30 Eylül 2012 Pazar

AK Parti’de tüzük değişti
Eski vekillere belediye başkanlığı yolu açıldı

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde sürpriz bir tüzük değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle, 3 dönem milletvekilliği yapanların önündeki ‘Belediye başkanı olamaz’ engeli kaldırıldı. Böylece 3 dönem milletvekilliği yapan vekiller de belediye başkanlığına aday olabilecekler.

Erdoğan’ın olmayacağı bir AK Parti olmayacaktır

Bekir Bozdağ
AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na seçilerek parti yönetimine giren Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti’deki değişimi yorumlarken, “Bir parti sürekli ‘değişim’ diyor. Millet de bu değişimi gördükçe desteğini artırıyor” dedi. Bozdağ, AK Parti’deki değişimin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Bozdağ, Erdoğan sonrası AK Parti’nin nasıl olacağının sorulması üzerine de “Başbakan’ın olmayacağı bir AK Parti olmayacaktır. Sayın Başbakan, Genel Başkanlığı bir dahaki kongrede bıraktıktan sonraki süreçte partinin dışında olmayacak, partiye arkasını dönüp gitmeyecek. Yine partinin içinde olacak, yine partiyle beraber olacak. Yine biz onunla istişare edeceğiz, yine konuşacağız, yolumuza öyle devam edeceğiz” dedi.

Bekir Bozdağ, AK Parti’nin A Takımı’nda

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) aday gösterilen isimler belli oldu. Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da MKYK asil üyeliğine aday gösterildi. HAS Parti eski lideri Numan Kurtulmuş, Anayasa Profesörü Osman Can ve DP eski lideri Süleyman Soylu da parti yönetimine girdi.

MKYK’da bulunan 50 kişiden 21’i yeni listede yer almadı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Haberleşme Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Kürşad Tüzmen, listede yer almadı.

AK Partili 81 il başkanı ve 324 milletvekili tarafından Divan Başkanlığı’na sunulan teklife göre asil üyelikler için şu isimler aday gösterildi:

MHP Genel Başkan Adayı Türker: Milliyetçi hareketi özüne döndürmek için aday oldum

Eski MHP Yozgat Milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Mesut Türker, MHP’nin ve ülkücü hareketin iyi yönetilmediğini öne sürerek, MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda milliyetçi hareketi özüne döndürmek için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Eski MHP Yozgat Milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Mesut Türker, Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda kendisine destek veren partililerle bir araya geldi.

29 Eylül 2012 Cumartesi

Bozdağ: Sorgun bir cazibe merkezi hâline gelecek

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun ilçesinin, yatırımlar tamamlandığında bir cazibe merkezi hâline geleceğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

“Sorgun, termal turizm açısından da önemli bir merkez. Sıkıntıları vardı, aşıldı. Şimdi termal suyla evleri ısınan tek ilçe Sorgun. Şimdi Yozgat’ta apartları bulunan tek yer Sorgun. Turizm açısından avantaj sağlayan tek yer Sorgun’dur. Devam eden yatırımlar tamamlandığında da Sorgun bir cazibe merkezi hâline gelecektir. Bu yapılanlar Sorgunluların eseridir.”

Yoksul çiftlere zengin nikâh töreni

Gamze Moda Evi ve Yozgat Belediyesi’nin işbirliği ile, maddî durumları kısıtlı 20 çift için, Yozgat’ın yeni mesire alanı Şahin Tepesi’nde toplu nikâh töreni düzenlendi.

Şahin Tepesi Seyir Terası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in kıydığı nikâhta, çiftlerin nikâh şahitliğini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Şahin Tepesi sosyal tesislerinin yapım masraflarını üstlenen hayırsever işadamı Bilal Şahin, eski Milletvekillerinden Ali Şakir Ergin, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Millî Güreşçi Rıza Kayaalp ve Gamze Moda Evi’nin sahibi Gamze Kiracı yaptı.

28 Eylül 2012 Cuma

Yozgat’ta ilk beyin tümörü ameliyatı Şifa’da yapıldı

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru Koray Öztürk, Yozgat’ta ilk defa beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirdi.

Koray Öztürk, kendilerine görme bozukluğu ve şuurunda bulanıklık şikâyetiyle gelen bir hastaya yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümör teşhis edildiğini belirterek, “Yapılan tetkiklerin ardından hastamızı ameliyata aldık ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın şu anda durumu çok iyi. Görme bozukluğu ve şuur bulanıklığı ortadan kalktı” dedi.

Bozok Üniversitesi, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a fahrî doktora unvanı verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreninde, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a fahrî doktora unvanı verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, dünyada en büyük gücün bilgi olduğunun altını çizerek, “Bilgiye biz sahip olduğumuzda, bilenlerimizi çoğalttığımızda, bilgiyi ürettiğimizde, paylaştığımızda, eminiz ki hem Yozgat Bozok Üniversitemiz, hem Yozgat’ımız, hem de Türkiyemiz fevkalâde büyüyecek, gelişecek ve her alanda güçlenecek. İnsanlığa ve ülkemize daha büyük katkıları hep beraber gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu. Bozdağ, son 10 yıl içerisinde 76 olan üniversite sayısını 168’e çıkardıklarını söyledi.

Törende, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar tarafından Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a fahrî doktora unvanı verildi.

YASİAD Başkanı Nazlıoğlu,
Yozgat Kent Konseyi başkanlığına seçildi

Kısa adı YASİAD olan Yozgat Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Yozgat Kent Konseyi’nin de başkanlığına seçildi.

Yozgat Kent Konseyi olağan Genel Kurul toplantısı dün Yozgat İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul toplantısına Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Kent Konseyi Üyeleri katıldı.

26 Eylül 2012 Çarşamba

Şehidimizi ebediyete uğurladık

Tunceli’de askerî aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen 6 askerden birisi olan Uzman Çavuş Cuma Karadavut, memleketi Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Yenifakılı ilçe meydanında öğle namazının ardından düzenlenen törene; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yenifakılı Kaymakamı Selâmi Kaya, Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Jandarma Kayseri Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Şehit Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alicik İlköğretim Okulu’na
Sevgi Mağazası’ndan 35 koli dolusu yardım

Yapılan bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yozgat Alicik İlköğretim Okulu’na ayakkabı, kırtasiye malzemesi, kitap ve oyuncaktan oluşan 35 koli yardım gönderdi.

Yozgatlı Uzman Çavuş Karadavut da şehit oldu

Tunceli’de askerî aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerden birisi de Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinden Uzman Çavuş Cuma Karadavut.

Karadavut, Tunceli merkezine 2 kilometre mesafede askerî aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Karadavut, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit asker, evli ve biri 9 diğeri 4 yaşında iki kız çocuğu sahibiydi.

25 Eylül 2012 Salı

Varinli, profesörlük unvanını geri alıp üniversiteden attırdığı Acar’a 20 bin Lira tazminat ödeyecek

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı iken, dile getirdiği yolsuzluk iddiaları sonrasında dönemin Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli tarafından profesörlük unvanı geri alınıp üniversiteden atılan Hasan Acar, Varinli’yi 20 bin Lira tazminat cezasına mahkûm ettirdi.

Acar hakkında verilen 8 cezanın tamamı YÖK ve mahkemeler tarafından iptal edilirken, sadece bir “kınama” cezası yargıya taşınmadığından kesinleşti. İlişiğinin kesilmesi işleminin iptali için de dava açan Acar, Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de Varinli’nin kendisine mobbing uyguladığı gerekçesiyle tazminat davası açtı. Mahkeme, Acar’ın talep ettiği 20 bin TL’lik tazminatın tamamının Varinli tarafından ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Acar’ın üniversiteden atılmasına dair davalar sürerken, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi de yolsuzluk iddiasıyla açılan davayı geçen günlerde sonuçlandırdı. İlk bilirkişi raporunda 27 sanıktan 18’inin suçlu bulunmasına rağmen ikinci bilirkişi raporu isteyen ve bu raporda 6 kişinin suçlu bulunmasına yönelik kararı esas alan mahkeme, söz konusu 6 kişiye 1 yıl ila 4 yıl 2 ay arasında değişen cezalar verdi.

24 Eylül 2012 Pazartesi

Yibitaş, borsada rekor kırdı

1973'te gurbetçi işçilerin kurduğu ve 2007'de dünya devi Cimpor'a satılan Yibitaş, borsada 3.520 TL ile fiyatı en yüksek hisse oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın ( İMKB ) başlattığı halka arz seferberliği kapsamında borsanın kapısının birçok şirkete açılması, ilginç hikâyeleri de beraberinde getiriyor. İMKB’de işlem görmeyen halka açık şirketlerin borsada işlem görebilmesi için oluşturulan Serbest İşlem Platformu’nda (SİP), yatırımcıların şaşkınlıkla izlediği fiyat hareketleri yaşanmaya devam ediyor. Son dönem tüm dikkatleri üzerine çeken şirket ise Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.

7 Eylül 2012 Cuma

O Kur’ân Meali gerçekten Mehmed Âkif’in mi?

Recep Şentürk-Mehmed Akif Ersoy-Murat Bardakçı-Ekmeleddin İhsanoğlu
İstiklâl Marşı şairi Mehmed Âkif Ersoy’un 1925 yılında yazmaya başladığı ancak 27 Mayıs darbesi sebebiyle tamamlama imkânı bulamadığı Kur’ân-ı Kerîm mealinin bir kısmı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk tarafından yayına hazırlandı.

Mehmed Akif tarafından, bugün İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak görev yapan hemşehrimiz Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun dedesi Yozgatlı Müderris Mehmet İhsan Efendi’ye emanet edilen mealin,  Akif’in vasiyeti gereği, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından yakılarak imha edildiği biliniyordu.

Tarihçi Murat Bardakçı, “Ekmeleddin Bey’e çok büyük vazife düşüyor” başlıklı yazısında, yayınlanan mealin gerçekten Mehmed Akif’in meali olup olmadığı konusunda açıklama yapmasını istedi.