16 Ekim 2012 Salı

Sorgun Kaymakamlığı
yetimler için kurban yardımı seferberliği başlattı

Yozgat’ın Sorgun Kaymakamlığı, yaklaşmakta olan Kurban Bayramında yetim çocukların ve ailelerinin de Kurban sevinci yaşamaları için Vakıfbank Sorgun Şubesi’nde hesap açtı. Kaymakamlık, yetimlerin toplumda yalnızlık duygusu yaşamamaları için vatandaşları yardım kampanyasına katılmaya davet etti. Yardımda bulunmak isteyenler 00158007300229450 numaralı hesap numarasına bağışta bulunabilecekler.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Türkeş’e göre, Bahçeli MİT ajanıydı

Selim Kaptanoğlu'nun iddiası tekzip edilecek mi?
Alparslan Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu, Türkeş’in, Muharrem Şemsek’e gönderdiği bir mektupta, Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu yazdığını iddia etti.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül Darbesi Alt Komisyonu, Alparslan Türkeş’in 3,5 yıl yattığı Mevki Hastanesi’ndeki doktoru ve 12 Eylül sürecinde MHP davasında yargılanan Selim Kaptanoğlu’nun da bilgisine başvurdu.

‘Beşibiryerde’ bebekler kısmetleriyle geldi

Yozgatlı İbrahim-Özlem Bulut çiftinin beşiz bebekleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık çifte ayda 900 TL maaş bağladı. Bakanlık ayrıca bebeklerin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak.

Bulut çiftinin ikinci çocuk sahibi olma istekleri düşükle sonuçlanınca ilaç tedavisiyle beşiz bebekleri oldu. Bebekler akciğerlerinin yeterince gelişmemesi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım servisinde solunum desteği için kuvöze konuldu. Ciğerleri gelişince kuvözden çıkarılan bebekler, 85 gün sonra taburcu edildi.

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu
yeni merkezine taşındı

YDDF
Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu yeni merkezine taşındı. Ankara Fevzi Çakmak Sokağı’na taşınan yeni merkezin açılışını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Başkan Yaşar, Ankara’nın pek çok yerinde Yozgatlıların yaşadığına dikkat çekerek, “Yenimahalle, Yozgatlı hemşehrilerimizin yaşadığı ilçelerin başında geliyor. Onlarla bir araya geliyor, sohbet ediyor, isteklerini karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Hemşehri derneklerine önem verdiğini vurgulayan Yaşar, örgütlü toplumun demokrasinin işlemesinde büyük rol oynadığını ifade ederek, “Diliyorum ki bu yeni merkez, Cumhuriyetin birikimlerinin halka anlatıldığı, farklılıklarımızın zenginlik olduğunun bilincinin paylaşıldığı bir yuva olur. Biz belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin yıldönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 88. yıldönümü, bu gün düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yozgat halkı Atatürk’ten yol ve doktor istemiş

Sürur Öztürk

Atatürk’ün Yozgat’a yaptığı iki ziyaret, ilginç hikâyeciklerle dolu. Dikkat çeken hususlardan birisi de, o ziyaretlerden 88 yıl sonra bugün bile Yozgat’ın temel sorunları arasında yer almaya devam eden “yol” ve “doktor” sıkıntısının, her iki ziyarette de gündeme gelmiş olması.

Atatürk’ün, Yozgat’a gelirken uğradığı Kırşehir’de yol sıkıntısıyla ilgilenmeyen valiye sert çıkıp, Yozgat’ta kendisini yolları açarak karşılayan Vali Bekir Sami Beyi takdir edişi, oldukça manidar…

11 Ekim 2012 Perşembe

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi

Özelleştirme Yüksek Kurulu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine dair kararı iptal etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imza koyduğu iptal kararı, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası çalışanlarını ve yöre halkını da sevindirdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Vali Yazıcı: Önceliğimiz göçü durdurmak olmalı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Toplantısı’na katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın gelişmesi için öncelikle göçü durduracak çalışmaların yapılması ve projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazcı’nın yanı sıra İl Defterdarı Mustafa Işık, İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve TSO Meclis Üyeleri katıldı.

8 Ekim 2012 Pazartesi

Yozgat Emniyetinden uyuşturucu operasyonu

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yüklü miktarda esrar ele geçirildi.

Doğu illerinden batıya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan polis, il sınırları içerisinde takibe aldığı bir kamyona Muslubelen yokuşunda operasyon düzenledi. Operasyonda, branda altına gizlenmiş yüklü miktarda esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan kamyon sürücüsü E.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon hakkında bilgi veren Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, “Bu yılın 9 aylık döneminde yaklaşık 300 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Yapılan bu operasyonla ele geçirilen uyuşturucu miktarı 343 kilogramdır” dedi.

Kadışehri’ye Bahçe Bitkileri Bölümü açıldı

Yozgat’ın Kadışehri ilçesi halkı, ilçelerine meslek yüksek okulu açılmasının sevincini yaşıyor.

Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu’na bağlı olarak Kadışehri ilçesinde Bahçe Bitkileri Bölümü açıldı. Yeni açılan bölüme bu yıl 30 kontenjan ayrıldı.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, “İlçemizde açılan bu okulumuz, ilçemiz için çok büyük önem taşımaktadır. Bu ve bunun gibi yatırımlarla Kadışehri’miz her geçen gün daha gelişmekte ve güzelleşmektedir” dedi.

5 Ekim 2012 Cuma

Komşuda deprem: Kırşehir, 4.5’le sallandı

Yozgat’ın sınır komşusu illerden Kırşehir’de, kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı bu gün 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kaman ilçe merkezinin 2,5 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen orta şiddetteki deprem, ilçede kısa süreli telâşa sebep oldu. Deprem, çevrede illerde de hissedildi. 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar da meydana geldi.

3 Ekim 2012 Çarşamba

Başkan Ağaoğlu’nun ağabeyi toprağa verildi

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nun hayatını kaybeden ağabeyi Mehmet Ağaoğlu, Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi Merkez Fatih Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Küçük Teflek köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine Ağaoğlu’nun yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Çiçekdağı Kaymakamı Muhammed Beşir Nursaçan, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Radikal Yazarı Tanıl Bora,
Yozgat’ın merkez nüfusunu 270 bin zannediyor

Radikal gazetesi yazarı Tanıl Bora, Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakibi Borussia Mönchengladbach’ın, Avrupa futbol sahnesinin en kariyerli ‘küçük şehir’ takımlarından birisi olduğunu anlatırken, Mönchengladbach’ın küçüklüğünü vurgulamak için Yozgat’la kıyasladı. “Küçük şehrin büyük takımı” başlıklı yazısında Yozgat’ın merkez nüfusunun yaklaşık 270 bin olduğunu öne süren Tanıl Bora, 1970’lerin ortalarında Mönchengladbach’ın nüfusunun 150 bin civarında olduğunu belirtti.

2011 yılı TÜİK verilerine göre Yozgat’ın merkez ilçe nüfusu 76 bin 745.

2 Ekim 2012 Salı

Yozgat’ta 2 KCK üyesi gözaltına alındı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında Tekirdağ, Yozgat, Ağrı ve İstanbul ’da 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında BDP Çorlu eski İlçe Başkanı Kerem Tosun da bulunuyor.

Tekirdağ merkezli operasyonda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde adresleri önceden belirlenen evlere baskın düzenleyerek arama yaptı. Soruşturma kapsamında Tekirdağ’da 1, Çerkezköy İlçesi’nde 1, Çorlu İlçesi’nde 3, Yozgat’ta 2, İstanbul’da 2 ve Ağrı’da 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Sadir Durmaz’ın dokunulmazlık dosyası da Meclis’te

Bazı milletvekilleri hakkında hazırlanmış olan 84 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Meclis’in tatilde olması dolayısıyla Başkanlığa gelen ancak işleme alınmayan dokunulmazlık dosyaları, yasama yılının başlamasıyla işleme konuldu.

Gelen dosyalar arasında MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın dosyası da yer alıyor. Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Avuç içi uygulaması Yozgat’ta da başladı

SGK’nın sağlık alanındaki suistimalleri önlemek için hazırladığı ‘Avuç içi damar izi sistemiyle biyometrik kimlik doğrulama sistemi’, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 20 ilde uygulanmaya başlandı. Yozgat’ta 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Avuç İçi Damar İzi Sistemiyle Biyometrik Kimlik Doğrulamasına geçilmesi öngörülmüştü. Yeni sistemle biyometrik kimlik doğrulaması yapılmayan kişi, sağlık kuruluşunda muayene olamayacak ve ilacını alamayacak.

Bozok Üniversitesi’nde 853 kontenjan boş kaldı

Bozok Üniversitesi’nin bu yılki kontenjanının 3 bin 455 olduğu ancak 2 bin 602 öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi. Buna göre, bu yıl ilk yerleştirmeler sonucunda Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 853 kontenjan boş kaldı.

Yozgat deprem tehlikesi en düşük iller arasında

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından hazırlanan Türkiye’nin Deprem Haritası’na göre Yozgat, deprem konusunda en güvenli şehirleri arasında yer alıyor.

Prof. Ercan’ın haritasına göre Türkiye’nin göreceli olarak en güvenli illeri, 5. kümede yer alan Kırklareli, Zonguldak, Karabük, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Yozgat, Karaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman. Bu illerde beklenen deprem büyüklüğü 6,5’in altı; yıkım gücü ise Mercalli Cannani ölçeğine göre 7 ila 8 aralığında.

Bıçaklı saldırgan Adliye Lojmanları’nı sokağa döktü

Aralarında husumet olan üç kişinin otomobillerle kovalamacası sırasında meydana gelen trafik kazasında nöbetçi polis memuru ayağından yaralandı, 5 araç hasar gördü. Kovalamaca sonunda bıçaklı saldırgan otomobilden çıkıp diğer şahsı kovalarken, kaçan şahıs Adliye Lojmanları’na sığındı. Saldırgan ise, yanlışlıkla bir savcıya saldırdı. O esnada lokalde bulunan savcılar, kavgaya müdahale etti.

1 Ekim 2012 Pazartesi

Akdağmadeni’de trafik kazası: 4 ölü

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde kamyonun çarptığı otomobilde bulunan 4 kişi hayatını kaybetti.

Nuri Badanlı’nın kullandığı 26 TZ 112 plakalı kamyon, Yozgat-Sivas karayolu Oluközü beldesi yakınlarında, sürücüsünün sollama yapmak istediği sırada Mesut Cansever’in kullandığı 17 EK 853 plakalı otomobile çarptı.

Kazada otomobil sürücü Mesut Cansever ile Murat Cansever, Resul Cansever ve Yakup Cengiz kaza yerinde can verdi. Kazada ölenlerin cesetleri Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kamyon sürücüsü Nuri Badanlı’nın gözaltına alındığı kaza hakkında soruşturma başlatıldı.