30 Kasım 2012 Cuma

Yozgat Müftüsü Korkmaz Zonguldak’a atandı

Nuh Korkmaz
2009 Yılında Yozgat Müftülüğü görevine atanan Nuh Korkmaz, Zonguldak Müftülüğü’ne tayin edildi.
“Merhaba Yozgat” gazetesi yazarı Nuh Şahin’in “Müftümüz Nuh Korkmaz’ı uğurluyoruz” başlıklı yazısında verdiği bilgiye göre, tayini Zonguldak’a çıkan Nuh Korkmaz, veda ziyaretlerinde bulunuyor. Korkmaz, ilk veda toplantısını hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan “Bilal Şahin Külliyesi”ndeki camide din görevlileri ve Kur’ân kursu öğretmenleriyle yaptı.

Nuh Şahin, yazısında “Sayın Korkmaz, 3 yıla yakın bir zamanda ilimizde yaptığı özverili çalışmaları, güzel vaazları, bir din adamının birleştirici ve tevazu davranışlarıyla halkımızın gönlünü kazandı” değerlendirmesinde bulundu. Nuh Korkmaz’ın Yozgat’taki görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği hizmetleri de sıralayan Şahin, şunları kaydetti:

Kameralar çalışıyor ve kayıt yapıyor ama
Sorgun halkı 8 yıldır MOBESE bekliyor

Sorgun'da MOBESE sistemi yılan hikâyesine döndü
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde çalışmalarına 2004 yılında başlanan MOBESE sistemi, uygulamaya geçme aşamasına gelmiş olmasına rağmen, yüklenici firmanın ihale şartnamesindeki bazı şartları yerine getirmediği gerekçesiyle hayata geçirilemiyor. Yüklenici firma ise, şartnamede belirtilen malzemelerden daha kaliteli malzeme kullandıklarını iddia ediyor.

Özellikle hırsızlık olayları gibi asayiş konularında kendilerini daha emniyette hissetmek isteyen Sorgun halkı ise, yılan hikâyesine dönen hizmetin bir an evvel hayata geçirilmesini istiyor.

Halihazırda, kurulan bütün kameralar çalışıyor ve kayıt yapabiliyor. Ancak sistemin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmemesi sebebiyle hizmete geçilemiyor.

29 Kasım 2012 Perşembe

Sorgun’un halk ozanları,
6. Aşıklar Bayramı’na hazırlanıyor

Aşıklar Bayramı 15 Aralık'ta
Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği (SOYAŞAD), bu yıl altıncısı düzenlenecek olan “Aşıklar Bayramı”na hazırlanıyor.

Âşıklar Bayramı, 15 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 18.00’de İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan ve dernek yönetim kurulu üyeleri Hacı Yiğid, M. Ali İlbaş ve Hüseyin Adak, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret ederek program için destek istediler.

CHP İl Başkanı Onur Kaytan
“sahte üyelik” iddiasını yargıya taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, kendisinin ve ailesinin, kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiği gerekçesiyle Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Şikâyet dilekçesini Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun’a veren Kaytan, adliye sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgisi dışında AK Parti’ye üye yapılmasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Olay, partililerimizi, şahsımı ve ailemi derinden üzmüştür. Bu olayın takipçisi olacağımızı belirtmiştik. CHP İl Başkanı olarak duyduğumuz sorumluluk neticesinde bugün Cumhuriyet Başsavcımıza şikâyette bulunduk. Bu yapılan hukuksuzluğu, sahte belgeciliği kim yaptıysa cezasını çekmesini istiyoruz” diye konuştu.

Hatipoğlu: Öğretmenin otomobilini yakanların
bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz

AES, kundaklamayı kınadı
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki Namık Kemal Ortaokulu’nda görev yapan Hüseyin Doğan adlı öğretmenin otomobili, evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen araç, hurda yığınına döndü.

Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Turgut Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, öğretmen Hüseyin Doğan’ın aracının yakılmasını kınadıklarını söyledi.

Muhtarlar ÇEDAŞ’tan şikâyetçi

Sorgun muhtarlar toplantısı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinin mahalle muhtarları, ÇEDAŞ görevlilerinin, son ödeme gününü geçiren abonelere teslim edilmesi gereken elektrik kesme ihbarnamesini ‘rastgele yerlere’ bırakarak abonelere ulaştırmadıklarını iddia ettiler. Muhtarlar, ihbarnameleri abonelerine ulaştırmayan ÇEDAŞ’ın, ardından kısa süre sonra elektriklerini kesip, fatura tahsilatı sırasında da fatura bedeline ilâve olarak bir de ‘açma-kapama’ parası almalarından yakındılar.

Sorgun Belediyesi “Avrupa Sirki” getirdi

Sorgun'a hafta sonu eğlencesi...
Sorgun Belediyesi, palyaço, jonklör, humanslinky, pandomim ve diablo gösterilerinin yapılacağı sirki ilçeye getirdi.

Sorgun Kapalı Spor Salonu’nda kurulacak olan ‘Avrupa Sirki’, Cumartesi ve Pazar günleri üçer seans hâlinde toplam 6 gösteri sunacak.

Sirkte “dünyaca ünlü Kenya akrobasi ekibi”nin de gösteri yapacağı duyurulurken, ekibin hangi ekip olduğu ise belirtilmedi. Sirk biletleri, Sorgun Kapalı Spor Salonu gişelerinden temin edilebilecek.

2008 yılında da Yozgat Belediyesi ‘Avrupa Sirki’ni şehre getirmişti.

Polisin kullandığı otomobil
elektrik direğine çarpıp 50 metre sürüklendi

Yozgat’tan, görev yaptığı Artvin’e gitmekte olan polis memuru Mehmet Y.’nin kullandığı 08 AD 447 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız sebebiyle Yozgat E-88 Karayolu Köçekkömü köyünün yakınlarında elektrik direğine çarpıp devrildikten sonra 50 metre sürüklendi. Otomobil, tarla kenarındaki ağaçlara takılarak durabildi.

Kazada aracın şoförü Mehmet Y., eşi Rukiye Y. ve 1 yaşındaki çocukları Furkan yaralandı. Yaralılar ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Valilik müdahale etmeyecek mi?

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karayakup beldesine 5 kilometre mesafedeki çeşmeyi belediye yıkma kararı alınca, çeşmenin bulunduğu mahallenin muhtarı, çeşmenin yıkılmasını engellemek için oluğuna su sayacı taktı. Çeşme suyunu faturalandırmaya başlayan belediye, çeşmeyi yıkmaktan vazgeçti. Çeşmenin su faturasını ise muhtar İskender Karaca kendi cebinden ödüyor.

Köy halkı ise, çeşmeye sayaç takılmasına tepki göstererek, belediyenin bu uygulamadan vazgeçmesini, yetkililerin de bu soruna çözüm bulmalarını istiyor.

28 Kasım 2012 Çarşamba

ESOB’un görevi şikâyet etmek mi
çözüm üretmek mi?

Sürur Öztürk

Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş ne zaman basına bir beyanatta bulunacak olsa hep aynı soru takılıyor aklıma: ESOB’un görevi şikâyet etmek mi çözüm üretmek mi?

Sayın Bektaş, basına yansıyan son açıklamasında, çırak bulunamadığı için geleneksel zenaatların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Ne tuhaf bir durum! Sanki bunu bilmeyen var gibi, koskoca ESOB Başkanı, ‘eski meslekler yok oluyor’ diye yakınıyor. İyi de Sayın Başkan, siz ne güne duruyorsunuz? Yozgat’ta esnafı temsil eden çatı kuruluş siz değil misiniz?

Yenipazar’dan sonra
Oluközü ve Araplı da kurtuldu

Nüfusu 2 binin altında olduğu için köy statüsüne alınacak olan 2 belde belediyesi daha, referandumla köyleri mahalle olarak belediyelerine bağlayarak köye dönüşmekten kurtuldu.

Daha önce Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar beldesi, aynı yöntemle köye dönüşmekten kurtulmuştu. Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü ve Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldeleri de nüfuslarını artırmak amacıyla referandumla iki köyü mahalle olarak kendilerine bağlayıp belde belediyesi olarak kalmayı başardılar.

Başbakan Erdoğan, Süreyyabey Barajı’nın açılış töreni için 12 Aralık’ta Yozgat’a gelecek

Süreyyabey Barajı 12 Aralık'ta açılıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat'ın Çekerek ilçesinin 6 kilometre güneydoğusunda, Çekerek Irmağı üzerinde inşa edilen ve 525 milyon liraya mal olan Çekerek Süreyyabey Barajı, 12 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Asım Yıldırım konferans için Yozgat’a geliyor

Asım Yıldırım
“Samanyolu Haber” (S Haber) televizyonunda yayınlanan “Güncel Durum” ve “Bir Yudum Hikâye” programlarının sunucusu Asım Yıldırım, Bozok Üniversitesi Makine Mühendisleri Kariyer Topluluğu’nun davetlisi olarak Yozgat’a geliyor.

Asım Yıldırım, 1 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 13.00’te İl Kültür Merkezi’nde “Bir Yudum Hikâye” başlıklı konferans verecek. Programın herkese açık ve ücretsiz olduğu belirtiliyor.

26 Kasım 2012 Pazartesi

“Çifte üyelik” tartışması… AK Partili Erdem: 8 milyon üyemiz var, sanal üyelere ihtiyacımız yok

Erdem, vatandaşlık numarasıyla kişinin rızası olmadan
AK Parti’ye üye yapanın partiyle ilişiğinin kesileceğini duyurdu.
60 bin değil 5 bin 794

Son olarak CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın basın toplantısıyla Türkiye gündemine gelen “çifte üyelik” konusu, gündemdeki yerini koruyor.

Onur Kaytan, Yozgat’ta kendisinin de aralarında bulunduğu toplam 381 CHP’linin, kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğini, Türkiye genelinde aynı durumda olanların sayısının 57 bin olduğunu ileri sürmüştü. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de, Gaziemir İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında bu rakamı “yaklaşık 60 bin” olarak dile getirmişti.

Bugün gazetesinin Yargıtay’ın son 6 aylık incelemesini kaynak göstererek yayınladığı habere göre ise, AK Parti ile CHP’ye aynı anda üye olan seçmen sayısı 60 bin değil 5 bin 794.

24 Kasım 2012 Cumartesi

Şehit Erhan Ar’ın kanı yerde kalmadı:
“Ader” kod adlı kadın terörist öldürüldü

Şehit Erhan Ar
Geçen yıl 17 Ağustos’ta Hakkâri Çukurca’da teröristlerin döşedikleri mayının patlaması sonucu 8 asker ve 1 köy korucusu ile birlikte şehit olan ve Yozgat’ın Yerköy ilçesinde toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın kanı yerde kalmadı.

Son gülen iyi güler…

Önce güldüler, sonra öldüler...
Saldırıyı gerçekleştiren “Ader” kod adlı kadın teröristin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçtiğimiz günlerde Kazan Vadisi’ne düzenlediği operasyon sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kadın teröristin üzerinde yapılan aramada, askerlerimizin şehit edildiğine dair haberin yer aldığı gazeteyi arkadaşları ile birlikte gülerek okurken çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Hayırsever işadamı Şahin: Dersanelerin kapanmasından yoksul öğrenciler zarar görür

İşadamı Şahin, kapatma kararının
tekrar gözden geçirilmesini istedi
Hükümet tarafından alınan dersanelerin kapatılması kararına bir tepki de Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin’den geldi.

Son olarak Nohutlu Tepesi’ne yaptırdığı seyir terasları, sosyal tesisler ve merkez ilçeye yaptırdığı Bilal Şahin Külliyesi ile Yozgat halkının sevgisini kazanan Şahin, dersanelerin kapatılmasından en büyük zararı dar gelirli ailelerin çocuklarının göreceğini, bunun da eğitimde fırsat eşitsizliğine sebep olacağını söyledi. Şahin, eğitime zarar verecek bu yanlıştan dönülmesini istedi.

Şimşek gecikmenin sebebini açıkladı: Metrekarede 100 TL’lik maliyeti 20 TL’ye düşürdük

Eski Yozgat Yolu
1960’lı yılların başlarında Ankara-Sivas Karayolu hizmete girdikten sonra kendi hâline bırakılan, Sorgun ilçesini Sanayi Sitesi’ne bağlayan alternatif yol durumundaki ‘Eski Yozgat Yolu’, Sorgun Belediyesi tarafından asfaltlanmaya başlandı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ‘Eski Yozgat Yolu’ konusunda pek çok şikâyet aldıklarını belirterek, yolun asfaltlanmasının neden bu kadar geciktiğine açıklık getirdi. Başkan Şimşek, şunları söyledi:

“Bayat Ekmek Toplama Kutuları”
Yozgat’ta da hizmete sunuluyor

Belediye, ihtiyaç fazlası ekmekleri değerlendirecek
Pek çok ilde uygulanan ve çöpe atılacak ekmekleri hayvan barınaklarındaki hayvanlar için mama hâline getirmek üzere özel kutularda toplama uygulaması, Yozgat’ta da hayata geçiyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Türk Halk Müziği Korosu'nun konseri beğeniyle izlendi
24 Kasım Öğretmenler Günü, Yozgat’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Saat 10:15’ten itibaren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti.

Onur Kaytan’ın açıklaması hükümet gündeminde
Çelik: Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz!..

Hüseyin Çelik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın, Yozgat’ta 381 CHP’linin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğine dair açıklaması hakkında, “Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz” dedi.

23 Kasım 2012 Cuma

Düğün için Yozgat’a gelen aile
trafik kazası geçirdi: 1 ölü 2 yaralı

Esentepe mevkisi Yıldız Blokları önünde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Muhammed Saraç yönetimindeki 66 DZ 900 Plakalı otomobil, bu gün akşam saatlerinde Erdoğan Akdağ Mahallesi’nden şehir merkezine doğru seyrederken, önündeki Yozgat Belediyesi’ne ait asfalt silindirine çarptı. 

Kazada otomobil içerisinde bulunan Zeynep Hayta (32) olay yerinde hayatını kaybederken, otomobil şoförü Saadettin Saraç ile Muhammet Saraç yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saraç ailesinin bu hafta sonu yapılacak düğün için Yozgat’a geldiği öğrenildi.

Yurtlarda kalan öğrencilere bedava internet

Binali Yıldırım
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Yurtlarda kalan 308 bin yüksek öğrenim öğrencisine bedava internet kullandıracağız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak okullara geniş bant interneti sağladıklarını hatırlatarak, “Şimdi yeni bir karar aldık. Yurtlarda kalan 308 bin yüksek öğrenim öğrencisine bedava internet kullandıracağız. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yapıyoruz” dedi.

Hayırsever işadamı Şahin, Yozgat Belediyesi ve
AK Parti İl Teşkilatı vatandaşlara aşure dağıttı

Muharrem ayı dolayısıyla hayırsever işadamı Bilal Şahin, kendi adını taşıyan külliyede 1.100, Yozgat Belediyesi ve AK Parti Yozgat İl Teşkilatı da Cumhuriyet Meydanı’nda 2.000 kişiye aşure ikram etti. İşadamı Bilal Şahin’in hacdan gelmesi münasebetiyle, külliyede aşure ile birlikte vatandaşlara zemzem ve hurma da ikram edildi.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen aşure ikramında ise Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, birlikte vatandaşlara aşure ikram ettiler.

Yerköy İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Yerköy Din Görevlileri Derneği ve Eğitim Bir-Sen Yerköy Şubesi de, Molla Hüsrev Camisi önünde Yerköy ilçesinde halka aşure dağıttı.

“Fahri Açıkgöz’ü uyarmıştım...”

"Uyardım ama dinlemedi..."
Yozgat’ta 381 CHP’linin bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedilmesini konu alan haberimize yorum yazan bir okuyucumuz, bu konuda 1 yıl önce AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ü uyardığını ancak Açıkgöz’ün bu uyarıyı dikkate almadığını iddia etti.

Adını açıklamayan okuyucu, “CHP’den AKP’ye kaydırılmış ve delege yapılmış insanların kongreye gidip oy kullanmamalarının mevcut başkanlara pasif destek olduğunu anlatamadım” diye yazdı. Yorum sahibi okuyucu, şunları kaydetti:

Yozgat’ın en başarılı 40 öğrencisi,
3 ili kapsayan turistik geziyle ödüllendirildi

Amasya-Çanakkale
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat’ın merkez ilçesi ve diğer 13 ilçesinde tespit edilen en başarılı 40 öğrenciyi, Amasya, Ankara-Polatlı ve Çanakkale’yi kapsayan turistik geziyle ödüllendirdi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndan 2 öğretmen gözetiminde otobüsle hareket eden öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, müdür yardımcıları ve veliler uğurladı.

“Valilerin halk tarafından seçilmesi tartışılmalı”

"Valileri halk seçsin"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan seyahatinden dönüşte uçakta gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Valilerin halk tarafından seçilmesi tartışılmalı” dedi. Başbakan Erdoğan, “Halk yüzde 40’ın üzerinde başkanlık sistemine olumlu bakıyor. Dünyadaki başkanlık sistemlerinin iyi araştırılıp, geleneklerimize göre yeni bir sistem ortaya koymamız lâzım. Böyle bir şey olsun demiyorum ama valilerin de seçimle işbaşına gelmesi tartışılmalı” diye konuştu.

Öğrenci servisi devrildi: 12 yaralı

Yaralılar Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı
Akdağmadeni ilçesinde servis minibüsünün devrilmesi sonucu, servis şoförü ile 11 öğrenci yaralandı.

Erkan Mete (35) idaresindeki lise öğrencilerini taşıyan minibüs, Yozgat-Sivas karayolunda Oluközü Beldesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kazada ağır yaralanan minibüs şoförü Erkan Mete, Sorgun Devlet Hastanesi’ne, yaralı 11 öğrenci ise Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

22 Kasım 2012 Perşembe

Vatandaş Yalçıntaş: “Belediye’yi şikayet ettiğim için tandırımı yıktılar”

Konu yargıya taşınacak
Yerköy’de evinin yakınına yasal olmayan bir şekilde düğün salonu yapılmasından dolayı belediyeyi Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e şikâyet eden Adem Yalçıntaş isimli vatandaş, belediye zabıtası tarafından tandırlığı yıkılarak cezalandırıldığını iddia ediyor.

Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haleplioğlu ise söz konusu tandırlığın ruhsatsız olduğu için yıkıldığını belirterek, şu açıklamada bulunuyor:

“Bu yıkımda şahsa karşı herhangi bir kasıt yok. Zaman zaman zabıtanın yapmış olduğu bir çalışma doğrultusunda yıkılmıştır. Bahsedilen düğün salonunun da herhangi bir yıkım kararı bulunmamaktadır.”

Artık köy çocuklarının da çocuk parkları var

Köy çocukları çok mutlu oldu
Yozgat’ın köylerindeki çocuklar, artık televizyon ekranlarında görüp heveslendikleri çocuk parklarına kavuşuyorlar. Yozgat Valiliği’ne bağlı olarak hizmet veren İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelere bağlı 50 köye rengârenk oyun gruplarıyla donatılan çocuk parkları yapıyor. Bu kapsamda planlanan ilk çocuk parkları, Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı ve Yonca köylerine kuruldu. Köy çocukları, doyasıya oynamaya başladılar.

5 kilo eroini ceviz kabuklarına saklamışlar

Eroini cevizlere sakladılar ama
Yozgat polisinden kurtulamadılar
Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 500 adet ceviz kabuğu içerisine gizlenmiş 5 kilo eroin ele geçirildi.

Polis ekibi, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu şehir merkezinde durdurdukları bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Aracın bagajında bir bavul içerisinde buldukları ve şüphelendikleri cevizleri kıran polisler, içinde naylona sarılı 10’ar gramlık paketler halinde eroin maddesi buldular. Toplam 500 ceviz içerisinde gizlenmiş 5 kilogram eroin ele geçiren polis, bir yolcuyu gözaltına aldı.

Yapılan bir başka operasyonda ise 13 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Prof. Dr. Turan Yazgan vefat etti

Turan Yazgan
Hayatını Türk Dünyası’na adayan, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın Kurucu Genel Başkanı, TBMM Üstün Hizmet Ödülü ve TÜRKSOY Onur Madalyası sahibi Prof. Dr. Turan Yazgan, vefat etti.

21 Kasım 2012 Çarşamba

Sahtekârlık mı, AK Parti’ye komplo mu?

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı
usulsüz üye kaydını soruşturuyor
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın, kendi bilgisi dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğine ve bu sebeple CHP üyeliğinin düşürüldüğüne dair açıklaması, Yozgat’ta siyasî gündemin ilk sırasına yerleşti. Kaytan’ın AK Parti’ye üye kaydedilmiş olduğu, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz tarafından da doğrulandı. Açıkgöz, “Bu, CHP İl Başkanını olduğu kadar bizleri de rahatsız etmiştir. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Şimdi CHP de AK Parti de CHP’lilerin AK Parti’ye kimler tarafından ve hangi maksatla üye kaydedildiğini araştırıyor. Yozgat’ta kimi AK Partililer olayın şaşkınlığını yaşarken, kimileri de bunun kendilerini siyasî ve hukukî bakımdan zor durumda bırakmaya yönelik bir komplo olabileceğini düşünüyor. CHP ise AK Parti’yi suçlayarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

19 Kasım 2012 Pazartesi

Otoparklar, kamelyalar, seyir terasları, spor sahaları… Çamlık Millî Parkı muhteşem olacak

Yusuf Başer, Çamlık Millî Parkı'nda incelemelerde bulundu
Türkiye’nin ilk millî parkı olan Çamlık Millî Parkı, master planı çerçevesinde kurulacak sosyal tesislerle bambaşka bir çehreye bürünecek.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çamlık Millî Parkı Master Planı kapsamında 2 adet otopark, 40 adet kamelya, 1 adet büfe, 1 adet voleybol sahası, 2 adet tek pota basketbol sahası, 1 adet mescit, 2 adet tuvalet, 2 adet çeşme, 9 adet seyir terası, ve yürüyüş yolları yapılacağını, yapılacak piknik alanlarının güzel bir şekilde aydınlatılacağını bildirdi. Parkın 2013 yılının ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü,
10 ayda 4 bin 300 işsize iş buldu

Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü, resmî rakamlara göre 14 bin işsizin bulunduğu Yozgat’ta İş Garantili Meslek Edindirme Kursları ve Toplum Yararına Çalışma Projesi ile 4 bin 300 kişiye istihdam sağladı. İstihdam çalışmalarının 2013 yılında da artarak devam edeceği belirtiliyor.

Recep Öcal
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, Yozgat il genelinde bu yıl içerisinde işsizlikle mücadele etmek amacıyla toplum yararına çalışma projesi kapsamında 3 bin 378 kişi istihdam edildiğini, kaynak olarak ise bu projeye 23 milyon lira harcandığını söyledi.

Yozgat’ta işsizlikle mücadele etmek amacıyla 884 kişiye iş garantili meslek edindirme kursları açtıklarını, kursa katılan herkese günlük 20 lira ücret verildiğini ifade eden Öcal, “Açtığımız iş garantili meslek edindirme kursunda 600 kişiye iş imkânı sağlandı. İl genelinde kayıtlı işsiz sayısı 14 bin kişidir. 2012 yılı boyunca işsizlikle mücadele çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyor ve bu yıl içerisinde 3 bin 378’i toplum yararına çalışma programına olmak üzere toplam 4 bin 300 kişi işe yerleştirildi. 2013 yılında da bu çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Yozgatlı Zehra Sarıaslan
BM Gençlik Teşkilatı’na seçildi

Zehra Sarıaslan
Hollanda’nın Harderwijk şehrinde yaşayan Yozgatlı Zehra Sarıaslan, Birleşmiş Milletler’de (BM) Gençlik Teşkilatı’na seçildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hollanda ziyareti sırasında hemşehrisi Zehra Sarıaslan’ı tebrik etti.

Sarıaslan’a tavsiyelerde bulunan Çiçek, “Birleşmiş Milletler’de dünyada gençlerin sorunlarını yakinen takip etmelisiniz. Özellikle Suriye’de çoluk çocuğa karşı uygulanan sıkıntıları dile getirmeliyiz. Çok çalışmalısın. Senin bu başarın bizim için bir gururdur. Onun içindir ki sizler gibi başarılı gençlerin ortaya çıkması son derece önemli. Bunun içindir senin başarın Hollanda’daki gençlere örnek bir başarı olacak” diye konuştu.

Zehra Sarıaslan ise “Hollanda’yı temsilen 2 yıl sürecek BM’deki görevimi en iyi şekilde sürdürmek için çaba göstereceğim” dedi.

18 Kasım 2012 Pazar

Çorumlu Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı’nın ailesi, şehadet haberini Yozgat’ta aldı

Şehadet haberi, Bostancı ailesini yasa boğdu
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki çatışmada şehit olan Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı’nın eşi İhsaniye Bostancı, şehadet haberini baba evi Yozgat’ta aldı.

Acı haberi şehit eşine, 112 ekipleri eşliğinde Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Mikail Tek ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz verdi.

Şehidin kayınpederi Naim Alanyalı, muhabirlere yaptığı açıklamada, Şemdinli’deki şehit haberini izledikleri sırada acı haberin askerler tarafından kendilerine bildirildiğini söyledi.

Damadının bir buçuk yıl önce Hakkâri’ye gittiğini belirten Alanyalı, “Giderken eşini ve çocuğunu bize bıraktı. 20 gün önce buradaydı. 15 günlüğüne izne gelmişti” dedi.

3,5 yaşında Çağan adında bir oğlu olan şehidin baba evinin Çorum’un Bayat ilçesinde olduğu ve oraya defnedileceği öğrenildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ilk lastik ayakkabısını ortaokulda giyerek çarıktan kurtulmuş

Milliyet gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu, 250. bölümüyle FOX TV’ye taşınan “Şeffaf Oda” isimli programına eski Yozgat Belediye Başkanlarından, 18. Dönem Yozgat Milletvekili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i konuk etti.

Yayınından önce programını gazetedeki köşesinde özetleyen Civaoğlu, “Başkan Cemil Çiçek, Yozgat’ta geceleri 4-5 yıl sokak lambası altında ders çalışmış.

Çiçek, ‘ilk lastik ayakkabısını’ ortaokulda giyerek çarıktan kurtulmuş.

Patlak ayakkabılı fotoğrafını hala saklıyor” diye yazdı ve o fotoğrafı yayınladı.

Köyler birleşip beldeyi köy olmaktan kurtardılar

Yenipazar Beldesi
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar beldesinin büyükşehir yasası gereği “köy” statüsüne alınacağı ortaya çıkınca, Yenipazar Belediyesi tasarı kanunlaşmadan önce harekete geçti. Aşağı Sarıkaya, Ömerli ve Yaraş köyleri, yapılan referandum (halk oylaması) sonucu Yenipazar’ın mahalleleri olmayı kabul ettiler. Böylece Yenipazar Beldesi köye dönüşmekten, belediye de fesholmaktan kurtulmuş oldu.

Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Belediyemiz düşme durumundan kurtulmuş ve yapacağı hizmet yelpazesini genişletmiş oldu. Kasabamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 13 ilde Büyükşehir kurulmasına dair kanun, 12 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiş, Yenipazar’daki 3 köy ise kanun çıkmadan önce mahalle olma kararı almışlardı.

(Yozgat Muhabir)

Paramparça halde bulunan
tarihî Demeter heykeli böyle kurtarıldı

Demeter heykeli restorasyonu
Yozgat Müzesi Müdürlüğü, yapılan kazılarda bulunan tarihî eserleri kendi imkânlarıyla restore edip turizme kazandırıyor.

1990 yılında Sorgun ilçesinde Gelingüllü Baraj Gölü içerisinde kalacak olan Cemallı Höyüğü’nde Yozgat Müze Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir ay süren kurtarma kazısında bulunan Demeter heykeli de 1,5 ay süren böyle bir çalışma sonucunda parçalar özenle bir araya getirilerek turizme kazandırılmıştı.

Eğitim Bir-Sen, Yerköy’de stajyer öğretmenlere “Kelebeğin Rüyası” isimli kitabı hediye etti

Eğitim Bir-Sen Yerköy İlçe Temsilciliği, göreve yeni atanan ve adaylık temel eğitimine alınan öğretmenlere, daha önce sendika genel merkezinin düzenlediği öğretmenlik hatıraları yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” adlı kitabı dağıttı.

Eğitim Bir-Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, kitabın stajyer öğretmenlere meslek hayatında ışık tutması amacıyla hediye ettiklerini söyledi.

Yozgat’ta Ermeni bir kız
Şeyhzade Ahmet Efendi ile karşılaşınca…

Kadir Çevik-Eva'nın Rüyası
Yozgat’ın Çekerek ilçesi doğumlu Kadir Çevik, “İzler” isimli şiir kitabının ardından “Eva’nın Rüyası / 17 Ağustos’un Ezan Sesleri” isimli romanını da yayımladı.

Kitabın arka kapağında “Romandan kesitler” şöyle sıralanıyor:

“Yozgat’ın Sorgun ilçesinde çıkarılan uranyum rezervi, diplomat olmak isteyen Ermeni bir genç kız, Büyük İslâm Birliği’ni kurmaya çalışan bir Türk Başbakanı, imkânsızı dileyen garip bir aşk, depremle biten mucizevî bir hayat ve dahası…”

17 Kasım 2012 Cumartesi

Çalıntı otomobilleri sahte evraklarla satan dolandırıcılık şebekesi çökertildi

4 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi
Çaldıkları otomobillerin şasi ve motor numaralarını değiştirip, sahte plaka ve sahte ruhsatlarla satan şebekeye operasyon düzenlendi.

Aksaray, İstanbul, Yozgat ve Kırşehir’de aynı anda düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü serbest bırakılırken Aksaray Adliyesi’ne sevk edilen 8 zanlıdan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakanlık Müsteşarı Özarslan: Sarıkaya Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olabilir

Basilica Therma-Sarıkaya / Yozgat
Tarihî Roma Hamamı kalıntılarında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, “Burada umduğumdan çok daha güzel bir manzara ile karşılaştım. Burası adeta saklı kalmış bir hazine. Burasının Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Çünkü burada benzerlerine az rastlanır bir güzellik olan tarih, sıcak su ve şifa bir arada” dedi.

Yozgat EBK’yı inceleyen Tokat Ticaret Borsası, Tokat’a da kurulması için çalışmalara başladı

Geçen ay Yozgat’a gelerek Et ve Balık Kurumu’nu (EBK) inceleyen ve kurumun nasıl faaliyete geçirildiği konusunda yetkililerden bilgi alan Tokat Ticaret Borsası, Tokat’a da EBK kurulması için çalışıyor.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, “Et Balı Kurumu Tokat’ta faaliyet gösterdiği zaman hayvancılık ayağa kalkacaktır” dedi.

16 Kasım 2012 Cuma

Genç Saadet’liler İsrail’i protesto etti

Protesto eylemi
Saadet Partisi Yozgat Gençlik Kolları Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hukuksuz askerî saldırıları protesto eylemi düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eylemde, basın açıklamasının ardından İsrail bayrağı yakıldı ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Saadet Partisi Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Toprak, yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in Gazze saldırısına hiç kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi. Toprak, şöyle konuştu:

15 Kasım 2012 Perşembe

Sarıkaya’da balıkçılar şikâyetçi: Halk çok az balık yiyor; balık kültürünün geliştirilmesi lâzım

Sarıkaya'da haftada 2 ton balık tüketiliyor
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde balıkçılık yapan Osman Kuzgun, ilçede balık tüketiminin çok az olduğunu, bunun da balık kültürünün yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti. Sarıkaya’da haftada yaklaşık 2 ton balık satıldığını belirten Kuzgun, bu miktarın ilçe nüfusuna göre çok düşük olduğunu söyledi. Kuzgun, şöyle konuştu:

“Seslerle Anadolu” Yozgat’a da gelebilir

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, “Seslerle Anadolu” adlı müzikal oyunu, turne kapsamında Yozgat’ta da sahnelemeyi düşündüklerini söyledi.

Aykut Çınar, “Seslerle Anadolu”nun istek üzerine Sivas’ta ikinci kez sahnelenmesi münasebetiyle Büyük Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de 6 yerleşik sahnesinin dışında 12 pilot ilde temsil sunduğunu belirtti. Çınar, “Devlet Opera ve Balesi, 18 ilde düzenli temsillerini gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bu durum, Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’nin kültür sanat tarihi hayatına katkı yapması anlamındaki görevini yerine getirmesinde önemlidir” dedi.

Demokrasi kültürü için okulda seçim

Akdağmadeni Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrenciler, okul temsilcisini seçmek için sandık başına gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okul Meclisleri ve Demokrasi Eğitimi” projesiyle okullarda öğrencilere demokrasi bilinci yerleştirmek amacıyla Akdağmadeni Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Rehber Öğretmen Ünal Gülmez koordinasyonunda seçim yapıldı. Seçimde 167 öğrenci sandık başına giderek oy kullandı.

Kitaplarda Yozgat…


“Meyyale” romanının kahramanlarından Hasan Hilmi Bey Yozgat’a da gelir

Hıfzı Topuz’un çeşitli belgelerden, sandıklarda saklanan aile mektuplarından ve Pertevniyal Valide Sultan’ın 1880’lerde dikte ederek yazdırdığı “Sergüzeştname”sinden yola çıkarak kaleme aldığı bu tarihsel romanda, on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü sırasında yaşanmış olan bazı olaylar anlatılıyor.

KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Selim İntepe, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’nın (KOAH) tam olarak geri dönüşlü olmayan hava akımı kısıtlaması ile karakterize, tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

KOAH’da akciğerlerde meydana gelen hasar ve nefes borularındaki daralma uzun sürede ortaya çıktığını ifade eden İntepe, “Hastalık kalıcıdır ve ilerleyicidir. Sigaraya erken başlayanlarda hastalık 30’lu yaşlardan sonra görülmeye başlar.” dedi.