapıyor, Yozgat kırıyor

“Kör de bilir Avanos’un yolunu, çanak çömlek kırığından” sözü ile özdeşleşen Türkiye’nin el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir’in Avanos ilçesinde marifetli ellerden çıkan binlerce testi, Yozgat’ın ünlü mahallî yemeklerinden olan ve testi içerisinde pişirilen “Testi Kebabı”nın ikramı sırasında geleneksel olarak kırılıyor.

Yılda 30 bin testi kırılıyor

Yozgat’ın kendine özgü tatları arasında yer alan ve Avanoslu ustaların yaptığı testinin içine konan et, sebze ve baharatların pişirilmesiyle oluşturulan “Testi Kebabı”nı yiyebilmek için kentteki lokantalar ile evlerde yılda yaklaşık 30 bin testi kırılıyor.

Türkiye’nin konuştuğu esrarengiz yangınlar
daha önce Yozgat’ta da meydana gelmişti

Siirt’te yaşayan Toprak ailesinin oturduğu evdeki eşyaların esrarengiz bir şekilde kendiliğinden yanmaya başlaması ve bu esrarengiz yangınların 4 ay içerisinde yaklaşık 300 kere tekrar etmesi, Türkiye’nin gündeminde.

Ancak bu tür esrarengiz yangınları yaşayan sadece Siirt’teki Toprak ailesi değil. Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Erkekli köyünde yaşayan İncekara ailesi de bu tür esrarengiz yangınlardan dolayı mağdur olmuştu.

475 yataklı Yozgat Hastanesi sözleşme aşamasında

Şehir Hastaneleri projesi
Sağlık Bakanlığı, Şehir Hastaneleri projesinin son durumunu raporlaştırdı. Aralarında Yozgat’ın da yer aldığı 18 ilde yapılacak hastanelerin hangi aşamada olduğu tek tek belirtildi. Rapora göre 475 yataklı Yozgat Hastanesi’nin ihale süreci tamamlandı ve sözleşme aşamasına geldi.

Toprak Mahsulleri Ofisi, Sarıkaya’ya
30 bin tonluk çelik silo yaptıracak

Kısa adı TMO olan Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkiye’nin 6 milyon tonluk tahıl deposu açığını kapatmak için ilk aşamada 11 ilde tahıl deposu yaptıracak.

Bu iller arasında yer alan ve 5 yılı kapsayan proje içinde ihalesi 2013’te yapılacak 3 ilden birisi olan Yozgat’a yapılacak çelik silo ise Sarıkaya ilçesinde kurulacak. 30 bin tonluk çelik silonun ihalesinin 2013 yılında yapılacağı ve 9 milyon 396 bin Liraya mal olacağı kaydedildi.

TMO, 5 yılda toplam 1,5 milyon ton kapasiteli depoları hizmete sunarak Türkiye’nin 6 milyon tonluk tahıl deposu açığını azaltmayı hedefliyor.

Bozok Üniversitesi “okumuş şoför” yetiştiriyor

Karayolu ile yolcu taşımacılığı sektörünün son yıllarda Türkiye’de fizikî kalitesini en fazla artıran sektörlerden biri olmasına rağmen, sektörde çalışanların nitelikleri iyileştirilemiyordu. Şoförlerin eğitimsizliğinden yolcular kadar firmalar da zarar görüyordu.

Karayolu yolcu taşımacılığındaki bu kötü gidişe ‘dur’ demek için, son yıllarda taşımacılık sektörüne en fazla istihdam sağlayan iller olan Yozgat, Afyon ve Kütahya’da “Otobüs Kaptanlığı” bölümleri açıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu “Otobüs Kaptanlığı” bölümü, verdiği eğitimle nitelikli otobüs şoförü yetiştiriyor.

Yozgat Platformu 28 Aralık’ta “2000 TV”de

Yozgat dernekleri konuşulacak
Uydu üzerinden yayın yapan “2000 TV”de yayınlanan “Bizim Köyün Derneği” isimli programa bu hafta Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mümin Gürler ve Altınsu Köyü Derneği Başkanı Özgür Şen konuk olacak. Program, 28 Aralık Cuma günü 17.00-18.30 saatleri arasında yayınlanacak.

Yozgat Platformu tarafından yapılan duyuruya göre, Şükrü Şahin’in hazırlayıp sunduğu programda, Yozgat Platformu ile platforma üye dernekler konuşulacak. Programda ayrıca Yozgat ekonomisinin de tartışılacağı belirtiliyor.

24 Aralık 2012 Pazartesi

Toplu istifanın ardından
AK Parti’de durum değerlendirmesi

Aralarında CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın da bulunduğu çok sayıda CHP’linin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiklerinin ortaya çıkmasının ardından bu hatadan sorumlu tutulan Merkez İlçe Teşkilatı’nın toplu olarak istifa etmesi sonrasında il teşkilatında durum değerlendirmesi yapıldı.

Kaçar-Erdoğan
AK Parti Urfa Milletvekili ve Teşkilat Bölge Sorumlusu Mahmut Kaçar Yozgat’a gelerek, AK Parti İl Başkanlığı’nda parti yönetimi ile durum değerlendirmesi yaptı.

Merhaba Yozgat” gazetesinin haberine göre Kaçar, istifa eden Merkez İlçe Teşkilatı Yönetimi’ne talip olan isimlerle de görüştü.

Bozdağ, Viyana’daki hemşehrilerine müjde verdi: Yozgat Havaalanı’nı en kısa zamanda açacağız

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Avusturya’nın Başkenti Viyana temasları sırasında köylüleri tarafından kurulan ve üyeleri arasında eniştesi, kayınbiraderi ve kuzenlerinin de olduğu, kısa adı ‘AKDAĞ YARDER’ olan Avusturya Akdağmadenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti.

Akdağ Yarder
Havaalanına giderken son anda yolunu değiştirip kısa bir süre derneğe uğrayan Bozdağ, burada köylüleri ile sohbet etti.

Bozdağ, “Eğitim çok önemli. Çocuklarınızın eğitimiyle mutlaka yakından ilgilenin. Bizler Türkiye için elimizden geleni yapıyoruz. Sizin için Yozgat’a bir havaalanı inşa ediyoruz. Yozgat-Sorgun arasında yapılacak havaalanının arazisi kamulaştırıldı. İnşallah en kısa zamanda hizmete açacağız” diye konuştu.

Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı’ndan Yozgat’a 10 bin kitaplık dev kütüphane

“Ahmet Şevki” kelimeleri ile “Kültür” kelimesinin baş harflerini alarak kısa adı “AŞK Vakfı” olan ve tasavvufî anlamıyla Allah aşkına atıfta bulunan Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı, Yozgat’ta 10 bin kitaplık zengin bir kütüphane kuruyor.

Yozgat” gazetesinin haberine göre, Yozgat’ın unutulmaz manevî lideri merhum Şeyhzade Ahmed Ergin Hocaefendi’nin türbesi ve camisinin bitişiğindeki vakfa ait binada, Yozgat’ın tanınmış hayırsever işadamı Bilal Şahin ile Yozgat Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan kütüphaneye bugüne kadar 7 bin eser toplandı. Bütün eserlerin derlenip 10 bine tamamlanması ve arşivlenmesinin ardından yeni kütüphane vakıf tarafından düzenlenecek bir törenle okurlarının hizmetine sunulacak.

Yozgatlı siyasetçi, İsveç’te milletvekili oldu

Sedat Doğru
İsveç’te sağ liberal partinin (Moderat) milletvekillerinden birinin istifa etmesi ile yedek listede bekleyen Yozgatlı siyasetçi Sedat Doğru, milletvekili seçildi. Sedat Doğru, çok mutlu olduğunu ve parlamentoda Dış İlişkiler Komisyonu’nda görev almak istediğini söyledi.

İsveç’te Yeşiller partisi milletvekili Mehmet Kaplan’dan sonra Türk asıllı milletvekili olarak meclise giren Sedat Doğru, koalisyon hükümetinin en büyük partisi sağ liberal (Moderat) partide 2014 yılı seçimlerine kadar milletvekili olarak görev yapacak.

Akdağmadeni Orman Fidanlığı’nda 9 kişi 30 hektar alanda yılda ortalama 10 milyon fidan üretiyor

Gülşah Arıcan
Akdağmadeni Fidanlık Şefi Gülşah Arıcan, ilçeye bağlı Yukarıçulhalı köyünde bulunan orman fidanlığında, 1şef, 1 orman muhafaza memuru ve 7 kadrolu işçi ile 30 hektar alanda yılda ortalama 10 milyon fidan ürettiklerini bildirdi.

Arıcan, “Üretilen fidanlar, talepler doğrultusunda Yozgat, Kayseri, Sivas, Tokat, Kırşehir, Elazığ, Malatya gibi illere gönderilerek Türkiye’nin ağaçlandırılmasına büyük katkı sağlanmaktadır” dedi.

22 Aralık 2012 Cumartesi

24 yaşındaki genç kız, kendini asarak intihar etti

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Boğazkaya köyünde yaşayan 24 yaşındaki genç kız, kendini iple tavana asarak intihar etti.

S.Ş. isimli genç kız, sabah saat 08.30 sıralarında evlerinin yanında kiler olarak kullandıkları odada kendisinin iple tavana asarak intihar etti.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen Jandarma ve sağlık ekipleri, genç kızı tavana asılı halde buldu. S.Ş.’nin cansız bedeni, otopsi için Çekerek Cumhuriyet Savcısının olay yeri incelemesinin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

21 Aralık 2012 Cuma

Sobadan sızan gazdan zehirlenip öldüler

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift öldü.

Uzunlu Beldesi Koç Mahallesi Demirel Caddesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Hatay Yücel ve 64 yaşındaki eşi Keziban Yücel’den haber alamayan akrabaları, eve geldiklerinde çiftin yatakta hareketsiz yattığını gördü.

Eve gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Hatay Yücel ve eşi Keziban Yücel’in sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi.

Çiftin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından Boğazlıyan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kız öğrencileri barındıramayan Sarıkaya’ya
200 yataklı Kız Öğrenci Yurdu yapılacak

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, 200 yatklı Kız Öğrenci Yurdu’nun 2013 yılı içerisinde tamamlanacağını belirterek, yurdun ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını, sürekli göç veren ilçenin bu gibi yatırımlarla göç alan bir ilçeye dönüşeceğini ifade etti.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kız öğrenci yurdunun olmaması, Anadolu Lisesi Kız Pansiyonu’nun da yetersiz kalması sebebiyle Anadolu Lisesi ve Öğretmen Lisesi’ni kazanan kız öğrencilerin Sarıkaya’da eğitim görmesi mümkün olmuyordu.

İşadamı Eryılmaz, Kayseri’den yayın yapan
“E Haber” televizyon kanalını satın aldı

Hüseyin Eryılmaz
Eryılmazlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eryılmaz, Eras Holding bünyesindeki “E Haber” isimli televizyon kanalını satın aldı.

Kanalın Genel Yayın Yönetmenliğine Hamdi Altuntaş getirildi. E Haber, Kayseri merkezli bölgesel yayın yapacak. Kanalın uydu bilgileri şöyle:

Türksat: 2A Frekans : 11862 Senbol: 27500
 Fec: 5/6 Polirazisyon: Yatay

Eryılmazlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Eryılmaz, Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde yaptırılacak olan Meslek Yüksek Okulu binasının yapımını üstlenmiş, bu çerçevede Bozok Üniversitesi ile protokol imzalanmıştı.

(Yozgat Muhabir)

20 Aralık 2012 Perşembe

Boğazlıyan Halk Eğitim Müdürlüğü,
bilgisayar kursu verecek eleman arıyor

Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi (HEM), vatandaşlara bilgisayar kullanmayı öğretmek için kurs açmaya karar verdi. Ancak, HEM’in bilgisayar kursu verecek elemanı yok.

Zafer Türkoğlu
Boğazlıyan HEM Müdürü Zafer Türkoğlu, kursta ‘usta öğretici’ olarak görevlendirmek üzere lisans veya ön lisans Bilgisayar mezunu eleman aradıklarını duyurdu. Bilgisayar öğrenmek isteyen vatandaşlara da çağrıda bulunan Türkoğlu, kursiyerlerin 26 Aralık 2012 tarihine kadar Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Özdemir’in asaleten ataması yapıldı

Ziyaattin Özdemir
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmekte olan Ziyaattin Özdemir, görevine asaleten atandı.

2 ilçede değişiklik

19 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atama kararnamesi ile Boğazlıyan İlçe Tarım Müdürü Ertan Atalar Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne, Sorgun İlçe Müdürü Murat Türkmen de Niğde İl Müdürlüğü’ne tayin edildi.

B.Ü. Bilimsel Yayın Ödülleri sahiplerini buldu

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilimsel Yayın Ödülleri, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri alanlarındaki Bilimsel Yayınlarda ilk üçe giren öğretim elemanlarına ödülleri takdim edildi.

Neşet Ertaş’a saygı konseri

Ödül töreni kapsamında, Eylül ayında hayata veda eden ve “Bozkırın tezenesi” sıfatıyla anılan halk ozanı Neşet Ertaş anısına da özel bir konser verildi. Sanat Yönetmenliğini Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamit Önal’ın yaptığı Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, Neşet Ertaş’ın sevilen eserlerini seslendirdiler.

Yozgat Milletvekili Bozdağ,
Avusturya’daki Yozgatlılarla bir araya gelecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Avusturya’daki Türklerin sıkıntılarını ve taleplerini dinlemek amacıyla Viyana’ya gidiyor. 21-23 Aralık tarihleri arasında Avusturya’yı ziyaret edecek olan Bozdağ, Avusturya’daki vatandaşlarla ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yaşayan Yozgatlı hemşehrileri ile de bir araya gelecek. Bozdağ, Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nu ziyaret edecek.

Halk Oyunları Topluluğu çalışmalarına başlıyor

Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Bozok Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi yurt içi - yurt dışı festivallerde, organizasyon ve yarışmalarda temsil etmek isteyen öğrenciler için halk oyunları eğitimi verecek.

Topluluğa katılmak isteyen öğrenciler, 20-31 Aralık tarihleri arasında Kampüs Spor Salonu’nda kayıt yaptırabilecekler.

Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, çalışmalarına 24 Aralık’ta başlayacak. Çalışmalar, Kampüs Spor Salonu’nda 15.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

Gülbaş: Ülkücüler, senaryonun figüranı olmayacak

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, son haftalarda tırmanış gösteren üniversite olaylarına işaret ederek, 1980 öncesinin buhranlı dönemlerinde anarşi hareketlerinin ilk olarak üniversitelerde başladığını hatırlattı. 

Gülbaş, Ülkücü gençliğin, yazılan senaryoların figüranı olmak yerine, ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ hedefine yürümesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, son haftalarda tırmanış gösteren üniversite olaylarını değerlendirerek ülkücü gençlere uyarıda bulundu.

Üyelik kaydınızı buradan sorgulayabilirsiniz

Yozgat’ta siyasî gündemin ilk sırasında yer alan ‘sahte üyelik’ konusu, vatandaşların herhangi bir partiye kayıtlı üye olarak gözüküp gözükmediklerini nasıl öğrenebileceklerini de gündeme getirdi.

Vatandaşların, siyasî parti üyeliklerine dair durumlarını öğrenebilmeleri için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın web sitesindeki “Siyasî Parti Üyelik Sorgulama” sayfasına girip, ilgili kutucuklara TC Kimlik Numaraları ile Nüfus Cüzdanı Seri-Numaralarını yazdıktan sonra “Sorgula” düğmesine basmaları yeterli oluyor.

Ancak teknik sebeplerle MERNİS verilerine ulaşılamadığında, “Mernis ile iletişim problemi nedeniye kişi TC kimlik bilgileri doğrulanamadı” ibaresiyle karşılaşabiliyorsunuz.

19 Aralık 2012 Çarşamba

Yozgat İŞKUR, 4 bin 500 işsizi işe yerleştirdi

İŞKUR, işsizlik oranını düşürdü
Kısa adı İŞKUR olan Türkiye İş Kurumu’nun Yozgat İl Müdürlüğü, 2012 yılı içerisinde 4 bin 500 işsizi işe yerleştirdi. Yozgat İŞKUR, İşsizlik sigortası kapsamında 1.400 kişiye toplam 2 milyon 500 bin Lira işsizlik maaşı ödedi. Yozgat’ta İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları, İşbaşı Eğitimi ve Toplum Yararına Çalışma Programları hayata geçirilerek Kasım ayı sonu itibariyle 27 milyon Lira kaynak kullandırıldı.

Bu yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, şu açıklamada bulundu:

Açıkgöz / 24 Şubat 2012: Üye sayımızı bir-iki haftada yüzde 13’ten yüzde 15’e çıkaracağız

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, 24 Şubat 2012 tarihinde “Merhaba Yozgat” gazetesinin internet televizyonu MTV’ye yaptığı açıklamada, Genel Merkez’in ildeki seçmen sayısının en az yüzde 15’inin üye kaydedilmesi şeklinde talimatı olduğunu belirttikten sonra, Yozgat’ta üye sayısının yüzde 13 civarında olduğunu, bir-iki hafta içerisinde bu oranı yüzde 15’e çıkaracaklarını söylemişti.

Soyer: İl Başkanı Açıkgöz de istifa etmeli
Yılmaz: İstifa etmek yerine kalıp sorunu çözmeli

AK Parti Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı’nın toplu istifasıyla sonuçlanan ‘sahte üyelik’ süreci, Yozgat basınında farklı açılardan değerlendirilmeye devam ediyor. Yerel gazetelerin yazarları arasında ortak kanaat, 7 yıllık görevi sonunda basın toplantısıyla istifasını duyuran Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen’in ‘günah keçisi’ seçildiği şeklinde olsa da, İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün de istifa edip etmemesi konusunda görüş farklılıkları yaşanıyor.

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, AK Parti İl Başkanı Açıkgöz’ü istifaya davet ederken, “İleri” gazetesi Haber Müdürü Tarık Yılmaz, “AK Parti’nin en küçük çalkantısından nemalanmaya, ganimet edinmeye çalışanlar”ın bu kez ‘avuçlarını yalayacaklarını’ ifade etti.

Yerköy Sekili’de ziraî ilaçlı buğdayla
un yapan fabrikaya 8 bin Lira ceza

Şüpheli gıdalar için 174 Alo Gıda Hattı
Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili beldesinde ucuz olduğu için ziraî ilaçlı tohumluk buğdayla un yapıp satan bir fabrikaya 8 bin Lira para cezası verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada, Yozgatlı vatandaşların gıda konusunda hassas olduğunu ve karşılaştıkları sorunları “174 Alo Gıda Hattı”na bildirdiklerini söyledi. Söz konusu şikâyetlerin, il müdürlüklerinin sistemine düştüğü anda değerlendirmeye alındığını belirten Özdemir, gelen her türlü ihbarı önemsediklerini anlattı.

Bu çerçevede 174 Alo Gıda Hattı’na gelen bir şikâyet sonucu ciddi bir sağlık tehdidini ortaya çıkardıklarını dile getiren Özdemir, şu açıklamada bulundu:

18 Aralık 2012 Salı

Çelik: Yerköy, Yozgat’ın ilçesi olarak kalacaktır

Fıkra gibi bir “bağlanma” hikâyesi

Geçen Haziran ayında, Demokrat Parti iktidarı döneminde Nevşehir’e bağlanıp sonra tekrar il hâline gelmiş olan Kırşehir’de, “Yozgat’ın Yerköy ilçesi il olacak, Çiçekdağı ile Akçakent de Yerköy’e bağlanacak” söylentisi çıktı. Aylar sonra, Yerköy’e bağlı Saray beldesinin Belediye Başkanı, yeni Büyükşehir Yasası’na göre nüfusunun düşüklüğü sebebiyle feshedilmekten kurtulmak için Yozgat merkez ilçeye bağlanmak istedi ve halk oylaması girişiminde bulundu. Yerköy’ün sivil toplum kuruluşları ise bu girişime sert tepki gösterdiler. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, “Karar halka bırakılmalı ve oylamanın sonucuna saygı gösterilmelidir” dedi. Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ise, “Saray beldesi Yozgat’a bağlanırsa Yerköy ilçesi de Kırşehir’e bağlanır” dedi. YOGİSAD Başkanı da bu söze tepki gösterdi.

Kabalı Meyve Bahçesi’ni Hakmar kiraladı

Sözleşme törenle imzalandı
Yozgat’ta 15 milyon Lira harcanarak gerçekleştirilen en büyük meyvecilik projesi olan ve 1’inci etapta 5 bin 640 dekar alanda kurulan Kabalı Meyve Bahçesi’ni artık Hakmar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işletecek. Meyve bahçesini  Hakmar adına Fahrettin Aksakal kiraladı.

Sözleşme imzalandı

“Kadışehri İlçesi Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” kapsamında Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı Köyünde oluşturulan meyve bahçesi, imzalanan sözleşmeyle kiraya verildi.

1’inci etapta 5 bin 640 dekar alanda kurulan projenin kiraya verilmesi için hazırlanan sözleşme, Valilik Toplantı Salonu’nda imzalandı.

Sarıkaya Emniyeti bodrum kattan kurtulacak

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 1985 yılında Polis Lojmanları olarak yapılan binanın bodrum katında hizmet veren ve mahalle arasında merkezden uzak oluşu sebebiyle özellikle kış aylarında sıkıntılara maruz kalan İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni binasına kavuşacak.

Karataş, Güneş'ten destek sözü aldı
AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, Yozgatlı bürokratlardan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile makamında görüşerek, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve MOBESE sistemi kurulması konularında yardım istedi.

Eymir beldesi de köye dönüşmekten kurtuldu

Eymir beldesi / Sorgun
Yeni Büyükşehir Kanunu’na göre nüfusu 2 binin altına düştüğü için idarî olarak köye dönüşecek olan beldeler arasında yer alan Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesi de iki köyün mahalle olarak beldeye bağlanması sayesinde köy olmaktan kurtuldu.

Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, şu açıklamada bulundu:

“Kayakışla ve Yaylalık köylerini referandum ile mahalle olarak beldemize kattık. Birleşme ve katılma yoluyla nüfusumuzu 2 binin üzerine çıkartıp tüzel kişiliğimizi koruduk. Kayakışla ve Yaylalık köylerini mahallemiz olarak bünyemize katmadan nüfusumuz 1.496 idi. Şimdi 2 bin 4. Her geçen gün nüfusumuz artıyor. Belediyemizin kapanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ederiz.”

Öğretmenlerin İHL öğrencilerini aşağıladıkları iddiası üzerine okulda inceleme başlatıldı

Öğrenciler ve aileleri tepki gösterdi
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde İmam Hatip Lisesi’ndeki bazı öğretmenlerin öğrencileri İmam Hatip Lisesi öğrencileri olmalarından dolayı aşağıladıkları ve öğrencilere hakaret ettikleri iddiası üzerine Sorgun Kaymakamlığı, iddiaların doğru olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nden müfettiş istedi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, “'Olay bana ilk kez sözlü olarak iletildi. Ardından da bu olay meydana geldi. Şu an İlçe Milli Eğitim Müdürümüz inceleme yapıyor. Olayın daha detaylı olarak incelenmesi amacıyla bir müfettiş istedik. Olayın meydana gelmesinde bir yönetim zafiyeti var gibi görünüyor. Müfettişin raporuna göre davranıp, gerekli işlemi yapacağız” dedi.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Yozgat basınında istifa yorumları

Aralarında CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın da yer aldığı çok sayıda CHP’linin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğinin ortaya çıkması üzerine, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve İlçe Yönetimi toplu olarak istifa etti.

Yozgat’ta yayınlanan yerel gazetelerinin yazarları, toplu istifa ile sonuçlanan süreci farklı açılardan değerlendirdiler. İşte yazarların ‘toplu istifa’ yorumları:

Yozgat’ın Büyüknefes köyündeki Tavium Antik Kenti’nin tanıtımında Asteriks’i kullanabiliriz

Asteriks ve Oburiks’in ataları Yozgat’ta yaşadılar

Asteriks ile Oburiks
Çizgi roman dünyasının dünyaca ünlü kahramanları Asteriks ile Oburiks’i bilmeyenimiz yoktur.

Senaryosunu René Goscinny’nin yazdığı, resimlemesini de Albert Uderzo’nun yaptığı bu Fransız yapımı çizgi romanın albüm ve kitapları, yarım asrı aşkın bir süre içerisinde 350 milyondan fazla sattı, 100’den fazla dile çevrildi.

Roma istilâsına karşı koyan bir Galya köyünün maceralarını konu alan Asteriks, hem çizgi film olarak hem de canlı karakterlerle birçok kez sinemaya da uyarlandı.

Asteriks ve onun sadık arkadaşı Oburiks, Galyalılara mensuplar. Yunanlılar ve Romalılar, Galyalılara “Galatlar” diyorlar. Galatlar da, M.Ö. 280-274 yıllarında Balkanlar ve Batı Anadolu’da yaşadıktan sonra Orta Anadolu’da Ankara, Çorum ve Yozgat yöresine yerleşen Orta Avrupa kökenli Kelt kavimine mensuplar. Kısacası, Asteriks’in ataları Yozgat’ta yaşamışlar.

Aksiyon abonelerine Yozgat ilâvesi

Haftalık haber dergisi Aksiyon, “Yiğidin harman olduğu şehir Yozgat” başlığını taşıyan Yozgat ilâvesi verdi.

Zaman gazetesi dağıtımı tarafından Türkiye genelinde Aksiyon dergisi abonelerine hediye edilen derginin takdim yazısını, kendisi de Yozgatlı olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı yazdı.

Dumanlı, “Yiğidin harman olduğu yere” başlıklı yazısının ilk paragrafında, “ ‘Nerelisin?’ diye sorulduğunda ‘Yiğidin harman olduğu yerden’ demenin kendine özgü bir güzelliği var. Siz şehrinizi söylemeden pek çok insan Yozgatlı olduğunuzu anlar. Ve bilir ki vatan sevgisi ile gayretkeşliğin, tevekkül ile çalışkanlığın sentez edildiği bir şehirden bahsediyorsunuz” diye yazdı.

Dergide, Yozgat’ı tanıtan güncel haberlere yer verildi.