29 Mayıs 2012 Salı

Bazlambaç’ın MHP’li Belediye Başkanı vuruldu

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Bazlambaç Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Osman Gödek, tartışmalı içme suyu çalışması yapılan alanda kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak yaralandı.

Olay, bu gün saat 16.00 sıralarında Bazlambaç Beldesi ile Başalan köyü arasında bulunan bir arazide meydana geldi. İddiaya göre boş bir arazide içme suyu çalışması yapılan alanda köy halkı ile Belediye Başkanı Osman Gödek arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında kimliği belirtilmeyen bir köylü vatandaş, belinden çıkarttığı tabanca ile MHP’li Başkan Osman Gödek’e bir el ateş açtı.

Karnından tek kurşunla yaralanan Başkan Gödek için 112 Acil Servis’ten ambulans istendi. Gelen ambulans tarafından Çekerek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gödek, yapılan ilk müdahalenin ardından Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Gödek’in durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

2008 yılının Ekim ayında Bazlambaç Beldesi Belediye Başkanının oğlu Serkan Gödek, otomobilinde başından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu.

27 Mayıs 2012 Pazar

Kızılderililer Yozgat’a geliyor

Türk olup olmadıkları antropologlarca araştırma konusu yapılan Kızılderililer, Yozgat Belediyesi tarafından Eylül ayında gerçekleştirilecek olan “Türk ve Akraba Milletleri Buluşma Şöleni”ne davet edildi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada, “Sadece Türk dünyası değil, kendini Türk hissedenleri de kentimize davet etmek istiyoruz. Balkanlardan, Bosna Hersek’ten misafirlerimiz olacak. Burada Yozgatlılar ile Kızılderililer’i buluşturacağız. Bir Kızılderili kabile reisini ve bazı üyelerini de şölenimizi renklendirsinler diye davet ettik. 5-10 kişilik bir grubu Yozgat’ımıza bekliyoruz. Davetimize icabet edecek Kızılderili kardeşlerimizi Yozgat’ta misafir etmekten onur duyacağız. Şölen büyük bir şenlik havasında geçecek” dedi.

11 Mayıs 2012 Cuma

Yenifakılı’da toprağa gömülü 3 ceset bulundu, Başkan Uyar, gazinoların çokluğundan yakındı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde, 2 Mart tarihinde kaybolan ve 28 Nisan tarihinde tarlada gömülü bulunan belediye personeli 51 yaşındaki Şinasi Sarıaslan cinayetini soruşturan jandarma, bu gün de biri evin bahçesinde, biri de arazide gömülü olmak üzere 2 ceset daha buldu. Böylece, toprağa gömülü olarak bulunan ceset sayısı 3’e yükseldi.

Öldürülerek toprağa gömülenlerden Ziya Y.’nin Yenifakılı ilçesinde bir gazinoda çalıştığı öğrenildi. Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, “İlçemizde gazinoların çok olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Boğazlıyan’da Pazar günü elektrik kesilecek

Boğazlıyan ilçesinde, Çamlıbel Elektrik Dağıtım İşletme Müdürlüğü tarafından, elektrik nakil hatlarında yapılacak bakım onarım çalışması sebebiyle 13 Mayıs Pazar günü saat 09.00 ile 17.30 arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Elektriği kesilecek olan köyler

Boğazlıyan Çamlıbel Elektrik Dağıtım İşletme Başmühendisi Ali Meriç, yaptığı açıklamada, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Çakmak, Sırçalı ve Yenipazar kasabası ile Ömerli, Eğlence, Yaraş, Gövdecili, Aşağısarıkaya, Poyrazlı, Dereçepni, Yoğunhisar, Abdilli, Yapalak ve Akbenliçiftliği köylerinde elektrik kesintisi uygulanacağını belirterek, vatandaşlardan gerekli tedbirleri almalarını istedi.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Köy Muhtarı, tartıştığı kardeşini tabancayla öldürdü

Yozgat’ın Yerköy İlçesine bağlı Terzili köyünün muhtarı Çelebi Atik, köy bekçiliği konusunda tartıştığı kardeşi Rüstem Atik’i tabancayla vurarak öldürdü.

Köy Muhtarı 67 yaşındaki Çelebi Atik ile aynı köyde oturan kardeşi 45 yaşındaki Rüstem Atik arasında, köydeki kahvehanede köy bekçiliği konusunda tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine muhtar Atik, iddiaya göre belindeki tabancasını çıkarıp kardeşi Rüstem’e ateş etmeye başladı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Rüstem Atik, Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Muhtar Çelebi Atik ise gözaltına alındı.

Kenenin ısırdığı kadın hayatını kaybetti

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Gevrek köyünde, kenenin ısırdığı kadın hayatını kaybetti.

Sorgun ilçesine bağlı Gevrek köyünde 47 yaşındaki Yurdagül Bilir isimli kadın, madımak toplarken vücuduna kene yapıştı. Kenenin vücuduna yapıştığını iki gün sonra fark eden Bilir, keneyi çıkartmaya çalışırken kenenin kafası koptu. Bir süre sonra rahatsızlanan Yurdagül Bilir, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı teşhisi konan Bilir, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Sivas’ta bir hafta tedavi gören Bilir, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bilir’in cenazesi, Gevrek köyünde toprağa verildi.

2 ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Yozgat şehir Merkezinde ve Başıbüyüklü köyünün yakınında meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Anadolu Lisesi kavşağından Esentepe istikametine seyreden Halit Yıldız idaresindeki 66 DD 041 Plakalı otomobil, köprülü alt geçide yaklaştığı sırada yolun sağında park edilmiş iş makinesine çarparak yola savruldu. Arkadan gelen başka bir araç, duramayarak Yıldız'ın kullandığı otomobile çarptı. Kazada iş makinesine çarpan Halit Yıldız’a kaza yerinde ilk müdahale, yoldan geçen bir doktor tarafından yapıldı. Yıldız, daha sonra kaza yerine gelen ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yenifakılı Kaymakamlığı büro görevlisi alacak

Yenifakılı Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda “Büro Görevlisi” olarak istihdam etmek üzere 1 sözleşmeli personel alacak.

Başvurular http://app.aile.gov.tr/vakifilan/ adresinden online olarak alınacak.

(Yozgat Muhabir)

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Yozgat’taki tarım aletleri üreticileri
meslek liselerinden kalifiye eleman bekliyor

Yozgat’ta, römork, saman çeteni, pulluk, su tankeri, tırmık gibi tarım aletleri üreten ve Yozgat’ın yanı sıra pek çok ile de satış yapan küçük sanayi kuruluşları, en son Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı vesilesiyle gündeme gelmişti.

Fuarı düzenleyen Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki tarım aletleri üreticilerinin fuara katılmayışlarından yakınarak, sitemini şöyle dile getirmişti:

“Fuarların amacı, kendi ürettiğin ürünleri tanıtmak, yeni teknolojilerle insanları tanıştırmaktır. İlimizde reklam ve fuar bilinci fazla gelişmediği için tarım aletleri üretimi yapan birçok firma fuara katılmadı. Bizim amacımız ilimizde üretilen ürünlerin başkalarına tanıtma ve daha fazla pazara sahip olmaktır. Bu yıl fuarımıza katılmayan firmalarımız inşallah düzenleyeceğimiz 4. Tarım Fuarına katılır ve ürünlerinin tanıtımını yapar.”

Tarım aletleri üreticilerinden Özışık’ın bu sitemine cevap gelmedi; ancak bu kuruluşlar kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını dile getiriyor ve bu ihtiyaçlarının meslek liseleri tarafından karşılanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Vali Şentürk: Sel zararlarını en aza indirmek için dere yatakları genişletilecek

Sel sebebiyle ekili alanları zarar gören Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent ve Özler beldesini ziyaret eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, sel zararlarını en aza indirmek için dere yataklarının genişletileceğini söyledi.

Vali Şentürk, Kayseri Şeker Fabrikası Kayyum Heyeti ile görüştüğünü belirterek, “Pancar tarlaları zarar gören çiftçimize ücretsiz tohum verecekler” dedi.

Seyir terası bu yaz hizmete girecek

Projesi Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan ve masrafları hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından karşılanarak Nohutlu Tepesi’ne yaptırılan seyir terası, önümüzdeki Temmuz ya da Ağustos ayında hizmete girecek.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Şu anda bina inşaatının yüzde 99’u tamamlandı ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Seyir Terası projesi için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan da destek alındı. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açacağız” dedi.

Seyir Terası projesinin içerisinde düğün salonu, restoran, piknik alanları, çocuk oyun grupları, kamelyalar ve yürüyüş parkurlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Başer, şunları söyledi:

Uzunlu’da basınçlı sulama sistemi devreye girdi

Boğazlıyan ilçesine bağlı Uzunlu beldesindeki İğdeli Göleti kapalı devre basınçlı sulama sistemi, devreye girdi.

Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, yaptığı açıklamada, sistemin hizmete girdiğini belirterek, sistemle birlikte çiftçinin tarımsal sulamada motorin masrafından tasarruf edeceğini kaydetti.

Sistemin, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Koç, “Uzunlu çiftçisi, mazot ve elektrik gideri olmadan vanayı açarak, tarlasını sulayabilecek. Bir süredir çalışmaları devam eden ve Uzunlu çiftçisine ekonomik açıdan çok ciddi katkı sağlayacak olan sistemle ilgili çalışmalar tamamlandı” dedi.

Karayakup İlköğretim Okulu teleskop istiyor

Buldukları sponsorlarla el yapımı teleskoplar üretip devlet okullarına hediye ve teslim eden “İlk Teleskobum” organizasyonuna Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karayakup beldesinden de müracaat oldu.

Karayakup İlköğretim Okulu’nda Fen ve Teknoloji Öğretmeni olarak görev yapan 1985 Kayseri doğumlu Ahmet Alkaya, organizasyona gönderdiği mesajında, öğrencilerinin gözlerinden aldığı pırıltıyla güç bulup dersleri imkânlar ölçüsünde en verimli şekilde işlemeye çalıştığını belirterek, şöyle yazdı:

8 Mayıs 2012 Salı

Kaymakamlıklar 3 sözleşmeli personel alacak

Akdağmadeni ve Aydıncık Kaymakamlıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere toplam 3 personel alınacak.

Akdağmadeni Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda sözleşmeli olarak istihdam etmek üzere 1 “büro görevlisi” alacak.

Aydıncık Kaymakamlığı da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda “Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi” olarak istihdam etmek üzere 1, “Yardımcı Hizmet Görevlisi” olarak istihdam etmek üzere de 1 personel alacak.

7 Mayıs 2012 tarihinde başlayan başvuru süresi, 17 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 17.00’de sona erecek.

(Yozgat Muhabir)

Çandır ve Çayıralan’da askerlik şubeleri kapatılıyor

Millî Savunma Bakanlığı, yedeklik yoklamasını ve ilk yoklamayı kaldırıyor. Resmî işlemler de internet üzerinden yapılabilecek. Dışarıya göç veren düşük nüfuslu bazı il ve ilçelerde de askerlik şubelerine olan ihtiyaç büyük ölçüde azalınca, Millî Savunma Bakanlığı, yaklaşık 180 askerlik şubesinin kaldırılacağını açıklamıştı.

Bu uygulama çerçevesinde, Yozgat’ın Çandır ve Çayıralan ilçelerindeki askerlik şubeleri de kapatılacak. Bu ilçelerdeki vatandaşların askerlik hizmetleri, Boğazlıyan Askerlik Şubesi’nde verilecek.

Eğitim gönüllüsü Turgut Paşer vefat etti

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çaba harcayan eğitim gönüllüsü Turgut Paşer, tedavi gördüğü Kayseri Devlet Hastanesi’nde vefat etti.

Paşer’in cenazesi, doğum yeri olan Sarıkaya ilçesine bağlı Bebek köyündeki camide kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Mide kanseri teşhisi konulan Turgut Paşer, yaklaşık 2 yıldır aralıklarla tedavi görüyor, son 6 aydır da hastanede yatıyordu. 44 yaşında hayata veda eden Turgut Paşer, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Teşvik toplantısı organizasyon kurbanı oldu

Gazeteci Muammer Karadeli, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panelin, Cuma saatine denk gelmesi sebebiyle amacına ulaşamadığını ifade etti.

Karadeli, panelin kısa kesildiğini, zaman darlığı yüzünden milletvekilleri Soysal ve Başer ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Özışık’ın konuşamadıklarını belirtti.

Yozgat’ın günlük olarak yayınlanan gazetelerinden “Yeni Ufuk”un Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, “Geçen Cuma” başlıklı yazısında, 4 Mayıs Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panele dair eleştirilerini kaydetti.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Çayıralan MYO’nun temeli 12 Mayıs’ta atılıyor

Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, ilçenin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirttiği Çayıralan Meslek Yüksek Okulu’nun temelinin, 12 Mayıs Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılacağı bir törenle atılacağını bildirdi.

Çetin, “Çayıralan halkı, özlemle beklediği meslek yüksek okuluna kavuşuyor. Okulun inşaatını yapacak yüklenici firma, binanın 2 yılda tamamlanacağını taahhüt etti. Fakat biz bunun daha erken bitirileceğini tahmin ediyoruz. Meslek yüksek okulunun ilçemize çok büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Bekir-Gülşal Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu” adı verilecek olan okulun inşasını Çayıralanlı işadamlarından Hüseyin Eryılmaz (Eryılmazlar Grup) üstlenmişti.

Köye yeni bir cami açılınca,
200 yıllık tarihî cami çürümeye terk edildi

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi, yağmur duası vesilesiyle gündeme gelen Tekke Yenicesi köyündeki tarihî caminin içler acısı hâlini gündeme taşıdı.

“Yıkıldı yıkılacak” başlığıyla yayınlanan haberde, 20 yıl önce yapılan yeni caminin ibadete açılmasından sonra, 200 yıllık tarihî caminin adeta çürümeye terk edildiği belirtilerek, camları kırılmış, tavanı çökmüş haldeki caminin, kısa zamanda onarılmaması hâlinde göz göre göre yok olacağı uyarısında bulunuluyor.

Bozdağ: Sulama alanlarında birçok adımlar atacağız

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesine Bağlı Çakırhacılı köyünde yağmur duasına katılan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Önümüzdeki süreç içerisinde sulama alanlarında birçok adımlar atacağız. Çok net söylüyorum, Yozgat’ta bir tek damla boşa akan su bırakmayacağız” dedi.

Yozgat Muhabir, 2 Mayıs’ta “Yağmur duası tamam, ya sulama teknikleri?” başlıklı yazıyla sulamanın önemine dikkat çekmişti.

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Bozdağ: Yozgat’a yatırım yapanların hizmetkârıyız

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’a yatırım yapan herkesin hizmetkârı olacaklarını söyledi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer katıldı.

Üniversite öğrencilerinden Bozdağ’a teşekkür

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, pedagojik eğitim alarak öğretmenlik yapabilme haklarının kendilerine iade edilmesinde hükümetin katkılarından dolayı Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Sarıkaya’da şiddetli yağmur sele sebep oldu

Sarıkaya İlçesi’nde dün öğlen saatlerinde yağan şiddetli yağmur, sel baskınına sebep oldu. Sağanak hâlinde başlayan yağmur, kısa sürede şiddetini artırarak sele dönüştü. Sarıkaya ilçesinde bulunan Beştepeler mevkii ile Çayıralan ilçesi yol ayrımı arasından gelen sel suları, Yozgat Kayseri karayolunun bir süre trafiğe kapanmasına sebep oldu. Sel sebebiyle birçok işyeri sular altında kaldı.

Sarıkaya’da karo imalatı yapan İbrahim Coşgun, işyerini aniden sel bastığını ve ne olduğunu anlayamadıklarını belirterek, işçilerle birlikte kendilerini dışarıya zor attıklarını söyledi. İbrahim Coşgun, iş yerinde 10 bin liralık hasarın meydana geldiğini belirtti.

Sarıkaya’da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Sarıkaya-Boğazlıyan yolunda Tepedoğan köyünün yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Oktay Özen yönetimindeki 20 U 2052 plakalı minibüs, Tepedoğan köyünün yakınlarına geldiğinde Boğazlıyan istikametine giden H.M.O yönetimindeki 05 EK 281 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kazada minibüste bulunan 65 yaşındaki Mustafa Özen hayatını kaybederken, sürücü Oktay Özen ise ağır yalandı. Yaralı Özen, 112 Acil Servis ambulansı ile Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Araçta sıkışan Mustafa Özen’in cesedi, yarım saatlik bir çalışmanın ardından araçtan çıkartılarak Sarıkaya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

4 Mayıs 2012 Cuma

Yeni teşvik sistemi masaya yatırılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Nisan 2012 tarihinde kamuoyuna açıkladığı yeni teşvik sistemi, bu gün Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda masaya yatırılıyor.

“Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırımlarda Devlet Yardımları” konulu toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık katılıyor.

(Yozgat Muhabir)

Havuza düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Yaycılar köyünde havuza düşen çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Sorgun ilçesine bağlı Yaycılar köyünde evlerinin bahçesinde oynayan 2 yaşındaki Hacı Osman Reçber, dengesini kaybederek bir metre derinliğindeki havuza düştü.

Çocuğunun durumundan haberdar olmayan anne Leyla Reçber, bir süre oğlunu aramaya başladı. Daha sonra oğlunun havuzdaki cansız bedeniyle karşılaştı. Annenin feryatlarını duyan komşuları, havuzdaki çocuğun yaşıyor olabileceğini düşünerek, 112 Acil Servis ambulansı tarafından Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tıbbî müdahalelere rağmen Hacı Osman Reçber, kurtarılamadı. Reçber’in cesedi otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 Mayıs 2012 Perşembe

Ovakent’te 10 bin dekar arazi sular altında kaldı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle meydana gelen selden dolayı 10 bin dekar arazi sular altında kaldı.

YÖK’ten Fen-Edebiyat öğrencilerine müjde

Kısa adı YÖK olan Yüksek Öğretim Kurulu, Fen-Edebiyat fakültelerinde hâlen öğrenim görmekte olan öğrencilerle mezunlarının pedagojik formasyon programlarına müracaat edebileceklerini duyurdu. Böylece, bu durumdaki öğrenciler, öğretmenlik yapabilecekler.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “Yükseköğretim kurumlarımızda halen öğrenim gören öğrenciler ile bu kurumlardan mezun olanların alınan kararla ilgili olarak her hangi bir mağduriyeti söz konusu olmayıp, açılacak pedagojik formasyon programlarına başvurma hakları bulunmaktadır” denildi.

Süreyyabey Barajı 1 yıl içerisinde dolacak

1998 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesinden geçen Çekerek Irmağı üzerinde inşa edilmeye başlanan ve 2011 yılının Kasım ayında su tutulmaya başlanan Süreyyabey Barajı’nda su seviyesi 32 metreye ulaştı. Barajın 1 yıl içerisinde tamamen dolacağı belirtiliyor.

Belediye Başkanları kaza geçirdi

Yozgat’ın Çandır ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu ile Boğazlıyan ilçesine bağlı Uzunlu Beldesi Belediye Başkanı Turan Koç, trafik kazası geçirdi.

29 Nisan’da bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara’ya giden Başkan Eroğlu ve Koç, dönüşte trafik kazası geçirdi.

Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu yönetimindeki 66 KN 599 plakalı araç, Ankara-Kayseri karayolu Yenisapan mevkisinde karşıdan gelen 06 AHN 33 plakalı H.A. yönetimindeki otomobil ile çarpıştı.

Kazada Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu ve Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç ile diğer aracın sürücüsü ile birlikte araçta bulunanlar yaralandı.

Eroğlu ve Koç’un durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Mermertaş: Bu kadro Açıkgöz’ü yarı yolda bırakır

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, 27 Nisan’da yapılan il kongresi öncesine yaptığı değerlendirmede, ‘Yeni oluşturulacak il yönetiminin bütün Yozgat’ın kabul edeceği ve kucaklayacağı bir yönetim olmasını arzu ettiklerini’ söylemişti.

Merhaba Yozgat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş ise, kongre sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Bu yönetim, Açıkgöz’ü yarı yolda bırakacaktır” iddiasında bulundu.

Mermertaş, “Yürütme kurulu yükü yürütebilecek mi?” başlıklı yazısında, şu öngörüde bulundu:

Diyarbakır’dan yüklenen 750 bin Lira değerinde 245 kilo esrar Yozgat’ta ele geçirildi

Yozgat ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü uyuşturucu operasyonunda 244 kilo 575 gram ham esrar ele geçirildi.

Yozgat ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda, bir otomobil ve bir minibüsle doğu illerinden yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Yağmur duası tamam, ya sulama teknikleri?

Sürur Öztürk

Yozgat’ın tarımda daha verimli hâle gelebilmesi için pek çok eksiğini gidermesi gerekiyor. Bunlardan birisi de sulama meselesi. Nitekim kaymakamlarının öncülüğünde meyvecilik alanında büyük bir projeyi hayata geçiren Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü sakinleri, 2011 yılının Nisan ayında “Kömür ve gıda yardımı değil ‘damla sulama sistemi’ istiyoruz” çağrısında bulunmuşlardı. O dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, Kabalı Köyü sakinlerinin hükümetten talep ettikleri ödeneğin temin edileceğini açıklamıştı.

Ömrü en kısa olanlar Yozgatlılar

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de ömür 20 yılda 10 yıl uzadı. Ancak Yozgat, yaşam süresinin en kısa olduğu il durumunda. Bunun sebebi de, Yozgat halkının beslenme ve akşam yemeğinden kısa bir süre sonra yatma alışkanlıklarına bağlanıyor.

Yozgat Muhabir, kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de ömrü en kısa olanların Yozgatlılar olduğunu 2009 yılında da gündeme taşımıştı.

O dönem Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Hasan Acar da, bu durumun sebeplerini tespit etmek için bilimsel araştırmalar yaptıklarını belirterek, “Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak büyük bir ekip oluşturduk, bunun sebeplerini ortaya koymaya yönelik alan taraması yapıyoruz” demiş, başlatılan çalışmayı 3 yılda tamamlamayı planladıklarını kaydetmişti.

Ancak daha sonra üniversitede yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulunan Acar’ın Profesörlük unvanı geri alınmış, konu yargıya taşınmıştı.