30 Haziran 2012 Cumartesi

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçimiz merhum Nasuh Akar’ın adını yaşatmak için güreştiler

Yozgat’ın gurur duyduğu sporculardan Millî Güreşçi merhum Nasuh Akar, doğum yeri olan Yozgat‘ın Yenifakılı İlçesi’ne bağlı Yiğitler Köyü’nde onun adına bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte bir kere daha anıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün himayesinde gerçekleştirilen “Yiğitler Köyü Nasuh Akar Şenliği”ne Dünya ve Olimpiyat şampiyonu merhum Milli Güreşçimiz Nasuh Akar’ın büyük kızı Dr. Yüksel akar Korkmaz da katıldı.

29 Haziran 2012 Cuma

Bakan Yılmaz, umutları tazeledi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Savunma sanayisinde de Yozgat’ta iyi bir şeyler yapmak istiyoruz. Yozgat, Sivas ve Tokat’ı el birliği içerisinde savunma sanayisinde hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Yeni Yozgat Askerlik Şubesi törenle açıldı

Yozgat Askerlik Şubesi’nin yeni hizmet binası, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Tören öncesi Yozgat Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada muhabirlerin sorularını cevapladı. Bakan Yılmaz, bir soru üzerine, savunma sanayisi alanında Yozgat’a kamu yatırımı yapılacağına dair umutları tazeledi. Yılmaz, şunları söyledi:

28 Haziran 2012 Perşembe

Her yıl 158 milyon Lira değerinde 320 bin ton buğday, ‘dane kaybı’ sebebiyle heba oluyor

Tarım Müdürlüğünden dane seferberliği

Türkiye’de her yıl 158 milyon Lira değerindeki 320 bin ton buğday, ‘dane kaybı’ sebebiyle heba oluyor. Bu büyük kaybı dikkate alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hasat mevsiminin başladığı bu günlerde il müdürlükleri vasıtasıyla Türkiye genelinde çiftçilere uyarıda bulunarak, dane kaybını en aza indirmeye çalışıyor.

Nüfusunun yüzde 77’sinin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı Yozgat’ta da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, bu amaçla çiftçilere ve köy muhtarlarına bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Yozgat’taki çiftçilerin kazasız belâsız ve bol verimli bir hasat mevsimi geçirmeleri dileğinde bulunan Özdemir, ‘dane kaybı’nın Türk tarımı için çok önemli bir konu olduğunu belirterek, bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Karataş:
Yatırım yok, işsizlik çok, ilçemiz göçüyor!..

AK Partili başkan da şikâyetçi

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda ilçelere yapılan yatırımların adil olmadığını ifade ederek sitemde bulundu. Karataş, “İlçemiz, yatırımların az olması ve işsizlik yüzünden büyük şehirlere göç vermeye devam ediyor. Bu göçün engellenmesi için iş imkânlarının sağlanması, istihdama yönelik yatırımların olması gerekmektedir” dedi.

YÖK, bütün öğrencilere bütünleme hakkı tanıdı, Bozok Üniversitesi de sınav tarihlerini belirliyor

Kısa adı YÖK olan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, “Tüm öğrencilere bütünleme hakkı veriyoruz” dedi. Bu kararla birlikte bütünleme sınavını uygulayan ve uygulamayan üniversite ayrımı ortadan kalkmış oldu. Yaz okulları ise kaldırılmayacak.

YÖK’ün bu kararı üzerine Bozok Üniversitesi de bütünleme sınavlarının hangi tarihlerde yapılacağını belirlemek üzere çalışma başlattı.

Bozok Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Bilindiği üzere hâlen üniversitemizde yaz okulu uygulaması mevcut olup, YÖK’ten gelen yazı uyarınca yaz okulu uygulamasında bu yıl her hangi bir değişiklik yapılmayacak. Üniversitemiz yönetimi tarafından öğrencilerimize yaz okulu sonunda 3-8 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılmak üzere ek sınav hakkı tanınmıştı. Bu durumda ek sınav hakkı ile bütünleme sınav tarihleri için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor” denildi.

Akdağmadeni’de traktör kazası: 1 ölü

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Üçkaraağaç köyü nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki Adil Ballı, plakası henüz belirlenemeyen traktörü ile seyir halinde iken, ilçeye bağlı Sıtma ve Dereyurt köyleri arası tepe mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Traktörün şarampole devrilmesi sonucu traktörün altında kalan Ballı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Adil Ballı, Üçkaraağaç köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

27 Haziran 2012 Çarşamba

Bozdağ: 2014’te yarı başkanlık sistemine geçeceğiz

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye’nin önünde 2014 seçimleri bulunduğunu hatırlatarak, “Bana göre seçim sonrası Türkiye fiilen yarı başkanlık sistemine geçmiş olacaktır” dedi.

“Söke söke alırız” ne demek?

Sürur Öztürk

“Elbirliği yaparsak, rektörlükteki 11 trilyon Lirayı söke söke alırız!...”

Yukarıdaki cümle, 23’üncü dönem AK Parti Yozgat Milletvekili, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e ait. Akgül, bu cümleyi geçen hafta sonu Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun tamamlanmasına yönelik olarak Hacı Hasan Bor Parkı’nda düzenlenen istişare toplantısında söylemişti.

Ben, doğrusu Sayın Akgül’ün özellikle Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun yanına yapılması istenen hastane için ayrılmış, yeni para birimiyle 11 milyon Liranın Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nde olduğuna dair iddiası ile “İnşallah duruyordur. Onu da söke söke alırız, elbirliği yaparsak” şeklindeki cümlesinin ne anlama geldiğini merak ettim. Sayın Akgül’ün konuşmasının ilgili kısmını aşağıda bilginize sunuyor ve bu konuda bilgisi olanlardan açıklama beklediğimi belirtiyorum.

Sorgun, başpehlivanları ağırlayacak

Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Eymir Kasabası doğumlu tarihi Kırkpınar pehlivanlarından Ramazan Yarar, 25 Ağustos’ta Sorgun’da büyük bir yağlı güreş organizasyonu gerçekleştireceklerini bildirdi.

Sorgunlu Pehlivan Ramazan Yarar, Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan geleneksel Gurbetçiler Şöleni’ne tarihi Kırkpınar Başpehlivanlarını getirmek istediklerini belirterek, “Bu yıl geçen yıllardan daha kapsamlı bir güreş organizasyonu yapmayı düşünüyoruz. Sorgun’a Kırkpınar’da güreşen pehlivanlarımızı getirerek, hem ilçemizi tanıtmak hem de tüm hemşehrilerimize güzel bir güreş müsabakası izlettirmek istiyoruz” dedi.

Akdağmadeni’de konuklar tarihî binada ağırlanacak

Yozgat’ın tarihî binalarıyla öne çıkan ilçesi Akdağmadeni’de artık konukların ağırlanacağı tarihî bir konuk evi var. Akdağmadeni Belediyesi, eskiden askerlik şubesi olarak kullanılan tarihî binanın tamiratını yaptırarak konuk evi olarak hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, daha önce 2 tarihî binanın tamiratını tamamladıklarını hatırlatarak, eski Askerlik Şubesi’nin de tamir edilmesiyle ilçenin tarihî dokusunun korunduğunu belirtti. Başkan Daştan, eski Askerlik Şubesi’nin konuk evi olarak kullanılacağını söyledi.

26 Haziran 2012 Salı

Törenle yol yapan bir şehir marka şehir olabilir mi?

Sürur Öztürk

Geçen yıl, (2011 yılı) asfalt sezonunun Çalatlı köyünde bir tören düzenlenerek ve kurban kesilerek başlatıldığını öğrendiğimde, 27 Haziran tarihinde “Gözü bağlanan sadece koyun mu?” başlıklı bir yazı yayınlamıştım.

Bu yıl / bu gün de “asfalt sezonu açılış töreni” denen bu tuhaf bürokratik alışkanlığın Köseyusuflu köyünde tekrarlandığını öğrenince, geçen yılki yazımı bir kere daha Yozgat kamuoyunun dikkatine sunma ihtiyacı duydum. Geçen yıl şöyle yazmıştım:

Koskoca banka, Sürmeli Şenlikleri için
sadece 100 Lira bağış yapınca belediye reddetmiş

Kısa adı YESOB olan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş’ın, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in ziyaretinde dile getirdiği sitemine cevap, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’den geldi.

Uğur Bektaş, ‘Yozgat Tanıtım Günleri’ ve ‘Sürmeli Festivali’ gibi organizasyonlar öncesinde kendilerinden görüş alınmamasından yakınmıştı. Milletvekili Yusuf Başer’le aynı ad ve soyadı taşıyan Başkan Başer, Sürmeli Festivali hakkında Vali Necati Şentürk’le birlikte düzenlediği basın toplantısında, festival toplantılarına sivil toplum kuruluşlarını neden davet etmediklerini açıkladı.

Başer, “Daha önce Sürmeli Festivali’ni düzenlerken işadamları, kamu kurum ve kuruluşları, banka temsilcileri ile toplantılar düzenliyorduk. Ancak yapılan toplantılarda hiçbir şekilde maddi bir destek sağlanmıyordu. Geçen yıl yapılan toplantıda bir bankamız sadece 100 TL yardım yapmak istedi bize, kabul etmedik” diye konuştu.

Kırşehir’de “Yerköy il olacak, iki ilçe Yerköy’e bağlanacak” söylentisi endişeye sebep oldu

“Allah bu acıyı bizlere bir kere daha yaşatmasın”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir mahallî basınında yayınlanan “Yozgat’ın Yerköy ilçesinin il yapılacağı, Kırşehir’in Çiçekdağı ve Akçakent ilçelerinin de Yerköy’e bağlanacağına” dair haberler üzerine bir açıklama yaptı. Göçen, “Bazı kaynaklar bu haberleri yalanlıyorlar. Böyle bir durumun olmadığını ifade ediyorlar. Doğrudur, olmayabilir; ancak başta siyasilerimiz olmak üzere tüm toplumun tetikte olması gerekiyor” dedi.

Sorgun’a 200’er kişilik iki öğrenci yurdu yapılacak

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, kız ve erkek öğrenciler için ilçeye 200’er kişilik iki ayrı öğrenci yurdu yapılacağını bildirdi.

Yurt eksikliğinden dolayı orta öğretim kurumları sınavlarında birçok öğrencinin Sorgun’u tercih etmediğini belirten Yazıcı, yapılacak olan iki öğrenci yurdunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre, İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdu olarak inşa edilecek olan erkek öğrenci yurdu, bu lisenin bahçesi yeterli olmadığı için Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi bahçesine, kız öğrenci yurdu ise Mevlüde-Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bahçesine yapılacak.

Ev kompozisyonuyla düzenlenecek olan yurtların odalarında banyo ve tuvalet de bulunacak.

Babalarının yeni otomobiliyle gezinti yapan
iki gençten biri öldü, diğeri yaralandı

Yozgat’ın Osmanpaşa beldesinde 17 yaşındaki Harun ile 15 yaşındaki Hakan Dursun, babalarının yeni aldığı 66 KL 350 plakalı otomobille gezintiye çıktılar.

Harun Dursun’un kullandığı otomobil, Tekkeyenicesi köyünün yakınında aşırı hız sebebiyle şarampole yuvarlandı. 112 Acil Servis ekibi tarafından Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 kardeşten Hakan Dursun, bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Harun Dursun’un durumunun ise iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Ahmet Hakan’dan Yozgat’ta tatil önerisi

Yozgatlı gazetecilerden Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, 24 Haziran tarihli yazısının “Tatil önerileri” ara başlığı altında, okuyucularına tatillerini Yozgat Çamlık’ta geçirmeleri önerisinde bulundu.

Ahmet Hakan, “ ‘Bodrum’a gittim’ yeterince artistik değil. Onun yerine ‘Ben bu yaz Yozgat Çamlık’a gittim, havası nefisti’ demeyi tercih edin” diye yazdı.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Akgül: Sarıkaya, 1959’daki kasaba hâline geriliyor, bir tane işadamı bile kendi ilçesine destek vermiyor

TESKOMB Genel Başkanı ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, milletvekilliği döneminde seçim bölgesi olan Sarıkaya ilçesinde işadamlarına sitemde bulundu.

Bölgeye hizmet gelmesi için milletvekillerinin çabasının yeterli olmayacağını belirten Akgül, “Sorgun ilçemiz her geçen gün büyüyor, Sarıkaya ilçemiz ise 1959’daki kasabaya doğru gidiyor. Bu ne hükümetin zafiyetinden ne de buradaki siyasilerin zafiyetinden; bu, bizlerden kaynaklanıyor. Bazı projelere destek ve önem vermiyoruz. Bir tane işadamı gelip de yüksekokula bağış yapmadı. Yok mu içimizde bir zengin? Biz bu yüzden kötüye gidiyoruz; yoksa devlet, bütün imkânlarını seferber etmiş durumda” diye konuştu.

Yüksekokul inşaatının bu senenin sonunda tamamlanacağı vaadinde bulunan Akgül, “Okulla iş bitmiyor. Bir kere zihniyetimizi değiştirmemiz lâzım. Bunun yanında uygulamalı hastane olması lâzım. O yatırım 11 Milyon Lira. Bunun parası Bozok Üniversitesi’nde. Onu da alırız elbirliği yaparsak. Bu konuda tüm kesimlere ihtiyaç var” dedi.

Çiftçilerin yıllardır ısrarla talep ettiği
Soğuk Hava Deposu tamamlanmak üzere

Yozgat’ta çiftçilerin ellerinde kalan ürünlerinin çürümesi sebebiyle yıllardır yöneticilerden en fazla istekte bulundukları Soğuk Hava Deposu’nun yüzde 99’u tamamlandı.

Tesislerde incelemede bulunan Vali Şentürk, “Son derece modern sistemler kullanarak kurulan bu tesis ile bölgemizdeki meyve üreticilerinin kârlılık oranlarını artırmak ve üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yolsuzluk soruşturmasından sonra yönetimi değişen Kayseri Şeker Fabrikası, rekor seviyede kâr etti

Şeker sektörünün en önemli kuruluşlarından bir tanesi olan Kayseri Şeker Fabrikası, tarihinde ilk kez, 2011-2012 bilanço dönemini 71 milyon liralık rekor net kâr ile kapattı. Bir önceki yılın kampanya dönemini 35 milyon lira zararla kapatan Kayseri Şeker Fabrikası, bu rakamla birlikte tarihinin en yüksek kârını elde etmiş oldu.

2010 yılında yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesindeki şeker fabrikasının da yönetim kurulu başkanlığını yapan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Cam altı sanatı Yenifakılı’da onunla yaşıyor

Anadolu’nun zengin folklorunun cam altına özel bir teknikle çizilen rengârenk ve özgün yansımaları, Türk cam altı resim sanatıyla yaşamaya devam ediyor. Bu sanatın Yenifakılı’daki, belki de Yozgat’taki tek temsilcisi ise Şükrü Çağatay.

Mahallî kültürün renkli ve özgün dünyasını camlara nakşeden Çağatay, Ankara’da düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri’nde Yenifakılı’yı cam altı resimleriyle temsil etmişti. Çağatay, başarısından dolayı Yenifakılı Kaymakamı Selâmi Kaya tarafından bir teşekkür belgesi ile taltif edilmişti.

(Yozgat Muhabir)

13 yaşındaki çocuk,
hızlı tren inşaatındaki su dolu çukurda boğuldu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldesinde hızlı tren yolu inşaatı bölgesinde açılan ve suyla dolan çukura serinlemek amacıyla giren 13 yaşındaki Kamil Karaaslan, boğularak hayatını kaybetti.

Olay esnasında çukurun yakınından geçen bir kamyon şoförü, su dolu çukurda bir çocuğun hareketsiz yattığını gördü. Çocuğu hemen çukurdan çıkaran kamyon şoförü, Sorgun Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan muayenede çocuğun öldüğü belirlendi.

Hastaneye gelen baba Fatih Karaaslan ile anne Satı Karaaslan sinir krizi geçirdi. Ceset, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

(Kaynak: sorgunpostasi.com)

Sorgun’da aile mezarlığı olmadığından
boş yerlere “sahte mezarlar” yapılıyor

“Sorgun Gerçek Haber” gazetesi yazarı Salih Arslan, Sorgun’da aile mezarlığı olmaması sebebiyle bazı vatandaşların yakınlarının yanına yabancıların gömülmesine engel olmak için “sahte mezarlar” yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

“Elli- altmış bin nüfuslu koskoca Sorgun’un neden bir aile mezarlığı yok?” diye soran Arslan, belediyeden Sorgun’a aile mezarlığı yapmasını istedi. Arslan, “Alo sahte mezar yapılır” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

YİMPAŞ’ta zamanaşımı 7,5 değil 15 yıl

Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye’deki ve Almanya’daki YİMPAŞ mağdurlarını yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Mahkemenin 19 Haziran 2012 tarihinde mağdur avukatlarına ulaştırdığı gerekçeli kararında, bir mağdurun açtığı davada YİMPAŞ ve şirketin patronu Dursun Uyar’ın, “7.5 yıllık zamanaşımı doldu, davayı reddedin” talebini kabul etmediği ortaya çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararında, “nitelikli dolandırıcılık suçunun zamanaşımı 15 yıldır” denildi.

Kararda Almanya Bochum’da yaşayan YİMPAŞ mağduru C.B’ye 142 bin TL’nin Dursun Uyar ve YİMPAŞ Yozgat İhtiyaç Maddeleri AŞ tarafından faiziyle birlikte ödenmesine hükmedildi.

(Kaynak: Cumhuriyet gazetesi)

Düşürülen uçağın yeri tespit edildi
Yozgatlı pilottan henüz haber yok

Ulusal Radar Projesi kapsamında deneme uçuşu yaparken Suriye tarafından düşürülen silahsız askerî eğitim ve gözetleme uçağının, denizin 1.300 metre derinliğinde olduğu tespit edildi. Ancak pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un akıbeti hakkında kesin bir bulgu elde edilemedi.

Fırlatma koltukları ile postalları bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmede “fırlatma koltuklarının bulunduğu ancak pilotların fırlatma koltuğundan yararlanamadığının tahmin edildiği, paraşüt izi olmadığı, pilotlara ait olduğu düşünülen 4 postal bulunduğu, pilotların uçakla birlikte sulara gömülmüş olabileceği” belirtildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Karaca, sağlık sorunları sebebiyle istifa etti, 3 aylığına İngiltere’ye gidiyor

Rektör Uçar, Karaca’yı veda yemeğinde plaketle uğurladı

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, sağlık sorunları sebebiyle bu görevinden istifa etti.

Üç ay süreyle akademik bir çalışma yapmak üzere İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’ne gidecek olan Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca’ya veda yemeği verildi. Galata Çamlık Otel’de düzenlenen veda yemeğine Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve yakın çalışma arkadaşları katıldı.

Kadışehri Belediyesi’nin temeli atılan
yeni hizmet binası turizm merkezi gibi

İçerisinde 34 odalı otel, Türk hamamı, sauna, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, sinema, oyun salonu, lokanta, iş yerleri, konferans ve toplantı salonunun da yer aldığı Kadışehri Belediyesi Hizmet Binası’nın temeli atıldı.

Kurban kesilerek düzenlenen temel atma törenine Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün, Belediye Başkanı Davut Karadavut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çok amaçlı projenin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

40 yıl sonra yeniden...
Akdağmadeni Lisesi mezunları bir araya geldiler

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinin 1970’li yıllardaki tek lisesi olan Akdağmadeni Lisesi’nden 1975-80 yılları arasında mezun olan 50-55 yaş üzerindeki çok sayıda arkadaş, o dönemdeki müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenleriyle birlikte yıllar sonra bir araya geldiler.

9 Haziran Cumartesi akşamı Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’nde bulunan Akademi Restoran’da ilk buluşmalarını gerçekleştiren 98 arkadaş, 40 yıl sonra yeniden bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşarken, onların bu mutluluklarını beraberlerindeki aileleri de paylaştı.

22 Haziran 2012 Cuma

Binlerce tonluk uranyum rezervinden sonra Sorgun’da 1 milyon ton manganez rezervi bulundu

Madenci Ufuk Güler, Sorgun ilçesinde 29 bin dönüm alanda 1 milyon ton manganez rezervi bulduklarını kaydetti. Bir aydır sahada kazı çalışması yaptıklarını anlatan Güler, tonlarca manganez çıkardıklarını söyledi.

Geçen yıl Sorgun ilçesinde binlerce ton uranyum rezervi tespit etilmiş ve sondaj yapılarak maden çıkarma çalışmalarına başlanmıştı.

Otel odasında ölmüş halde bulundu

Bir asansör ve prefabrik fabrikasında yönetici olarak çalışan ve geçen Çarşamba günü memleketi Yozgat’tan işleri sebebiyle Antalya’ya giden 33 yaşındaki Olcay Harmancı, Antalya’da kaldığı otel odasında ölmüş halde bulundu. Harmancı’nın aşırı dozda aldığı uyuşturucu sebebiyle öldüğü belirlendi.

Olcay Harmancı’nın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, polis Yozgat Sorgun’da bulunan yakınlarını arayarak ölüm haberini verdi. Olcay Harmancı’nın cenazesi yakınları tarafından morgdan alınarak, toprağa verilmek üzere Sorgun’a getirildi.

Unutulmaz TV klasiği Bonanza’nın yönetmeni, Çerkes Ethem filmini Yozgat’ta çekecek

Televizyon tarihinde en uzun süreli yayınlanan Western dizilerinin içinde yer alan ve 70’li yıllarda Türkiye’de de tutkuyla izlenen Bonanza dizisinin ünlü Ürdünlü yönetmeni Muhittin İzzet Kandur, Çerkes Ethem’in hayatını anlatan bir dizi çekmeye hazırlanıyor.

Kendisi de bir Çerkes ve usta bir binici olan Kandur, dizinin savaş sahnelerini Yozgat’ta çekecek. Filmde Çerkes Ethem rolünü Mehmet Aslantuğ oynayacak.

Karadeli: Asıl cayırtı o zaman çıkacak

Gazeteci Muammer Karadeli, hastane ihalesinin onaylanması hâlinde hastaneyi yapacak olan firmanın aynı zamanda 25+3 yıl hastanenin işletmeciliğini de yapacağını belirterek, konunun ekonomik arka planına dikkat çekti.

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Yeni Ufuk”un Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, Yozgat’a yeni yapılacak olan hastane konusundaki tartışmaların ekonomi cephesine dikkat çekti. Karadeli, “Son pişmanlık fayda etmeyecek” başlıklı yazısında, şu değerlendirmede bulundu:

21 Haziran 2012 Perşembe

Sivil toplum “Hayır!” diyor,
milletvekilleri itiraz istemiyor

Yozgat’ta yeni yapılacak olan 475 yataklı hastanenin, Yozgat’ın en yüksek noktalarından biri olan Esentepe’ye yapılacak olmasına sivil toplum karşı çıkıyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise, Milletvekili Yusuf Başer’in de katıldığı basın toplantısında, “Hastanenin yerinin yanlış olduğu yönündeki tartışmalar şu anda gereksiz. Çünkü projeler hazırlandı, ihale yapıldı, temel atma seviyesine geldi. Hastanenin yeri belirlendi. Gerekli zemin, etüt ve fizibilite çalışmaları bitti, projesi tamamlandı. Bu saatten sonra yapılacak tartışmaları gereksiz buluyoruz. Bu tür tartışmalar Yozgat’a yapılacak olan hizmetleri aksatır” diye konuştu.

Hastanenin yer seçiminin isabetli olmadığına dair şikâyetler ise, hastane yapımı süreci bu aşamaya gelmeden önce başlamıştı.

Bilâl Şahin, Şahin Tepesi’nden çekildi mi?

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, Lise Caddesi boyunca asılı olan ilân panolarında ‘Şahin Tepesi Projesi’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali destekle yürütüldüğü’ ibaresinin yer aldığına işaret ederek, daha önce projenin bütün masraflarını üstlenmiş olan hayırsever işadamı Bilal Şahin’in adının ilânlarda yer almayışının sebebini sordu.

İnan Soyer, “İlân tahtalarındaki sır ne ola?” başlıklı yazısında, şu değerlendirmede bulundu:

“Bir gariplik var ortada. Yoksa eğer, Bilal Şahin açısından oldukça inciticidir bu ilân. Derhal kaldırılmalı; emeğini hatıra getirecek ifadelerin eklendiği yeni ilânlar devreye sokulmalıdır. Varsa eğer, bu bilgi kamuoyuyla mutlaka paylaşılmalıdır. Bu bağlamda, “imar düzenlemesi” perspektifli bir ayrışma söz konusu mudur meselâ?”

Turist rehberi Jeantaule:
Artık her sene Sarıkaya’ya geleceğiz

23 günlük Anadolu turuna çıkan Hollandalı ve Belçikalı turistler, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki tarihî Roma Hamamı kalıntılarını da inceleyerek, Belediye görevlisi Yunus Tanrıkulu’dan bilgi aldılar.

25 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Belçikalı Jeantaule isimli tercüman, “Sarıkaya, kaplıcalarıyla ve tarihî dokusuyla çok güzel bir yermiş. Artık her sene kesinlikle Sarıkaya’yı ziyaret edeceğiz” dedi.

Akdağmadeni Semt Pazarı yapımı devam ediyor

Akdağmadeni Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde yapımına başlanan, otoparklı, kapalı semt pazarının yapım çalışması devam ediyor.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, “Çalışma tamamlandığında ilçemize modern ve düzenli, vatandaşlarımızın rahatlıkla alışverişlerini yapacakları bir pazar yeri İlçemize kazandırılmış olacak” diyor.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 50 öğretim elemanı görev yapıyor

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 11 yeni Uzman Doktor daha görevlerine başladı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Tamer Uçar, hastane yönetimi ile bir araya gelerek yıllık değerlendirme toplantısı yaptı ve göreve yeni başlayan öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Rektör Uçar, toplantıda yaptığı konuşmada, “Araştırma ve Uygulama Hastanemizin akademik kadro sayısı gün geçtikçe artıyor, güçleniyor. En son yaptığımız alımlarla hastanemize gelen öğretim elemanı sayısı 50’yi aşmış bulunuyor. Bozok Üniversitesi ailesine katılan değerli akademisyen arkadaşlarımızla Yozgat ili ve çevresine daha güçlü bir şekilde hizmet edeceğimize inanıyorum. Arkadaşlarıma hoş geldiniz derken başarılar diliyorum” dedi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun
ilk mezunları olmanın gururunu yaşıyorlar

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Mezuniyet törenine katılan Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, öğrencilere sertifikalarını ve diplomalarını vererek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Kaymakam Gale, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını vermesinden heyecan ve gurur duyduğunu ifade etti. Gale, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

YESOB’un 2 yıldır güncellenmeyen web sitesi, tescil süresi de dolunca kapandı

Bu ihmal 30 bin esnafa saygısızlık değil mi?

Yozgat’taki 30 bin esnafı temsil eden Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin web sitesi, tescil süresi dolduğu ve süre uzatma işlemleri de yapılmadığı için kapandı.

20 Haziran 2012 tarihi itibariyle YESOB’un web sitesine girildiğinde “http://www.yozgatesob.org.tr/ sayfası hizmet süresinin dolması sebebiyle servis dışıdır.” ifadesiyle karşılaşılıyor.

2 yıldır web sitesini güncellemeyen sivil toplum kuruluşu...

YESOB’un web sitesi, 30 bin esnafı temsil etmesine rağmen 2 yıldır güncellenmiyordu. İnternet sitesinin ana sayfasında 2 yıldan beri Başkan Uğur Bektaş’ın fotoğrafıyla birlikte “Yozgat Esnaf Ve Sanatlar Odaları Birliği 2010 Yılı Olağan Genel Toplantısı Yapıldı” başlıklı haber bulunuyordu.

Mimarî yapısı değiştirilen tarihî Askerlik Şubesi, tadilatla eski hâline getirilip kent müzesi yapılacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir süre önce belediyeye devredilen tarihî askerlik şubesinin mimarî yapısının değiştirilmiş olduğunu belirterek, yapılacak tadilatla binayı eski yapısına dönüştürüp kent müzesi olarak hizmete sunmayı düşündüklerini söyledi.

Yeni bina 29 Haziran’da açılacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir’le birlikte, resmî açılışı 29 Haziran’da yapılacak olan yeni Askerlik Şubesi’ni ziyaret etti. Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Önder Ürevil tarafından karşılanan Başkan Başer, Askerlik Şubesi hakkında bilgi aldı. Yusuf Başer, bir süre önce belediyeye devredilen şehir merkezindeki tarihî askerlik şubesinin mimarî yapısının değiştirilmiş olduğunu belirterek, yapılacak tadilatla binayı eski yapısına dönüştürüp kent müzesi olarak hizmete sunmayı düşündüklerini söyledi.

Başer: Yatırımcılara arazi bulmakta zorlanıyoruz
Bektaş: Sivil toplum kuruluşları göz ardı ediliyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve bazı partililerle birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Uğur Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ziyarette yaptığı değerlendirmede, yeni teşvik sisteminin Yozgat’a sağladığı avantajlardan bahsederek, yatırımcıyı Yozgat’a getirmek için el birliği ile gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Başer, “Şu anda yatırımcılara yatırım yapacak arazi bulmakta zorlanıyoruz; ama bulacağız. Elbirliği ile beraber sizlere de büyük gayretler düşüyor” dedi.

CHP, yerel seçim çalışmalarına Aydıncık’ta başladı

CHP Yozgat il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, Aydıncık ilçesinde bir araya gelerek, yerel seçim çalışmalarını başlattı.

CHP İl Başkanı Onur Kaytan, AK Parti’nin 2002 yılından bu yana Yozgat’ta oylarını sürekli artırmasına rağmen, il ve ilçelerin devlet imkânlarından ve yatırımlarından aldığı payın giderek düştüğünü ileri sürdü. Kaytan, “Bizler, kadrolarımızı yenileyerek iktidara doğru ilerlemeye gayret edeceğiz ve Yozgat ve ilçelerinin bu geri kalmışlık yapısını kıracağız” dedi.

Çiçekdağı ile Yerköy Adliyeleri birleştirildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kırşehir’in Çiçekdağı İlçe Adliyesi ile Yozgat’ın Yerköy İlçe Adliyesi’nin birleştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

HSYK’nın 14 Haziran tarihli, en yakın adlî teşkilata uzaklığı, nüfusu, ulaşım imkânları gibi kriterlerin göze alındığı kararnamesinde Çiçekdağı ve Yerköy Adliyesi’nin tek çatı altında birleştirildiği ifade edildi.

19 Haziran 2012 Salı

Yozgat, balıkçılıkta söz sahibi olmak istiyor

Yozgat’ta sulama amaçlı göletlerde tonlarca balık üretiliyor. Balıkçılık Karadeniz'den bozkıra indi. Denizlerden uzaklarda Türkiye’nin tam orta yerinde. İç Anadolu’nun tahıl ambarlarından bir tanesi olan Yozgat, artık balıkçılıkta da iddialı.

Yozgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, “İlimizde 23 adet büyüklü küçüklü göletlerimiz var. Bu göletlerimizde de balıkçılık, yetiştiricilik anlamında, avcılık anlamında yapılmakta. Kafes balıkçılığı şeklinde alabalık üreterek ülkemizin balık ihtiyacının karşılanması ve tüketicilere kaliteli, ucuz beyaz eti sunmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Yimpaş’ta ilk tahsilat icra yoluyla yapıldı, mağdurlara ödeme yolu açıldı

Kâr payı vaadiyle binlerce gurbetçinin parasını kaptırdığı Yimpaş’tan ilk tahsilat gerçekleşti.

Almanya’da yaşayan H.Ö., 7 yıl önce açtığı davayı kazandı ve 68 bin liralık alacağını 196 bin lira olarak faiziyle birlikte icra yoluyla tahsil etti. Yimpaş’tan ilk tahsilat, patron Dursun Uyar’ın evine hacze gidilmesi üzerine gerçekleşti.

Yozgat Dernekler Müdürü Yurtlu’dan
Müsteşar Hacımüftüoğlu’na şiir

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından Bolu Gazelle Otel’de düzenlenen eğitim seminerinde, Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’nun İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yazdığı şiiri okuması katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından 81 ilin Dernekler Müdürlerine yönelik 4 günlük eğitim semineri Bolu Gazelle Otel’de başladı.

Vatandaş kene eğitimine ilgi göstermedi

Kendileri istediler ama toplantıya gelmediler

Kene ısırması sonucu meydana gelen ölümlerin en çok görüldüğü illerden birisi olan Yozgat’ta, Boğazlıyan ilçesi Toplum Sağlığı Sorumlu Merkezi, TOKİ Konutları sakinlerinden gelen talep üzerine, kene ısırmalarına karşı alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşlara bilgi vermek üzere bir eğitim programı düzenledi. Ancak, TOKİ İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ve önceden duyurusu da yapılan seminere hiçbir vatandaş katılmadı. Bunun üzerine, kene eğitimi okuldaki öğretmenlere verildi.

Ücretlerini alamayan Boğazlıyan Belediyesi işçileri, iş yavaşlatma ve oturma eylemi yaptılar

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçe belediyesinde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıklarını öne sürerek, iş yavaşlatma ve oturma eylemi yaptılar.

Maaş alamadıkları için faturalarını ödeyemediklerini, bu sebeple de haciz korkusu yaşadıklarını dile getiren yaklaşık 40 işçi, “Yılın 4 ayı düzenli maaş alıyoruz. Geri kalan aylarda ise maaşımızı düzenli alamıyoruz” diyerek, belediyeye tepki gösterdiler.

Başer ve Soysal: Milletimizin başı sağ olsun

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Terör örgütü tarafından Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Dağlıca bölgesindeki askerî birliklere düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 askerin şehit olması 16 askerin de yaralanması üzerine birer mesaj yayınladılar.

Başer, twitter mesajında “Hakkâri Dağlıca’da şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Türk Milleti’nin başı sağ olsun” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da twitter mesajında şunları kaydetti:

“Hakkâri Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK ile çatışma sonucu şehit düşen 8 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun. Çatışmada yaralı askerlerimize Allah acil şifalar versin...”