31 Temmuz 2012 Salı

Otobüste 38 kg. esrarla birlikte yakalandı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Köpek Timi ve Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bir yolcu otobüsüne ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 38 kilogram esrar ele geçirildi.

Erzurum’dan İzmir’e gitmekte olan otobüse yolcu olarak binen bir kişiye ait iki valizde esrar olduğu ihbarını alan Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir ekip, 100. Yıl Mahallesi Shell mevkisinde yol kontrolü yaptı. Yapılan kontrol sırasında belirlenen yolcu otobüsünü durduran Jandarma, yaptığı arama sonucunda B.S. isimli yolcuya ait valizlerde 38 kilogram esrar ele geçirdi.

Gözaltına alınan B.S., yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Süreyyabey Barajı’nda boğuldu

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nde serinlemek için Süreyyabey Barajı’na giren 30 yaşındaki 5 çocuk babası Şaban Bulut, boğularak hayatını kaybetti.

Karahacılı Köyü’nde çiftçilik yapan Şaban Bulut, tarladaki işlerini tamamladıktan sonra arkadaşları ile birlikte Süreyyabey Barajı’nda traktörünü yıkamaya gitti. Traktörünü yıkadıktan sonra baraj sularına giren Bulut, bir anda gözden kayboldu.

Durumun jandarmaya bildirilmesinin ardından Ankara’dan arama yapması için balık adamlar çağrıldı. Dün akşam saatlerinde ilçeye gelen arama ekibi, hava karardığı için çalışmaları bu güne erteledi.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yerköy’deki esrarkeşler
halkın can ve mal emniyetini tehdit ediyor

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, Yerköy ilçesinde uyuşturucu hap ve esrar kullanımının yaygınlaştığını, caydırıcı bir tedbir alınmadığı için de rahatlıkla alınıp satıldığını ileri sürdü.

İnan Soyer, Dr. Sadık Ahmet Parkı’nın, hap ve esrar kullanan gençlerin gözde mekânlarından birisi olduğunu belirterek, bu parkta büfe işleten ve esrarkeş gençleri parktan uzaklaştırmak isteyen Alparslan Küçükduman’ın bu gençler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğüne dair iddiayı kaydetti. Soyer, ilçe Emniyet Müdürlüğü’nü görevi ihmal etmekle suçlayarak, İl Emniyet Müdürlüğü’ne uyarıda bulundu.

Kör tıpanın fırlaması sebebiyle
2 gün suların kesildiği nerede görülmüş?

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayten Zerman, Atatürk Yolu Cemil Çiçek Bulvarı üzerindeki mobilya mağazası civarındaki çalışma sırasında su borusunun ağzındaki kör tıpanın fırlaması sebebiyle evlerde 2 gündür suların kesik olduğunu belirterek, “İyi de bir kör tıpanın fırlaması nedeniyle iki gün suların kesildiği nerede görülmüş?” diye sordu.

Ayten Zerman, “Arıza suda mı?” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Yeni TOKİ Konutları’na doğalgaz nasıl bağlanacak?

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Yeliz Selvi, yeni TOKİ konutlarına doğalgaz hattı çekilebilmesi için konut sahiplerinin en az yarısının talepte bulunmaları gerektiğini, ancak 18 dairelik konutlarda pek çok dairenin boş olması sebebiyle yeterli çoğunluk sağlanamadığını kaydetti.

Bu durumun, yeni TOKİ Konutları’nda ikamet edenleri önemli ölçüde mağdur ettiğini belirten Selvi, yazısında “Yeni TOKİ evlerine taşınan insanlar, doğalgaz için kaç ay bekleyecek?” diye sordu. Selvi, şunları kaydetti:

27 Temmuz 2012 Cuma

Sorgun İkikara köyünde trafik kazası: 9 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı İkikara köyünün yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı.

Çekerek istikametinden Sorgun’a giden Osman Parlak yönetimindeki 66 M 2607 plakalı minibüs, karşı istikametten gelen Bekir Armut yönetimindeki 66 LL 820 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarken, minibüsün ise ön sol tekerleği fırlayıp şarampole yuvarlandı.

26 Temmuz 2012 Perşembe

TMO internetten randevu sistemine geçti
ama köylerde internet bağlantısı yok

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğdayını satmak için TMO önünde saatlerce, kimi zaman da günlerce sıra bekleyerek perişan olan çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarmak için randevu sistemine geçti.

Bu sisteme göre TMO’ya ürün satmak isteyen çiftçiler, internet üzerinden randevu alıyor ve kendisine ayrılan gün ve saatte gittiğinde beklemeden ürününü ofise satıp teslim edebiliyorlar.

Ancak, pek çok köyde internet bağlantısı olmadığı ve TMO’da randevu sistemine geçildiği önceden çiftçilere yeterince duyurulmadığı için, randevu almadan ofise gelen çiftçiler saatlerce beklemek zorunda kaldılar.

Sağlıksız su markaları kamuoyuna ifşa edilecek

Sağlık Bakanlığı, 81 ildeki su analizlerinin iki gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, 81 ilde ambalajlı sulardan alınan numunelerin analiz sonuçlarının iki gün içinde tamamlanmasının beklendiğini, uygunsuz üretim gerçekleştirdiği tespit edilen firmalar için gereken müeyyidelerin derhal ve en etkin şekilde uygulanacağını, bu tür firmaların kamuoyuna ifşa edilmesinden kaçınılmayacağını bildirdi.

Bekir Bozdağ, bir kere daha tekrarladı:
2014’te yarı başkanlık sistemine geçmiş olacağız

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanının 2014 yılında ilk defa doğrudan halk tarafından seçileceğini belirterek, “Böylesi sisteme yarı başkanlık sistemi nitelendirmesi yapılıyor. O yüzden Türkiye, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra farklı bir Türkiye olarak yoluna devam edeceği çok açık. Çünkü tarihimizde ilk defa halk tarafından seçilen ve halkın oyuyla Çankaya’ya oturan bir cumhurbaşkanı olacak ve Anayasa’daki cumhurbaşkanının yetkileri ile beraber fiilî bir yarı başkanlık sistemi kendiliğinden oluşacaktır” dedi.

“Köy suları otomatik olarak klorlanacak”

AK Parti Yozgat Teşkilat Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Halil Türkmen, köylerin içme sularının otomatik olarak klorlanması için bir proje hazırladıklarını ve projenin ihale aşamasına geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçilecek. Bu proje ile vatandaşlarımız daha sağlıklı ve kaliteli su tüketecekler” dedi.

Türkmen, Yozgat’ta köy yollarının tamamının asfaltlanmış durumda olduğunu, hiçbir köyde içme suyu sıkıntısı olmadığını söyledi.

4 bin yıllık heykeller koruma altına alınıyor

Sorgun ilçesine bağlı Karakız Beldesi’nde bulunan ve Hititlerin Heykel Atölyesi olarak kullandığı tahmin edilen Hapis Boğazı’ndaki aslan heykelleri, koruma altına alınıyor.

Belediye Başkanı Durmuş Erdal, M.Ö. 2 binli yıllara ait olduğu tahmin edilen tarihî eserlerin, Yozgat Müzesi’nde görevli arkeologların gözetiminde Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne taşınıp orada sergileneceğini bildirdi.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Boğazlıyanlı genç kız Kayseri’de intihar etti

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen D.M.Y. isimli 19 yaşındaki genç kız, Kayseri’de bir otel odasında intihar etti.

D.M.Y., Merkez Kocasinan İlçesi Hacısaki Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki otele gidip 3’üncü kattaki 307 numaralı odaya yerleşti. Genç kızın odasından hiç çıkmaması üzerine şüphelenen otel görevlileri, içeri girdiklerinde gardıropta fularla asılı cesedini buldular.

Olay hakkında soruşturma başlatan polis, genç kızın neden intihar ettiğini araştırıyor.

Tatil için gittikleri otele haciz geldi, yemeği kendileri yapıp bulaşığı kendileri yıkadılar

Tatilcilerin büyük çoğunluğunun tercih ettiği “Her şey dahil” sistemi ile Yozgat’ın Sorgun ilçesinden Antalya’ya tatile giden vatandaşların başına gelenler fıkralara konu olacak türden. “Her şey dahil” ama kendin yaparsan!

Yozgatlı tatilciler, aylar öncesinde rezervasyonlarını yaptırıp, ücretlerini kredi kartları ile ödeyerek, Kemer ve Side’de güzel bir tatil geçireceklerini hayal ederek otele yerleştiler. Fakat otele haciz gelince buzdolabı, klima ve televizyonlar götürüldü. Görevli personelin işi bırakması sebebiyle de yemeklerini kendileri yapıp bulaşıkları kendileri yıkamak zorunda kaldılar.

24 Temmuz 2012 Salı

Ramazan’da çiftçiye TMO zulmü

Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Sarıkent beldesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki (TMO) bilgisayarların merkezî sisteme bağlanamaması sebebiyle buğday alımı yapılamaması, 3 gündür sıcak altında oruçlu olarak bekleyen çiftçileri perişan etti.

Bazı çiftçilerin, bu sıkıntıyı yaşamamak için ellerindeki buğdayı tüccara düşük fiyattan satmak zorunda kaldıkları ve bu teknik aksaklık sebebiyle maddî kayba uğradıkları belirtiliyor.

Kilometrelerce mesafeden gelen çiftçiler, ofisin saat 17.30’da kapanmasına ve Pazar günleri de kapalı tutulmasına tepki gösteriyorlar.

Resmî işler tamamlanırsa havaalanı 1 yılda biter

Yozgat’a yapılması planlanan havaalanı hakkında açıklamada bulunan AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, havaalanının inşaat kısmının değil resmî işlemlerinin uzun sürdüğünü belirterek, “Temelini attığınız takdirde 1 yıl gibi kısa bir sürede açılışa hazır hâle gelebilir” dedi.

Fahri Açıkgöz, havaalanı için belirlenen bölgelerde yapılan incelemeler sonucunda Deremem köyü civarının uygun görüldüğünü söyledi. Temel atma töreni için geri sayımın başladığını ifade eden Açıkgöz, “Yozgat, marka şehir olma yolunda havaalanı ile adeta uçacak” dedi.

Yerken iyi, öderken kötü…
Haksız kazanca ceza kesilince cinayet çıktı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan Yaşar ve Ömer Yiğiter kardeşler, annelerinin vefatını Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya bildirmeyerek yaklaşık 70 bin Lira tutarındaki emekli ikramiyesini aldılar.

SGK’nın yaptığı inceleme sonucunda anne Yiğiter’in vefat etmiş olduğu ortaya çıkınca, paragöz kardeşlere 250 bin Lira ceza kesildi.

54 yaşındaki Yaşar Yiğiter ile 51 yaşındaki Ömer Yiğiter, cezanın ödenmesi konusunda ilçe terminalinin civarında tartışmaya başladılar. Yaşar Yiğiter, kardeşi Ömer Yiğiter’e tabanca ile 3 el ateş etti. Ömer Yiğiter, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlar sebebiyle olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Yaşar Yiğiter ise daha sonra ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

9. kattan düşen engelli genç öldü

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Yeşilöz Mahallesi’ndeki Bahçesaray Sitesi’nin 9’uncu katındaki evlerinin balkonundan beton zemine düşen zihinsel ve bedensel engelli 17 yaşındaki İsrafil Ünal, hayatını kaybetti.

Olaydan habersiz anne Nurhayat ile baba İbrahim Ünal, çocuklarının yanlarına gelmemesi üzerine evin odalarını aramaya başladı. Aile çocuklarını apartmanda ve komşularında bulamayınca emniyete kayıp ihbarında bulundu. Çocuğunu aramaya devam eden anne Nurhayat, bir müddet sonra oğlunun apartmanın önünde yerde cansız bedeniyle karşılaşınca sinir krizi geçirdi.

112 Acil ambulansı ile Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İsrafil Ünal, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

20 Temmuz 2012 Cuma

İftar topu geleneği devam ediyor

Yozgat Belediyesi, iftar vaktinin geldiğini haber veren iftar topu patlatılması geleneğini sürdürüyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir mahallenin isminin Top Mahallesi olduğunu hatırlatarak, iftar topunun Yozgat için de önemli bir Ramazan geleneği olduğunu ve belediye olarak bu geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Başer, bu yıla kadar belediye binasının terasında patlatılan iftar topunun, bu Ramazan’da Nohutlu Tepesi’nde patlatılacağını kaydetti.

Daha sonra, bu gün patlatılacak olan ilk iftar topu için deneme yapıldı. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, telsizle anons yaparak top sesinin mahallelerden duyulup duyulmadığını kontrol etti.

Kün Edebiyat dergisi çıktı

Yozgat’ta faaliyet gösteren Kün Yayıncılık, “Kün Edebiyat” dergisini edebiyat camiasının ilgisine sundu. Dergi, 2 ayda bir yayınlanacak.

“Kün Edebiyat”, ilk sayısının kapak dosyasını “Taşra ve Edebiyat” olarak belirledi. Dergide Anadolu’daki edebî faaliyetler çok yönlü olarak ele alınıyor.

Kün Edebiyat’ta, hikâye yazarı İmdat Avşar’la yapılan mülâkat ile geçen ay vefat eden şair Abdurrahim Karakoç’un ardından kaleme alınan üç yazı da yer alıyor.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Alım ilânları odaların web sitelerinde yayınlansın

Konyalı bir satın alma memuru, Yozgat esnafından mal almak istediğinde bütün esnafa ulaşamadığını belirterek, alım ilânlarının Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın web sitelerinde yayınlanmasını istedi.

yozgatgazetesi.com’da Sürur Öztürk’ün “Yozgat esnafının hiç sıkıntısı yok mu?” başlıklı yazısına yorum gönderen bir okuyucu, şunları kaydetti:

“Bir satın alma meuru olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ticaret Odası’nın, bizlerin alım ilânlarını sitelerinde ücretsiz yayınlamalarını istiyorum. Ben bir Konyalı olarak Yozgat esnafından mal almak istiyorum. Öyle zaman oluyor ki, bizim ulaştığımız esnaf, teklif vermiyor. Ama bütün esnafa ulaşamıyoruz malesef. Esnafa da bilgi verilse, tüm kamu kurumları ihale ve doğrudan teminleri bu sitelerde yayınlasa, hem esnaf hem de devletimiz kazanır.”

17 Temmuz 2012 Salı

Akdağmadeni’de trafik kazası: 1 ölü

62 yaşındaki Hacı Mustafa Bilen’in kullandığı 66 HE 285 plakalı otomobil, Akdağmadeni ilçe merkezine 3 kilometre mesafede virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Elektrik direğine çarparak duran otomobil, kullanılamaz hâle gelirken sürücü Hacı Mustafa Bilen, olay yerinde hayatını kaybetti. Bilen’in cenazesi Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Başkanlık sistemine % 43.2 evet, % 37.7 hayır

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Prof. Dr. Özer Sencar’ın başkanlığında 11-20 Haziran 2012 tarihlerinde 47 ilde bilgisayar destekli telefon görüşmesi yolu ile 5 bin 122 kişi üzerinde yapılan ankete göre, halkın yüzde 43.2’si Türkiye’de başkanlık sistemine geçilmesini istiyor. Başkanlık sistemine karşı çıkanların oranı ise yüzde 37.7 Ankete göre, halkın yüzde 19.1’inin ise bu konuda fikri yok.

Ankete göre, halkın yüzde 66.4’ü, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yapış tarzını onaylıyor; halkın yüzde 46’sı, Türkiye’nin iyiye gittiğini, halkın yüzde 50.8’i kendi hayatının da iyiye gittiğini düşünüyor. Hayatından memnun olanların oranı ise yüzde 60.4

Anketin muhalefete dair sonuçları da dikkat çekici. Anket sonuçları şöyle:

16 Temmuz 2012 Pazartesi

AK Parti’de saflar ayrılınca…

Sürur Öztürk

Tespitlerini çok büyük ölçüde isabetli ve saygıdeğer bulduğum değerli bir strateji uzmanını arayıp, Numan Kurtulmuş’un bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’ye davet edilmesine ve Suriye ile ilişkilerimize dair öngörülerini sordum.

15 Temmuz 2012 Pazar

Daha önce annesini ve babasını öldüren deli,
şimdi de komşusunu öldürdü

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde aklî dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, komşusunun kafasına kürekle vurarak öldürdü ve 3 kişiyi de yaraladı.

Bektaşlı beldesinde evinin önünü süpüren komşusu Şerife Aksoy’a kürekle saldırarak yaralayan 61 yaşındaki N.T, eşinin sesini duyarak dışarı çıkan Azmi Aksoy’u da kafasına kürekle vurarak öldürdü.

N.T, kendisine engel olmak isteyen Ali Şahingöz ve Nurcan Karaca’yı da yaraladı.

Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan Şerife Aksoy’un durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan N.T’nin daha önce de anne ve babasını öldürdüğü, ancak aklî dengesi yerinde olmadığı için cezaevinden serbest bırakıldığı öğrenildi.

Hayvan otlatma tartışması ölümle bitti

Boğazlıyan ilçesine bağlı Müftükışla köyünde hayvan otlatma anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada, 1 kişi hayatını kaybetti.

62 yaşındaki Rasim Meral ile 40 yaşındaki K.G. arasında merada hayvan otlatma konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine K.G, Rasim Meral’i bıçaklayarak öldürdü.

K.G., olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alındı.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Tekin: Yozgat’ın 30 yıldır oy verdiği siyasetçiler, Yozgat’ı değil kendilerini kalkındırdılar

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, halen kabinede ve parlamentoda yer alan Yozgatlı siyasetçilerin 30 yıldır siyasetin içerisinde olmalarına rağmen Yozgat’ı değil kendilerini kalkındırdıkları ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bahadın Şenlikleri’ne katılmak için Yozgat’a geldi. Gürsel Tekin, CHP Yozgat İl başkanı Onur Kaytan ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la birlikte Yozgat İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Yozgat’taki seçmenlerin sürekli oy verdikleri sağ iktidarların Yozgat’ın kalkınması için çaba göstermediklerini ileri süren Tekin, şunları söyledi:

Maden ocağındaki göçükte 1 kişi öldü

Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki özel bir maden ocağının havalandırma bölümünde gece meydana gelen göçükte ağır yaralanan 29 yaşındaki Ömer Kılıçer, kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kılıçer, evli ve 1 çocuk babasıydı.

Göçük altında kalarak yaralanan Aydın Gencer’in ise durumu ağırlaşınca Kayseri Erciyes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

1995’teki faciada 38 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı

26 Mart 1995’te Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Matsan Madencilik Şirketi’ne ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucunda göçük altında kalan 38 kişi ölmüş, 8 işçi ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

13 Temmuz 2012 Cuma

Kabinenin ağır topları gidiyor

Kabineyi oluşturan isimlerin büyük kısmı 3. dönemini yaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 17 isim, son kez parlamentoda. Tüzük gereği siyasete ara vermek zorunda kalan kabine üyeleri şunlar:

Bekir Bozdağ, Taner Yıldız, Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Faruk Çelik, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, İdris Naim Şahin, Recep Akdağ, Binali Yıldırım.

AK Parti Grup Başkanvekilleri ile Genel Başkan Yardımcıları da 3. dönem engeline takılıyor. Siyasete Meclis dışında devam edecek partinin önde gelen isimleri arasında Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Ekrem Erdem, Abdulkadir Aksu, Nükhet Hotar, Hüseyin Tanrıverdi, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Ayşenur Bahçekapılı yer alıyor.

Türkiye 2,5 partinin kalacağı sisteme doğru gidiyor

Star gazetesi yazarı Yiğit Bulut, AK Parti’nin HAS Parti’ye götürdüğü bütünleşme teklifinin, “Sonra yerine kim geçecek-Başbakan kim olacak?” gibi basit bir noktadan yorumlanmasının yanlış olacağını belirterek, siyasî bütünleşme teşebbüsünü şöyle değerlendirdi:

“Türkiye 2,5 partinin kalacağı sisteme doğru gidiyor.”

Yiğit Bulut, “Bütünleşme süreci başladı parçalar bütüne dönüyor” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Sorgun, meyveden önce meyveci yetiştiriyor

Yozgat’ın Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 3 buçuk ay süren ‘Meyve Yetiştiriciliği ve Budama Kursu’nu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde yapılan belge törenine Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İş-Kur İl Müdürü Recep Öcal, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İbrahim Acer, Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Belde Belediye Başkanları ve kursiyerler katıldı.

Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Nurdoğan Topaloğlu vefat etti

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi doğumlu AK Parti Kurucu Üyesi, eski Ankara Milletvekili Nurdoğan Topaloğlu hayatını kaybetti.

Nurdoğan Topaloğlu’nun cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asrî Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine ailesinin yanı sıra Yozgatlı devlet adamı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Boğazlıyan doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker katıldı.

12 Temmuz 2012 Perşembe

Belediye’den Ramazan’da her gün 500 kişiye iftar, Cumhuriyet Meydanı’nda açık hava sineması

Yozgat Belediyesi bu yıl Ramazan akşamlarını daha da renkli hâle getiriyor. Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ramazan ayında kuracakları iftar çadırında, maddî bedeli hayırsever işadamları tarafından karşılanmak üzere her gün 500 kişiye iftar vereceklerini bildirdi.

Başkan Başer, ayrıca Cumhuriyet Meydanı’na kuracakları açık hava sinemasında Yozgat halkına Ramazan’ın manevî havasına uygun sinema filmleri ile Karagöz-Hacivat gösterileri izlettireceklerini açıkladı.

Başer, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar vaktinde belediye binasının terasından iftar topu atılacağını, tarihî Hayri İnal Konağı’nda düzenledikleri geleneksel Ramazan Sohbetleri’nin de devam edeceğini kaydetti.

Lütfullah Kayalar madencilik de yapacak

ANAP dönemi Maliye Bakanlarından Lütfullah Kayalar, madenci oluyor.

Kayalar’ın ilk hedefinde ise ‘kara elmas’ diye tabir edilen kömür var. Esas mesleği avukatlık olan Kayalar, Meclis’te 5 dönem Yozgat milletvekilliği yapmış, Maliye ve Tarım bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

22 Temmuz 2007 seçimi öncesi ANAP’tan istifa edip CHP’ye geçen Kayalar, seçimleri kaybetmiş ve ardından avukatlığa geri dönmüştü. 2008’de ‘Merkez Uluslararası Müşavirlik ve Danışmanlık’ adlı bir şirket kuran Kayalar, hukuk bürosu ve müşavirlik hizmetleri veriyordu.

Kayalar, geçen hafta içinde de ‘Tam Süper Kömür Madencilik’ adlı bir şirket kurdu. 500 bin Lira sermayeli şirketin ana ortaklarından birisi de Bedri Şefik. Bulgaristan kökenli bir isim olan Bedri Şefik, 2005 yılında kurulan Bulgaristan ‘Kalkınma ve Eşitlik Partisi’nin Genel Başkanı. Şefik, aynı zamanda Kastamonu’da kömür işi yapıyor.

(Kaynak: milliyet.com.tr)

HAS Parti AK Parti’ye mi katılıyor?

Bu gün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “'Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Kurtulmuş, iki partinin bütünleşmesi konusunun her iki partinin yetkili kurullarında değerlendirileceğini söyledi.

Yozgat esnafının hiç sıkıntısı yok mu?

Sürur Öztürk

Yozgat mahallî basınında sık sık karşılaştığımız haberlerden birisi de milletvekillerinin ya da parti teşkilatlarının esnaf ziyaretleridir. “Falan milletvekili, esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi… Filan partinin il başkanı ve teşkilat üyeleri, esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi…”

Buna benzer cümlelerle dolu haberleri sık sık okuruz da ne hikmetse bu haberlerden esnafın sıkıntılarının ne olduğunu bir türlü öğrenemeyiz. Haberler adeta bilmece gibidir. Bilin bakalım esnaf, kendisini ziyarete gelen milletvekiline ya da parti il başkanına hangi sıkıntılarını dile getirmiştir? Bilin bakalım, milletvekili ve parti il başkanı, dile getirilen sıkıntı hakkında esnafa ne cevap vermiştir? Bilin bakalım, sık sık gerçekleştirilen bu ziyaretlerde esnafın dile getirdiği sıkıntılardan hangileri, ne kadarlık bir süre sonra, ne şekilde giderilmiştir?

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Sapmaz: Torpille değil hakkımla müdür oldum

Yozgat Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne atanan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in bacanağı Ali Sapmaz, milletvekili torpiliyle bu göreve getirildiğine dair iddiaların kendisini üzdüğünü belirterek, bu göreve Başer’in bacanağı olduğu için değil, gerekli yeterliliğe sahip olduğu için atandığını söyledi. Sapmaz, “Eğer bu göreve gelmem Sayın Milletvekilimizi zan altında bırakacaksa ben derhal bu görevden ayrılmaya razıyım” dedi.

14 kere evlenen İsmail Dede evsiz kaldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde yaşayan ve kısa süre önce 14’üncü evliliğini yapan 90 yaşındaki İsmail Sarı’nın evi, şiddetli yağış ve rüzgâr sebebiyle yıkıldı.

Kore Gazisi İsmail Sarı, yıllarca bakımını yaptığı yuvasının aşırı yağış ve rüzgâra dayanamadığını, eşi Satı Sarı ile yıkılan evlerini toparlamaya çalıştıklarını söyledi.

6 Temmuz 2012 Cuma

Şehit pilotlarımız devlet töreniyle toprağa verildi

22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağının şehit pilotları Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ile Yüzbaşı Gökhan Ertan için bu gün Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda devlet zirvesinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, şehidin ailesinin yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları, şehidin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun’da yılda 140 ton bal üretiliyor

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, ilçede arıcılık yapan vatandaşlara ait toplam 4 bin 500 kovandan yılda yaklaşık 135-140 ton bal üretildiğini bildirdi.

Türkmen, bu 4 bin 500 kovandan 2 bin 500’ünün, aralarında Ordu, Eskişehir ve Aydın’ın da olduğu Türkiye‘nin farklı illerinden gelerek Sorgun’a yerleşen arıcılara ait olduğunu kaydetti.

Yozgat’ın, arıcıların önem verdiği bitki türleri bakımından oldukça zengin bir şehir olduğunu belirten Türkmen, “Bu bitkilerin başında özellikle ballıbaba, kekik, geven, sarı yonca, hardal ve yavşan otu geliyor” dedi. Sorgun’da arıcılığı geliştirmek için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Türkmen, bu yıl 16 kişiye 14 bin 140 lira destekleme ödemesi yaptıklarını söyledi.

AK Partili Erdem: Numan Kurtulmuş
AK Parti’ye katılabilir ama pazarlık etmeyiz

AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçeceğine dair basında yer alan iddiaları değerlendirirken, “Bu ne zaman olur bilemiyoruz; yani bu bir büyük kongrede mi olur, başka şekilde mi olur onu bilemeyiz” dedi.

Talebin Kurtulmuş’tan geldiğini belirten Erdem, “Biz, katılımlara negatif yaklaşmayız ama bunu yaparken de bir pazarlık şeklinde yapmayız” diye konuştu.

Ramazan’da 2 bin aileye gıda yardımı

Sorgun Belediyesi, Ramazan ayında 2 bin aileye gıda yardımı yapacak. 2 bin koli hâlinde düzenlenecek ve üzerlerinde “Sorgun Belediyesi Ramazan Gıda Yardım Paketi” ibaresi bulunacak olan yardım paketlerinde 1 kg. çay, 5 kg. toz şeker, 2 kg. sıvı ayçiçeği yağı, 500 gr. 4 paket makarna, 500 gr 2 paket arpa şehriye, 1 kg. kırmızı mercimek ve 2 kg. pirinç yer alacak.

Sorgun Belediyesi, vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanacak gıda kolilerini temin etmek için ihale açtı. İhale, 17 Temmuz günü saat 14.00’te belediyenin İhale Toplantı Salonu’nda yapılacak.

5 Temmuz 2012 Perşembe

Şehit pilotların naaşları Malatya’ya gönderildi

22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağının pilotları Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ile Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın denizin dibinde uçak enkazının içinde bulunan naaşları Malatya’ya gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen askerî uçakta şehit olan pilotların naaşlarının, bu gün denizden çıkarılarak Malatya’ya gönderildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada ayrıca, yapılan aramalar sonucunda uçağa ait olduğu değerlendirilen 30 malzemenin su yüzeyinden toplandığı kaydedildi.

Başbakan Erdoğan da Malatya’ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bodrum’da ailesi, damatları ve torunlarıyla çıktığı tatili yarıda keserek, şehit olan pilotlarımız için yarın Malatya’da düzenlenecek olan cenaze törenine katılacak.

Cemil Çiçek’ten “tutuklu milletvekilleri” mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Mahkemeler, tutuklu milletvekilleri bakımından adlî kontrol gibi çağdaş bir imkânı uygulamaya koyabilecektir. Ümit ederim (mahkemeler) Meclis’in verdiği bu mesajı iyi anlamıştır” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı faaliyetleri hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

CHP Milletvekilleri, STK’ların derdini dinlemek için Yozgat’a geldiler, STK’lardan tepki gördüler

Yozgat’ta STK temsilcileriyle bir araya gelen CHP Milletvekillerinden Kamer Genç, tutuklu milletvekillerinin durumuna dair görüşlerini dile getirirken, bu konudaki tutumundan dolayı Yozgatlı devlet adamı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i de eleştirdi. Genç, Cemil Çiçek’i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün dışına çıkamamakla suçladı.

Bu eleştiri üzerine YESOB Başkanı Bektaş ve TSO Başkanı Özışık, “Yıllarca duruşu ile sağlam siyaset yapmıştır; Cemil Bey’e laf söyletmeyiz” diyerek Genç’in eleştirisine şerh koydular.

Pratik halk zekâsıyla mühendislik başarısı:
Sanayi ustası, özel tasarımlı bir kazayağı üretti

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde tarım aletleri üretimi yapan sanayi ustası Çelebi Tanış, çiftçi Hasan Hüseyin Kaya’nın talebi üzerine Türkiye’de ilk kez yakıttan ve zamandan tasarruf sağlayan “tek piston katlamalı üçlü şase kazayağı” üretti.

Çiftçi Kaya, üretilen kazayağının tam istediği gibi olduğunu belirterek, “Bu kazayağı ile daha fazla alan sürüp hem yakıttan hem de zamandan tasarruf edeceğiz” dedi.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Pilotlarımızın naaşları denizin dibinde bulundu

22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağının pilotları Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ile Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın naaşlarının, denizin dibinde olduğu tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, pilotlarımızın naaşların gemiye alınma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, uluslar arası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen uçak ve pilotları arama kurtarma faaliyetleri hakkında yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi verdi:

Başkan Başer, “Havaalanı Çorum’a yapılsın” tartışmalarına nokta koydu: Yozgat’a yapılacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı / Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Yozgat’la Sorgun arasına havaalanı yapılacağını duyurmalarının ardından, Çorum sivil toplum kuruluşlarının, havaalanının Çorum’un Alaca ilçesine yapılması için lobi faaliyetinde bulunmaları üzerine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer bir açıklama yaptı.

Havaalanının nereye yapılacağının belirlendiğini ve Yozgat merkez ilçe ile Sorgun ilçesi arasına yapılacağını belirten Başer, Yozgat’a yapılacak olan havaalanından Çorum’un da yararlanabileceğini belirtti.

Başer, Anadolu Ajansı Yozgat Bürosu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi’nde gurbetçi sayısının yüksek olduğunu belirterek, hızlı tren ve havaalanı ile Yozgat’ın ulaşım sıkıntısının kalmayacağını kaydetti.

Yozgat esnafı artık daha kolay borçlanacak

DenizBank ile Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) arasında imzalanan protokolle ‘İşletme Kart’ı daha çok esnafın kullanması sağlandı. Böylece, kart sahibi Yozgat esnafı, hesaplarında para olmasa bile ‘Kurtaran Hesap’ ile bankadan para çekebilecek ve daha kolay borçlanabilecekler.

Türkiye’nin herhangi bir şehrinde ‘İşletme Kart’ sahibi olmak için, ISLETME yazıp TC kimlik numaranızı 4417’ye göndermek yeterli oluyor.

3 Temmuz 2012 Salı

Dayılı köyünde 550 dönümlük alanda ceviz ve meyve üretip paketlenmiş olarak satışa sunacak

Yusuf Bacanlı isimli genç bir müteşebbis, TOBB Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra memleketi Yozgat’a dönerek meyvecilik projesini uygulamaya koydu.

Dayılı köyü civarına meyve işleme fabrikası kurmayı planlayan Bacanlı, 550 dönümlük alanda ceviz, badem ve meyve üretecek; ürettiği meyveleri de fabrikada işleyip paketleyerek satışa sunacak.

2009 yılında hazırlayıp uygulamaya koyduğu 5 yıllık proje kapsamında Dayılı Köyü’nde 550 dönümlük alana 190 bin adet ceviz ve badem, 5 bin adet de çeşitli meyve fideleri diken Yusuf Bacanlı, projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Turist akar Yozgat bakar” durumu değişecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın, Hattuşaş, Kapadokya gibi turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği yerlerin geçiş noktasında olduğunu belirterek, turistik seyahat organizasyonları yapan firmalarla görüşerek, gezi güzergâhlarına Yozgat’ın tarihî ve turistik yerlerini de dahil etmelerini isteyeceklerini söyledi. Başer, yayla turizmine yönelik olarak birtakım hazırlıklar yaptıklarını kaydetti.

Bahadın’da 2 bin yıllık tarihî eserler bulundu

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Kasabası’ndaki Zeynel Höyüğü’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan kazılarda Milattan önce 30 yılına ait tarihî eserler bulundu.

Yozgat Etnoğrafya Müzesi Müdürü Hasan Şenyurt, “Elde edilen bu bulgulardan bu mezarın bir prenses veya burada yaşayan kavmin en önemli kadınlarından birine ait olduğun söyleyebiliriz. Çıkarılan parçaların MÖ.30 yıllarına ait olduğunu sanıyoruz. En az 2 bin yıllık eserler bunlar. Kazılarımız 2 gün daha sürecek. Bu kazılarda şayet para da bulursak, o zaman hangi döneme ait olduğunu daha rahat söyleyebiliriz” dedi.

Pazarcılar şartların iyileştirilmesini istiyorlar

Yozgat’ta, salı günleri kurulan sebze-meyve pazarında tezgâh açan esnaf, Belediye Başkanı Yusuf Başer’den şartların iyileştirilmesini istediler. Bazı satıcılar da, şehir merkezinde bulunan büyük marketlerin önlerinin adeta pazar yerine çevrilip haksız rekabet edildiğini ileri sürerek, bu meselenin halledilmesini istediler.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Kene ısırmasından 2 kişi daha hayatını kaybetti

Özellikle yaz aylarında kene ısırması sebebiyle meydana gelen ölümlerin en çok görüldüğü Yozgat’ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gören 2 kadın hayatını kaybetti.