30 Nisan 2012 Pazartesi

4 ayda 8 bin Liraya yerli arazi aracı yaptı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde resim öğretmenliği yapan Rıfat Ertürk, tamamen yerli malzeme kullanarak, 8 bin Lira maliyetle saatte 120 kilometre hız yapabilen LPG’li arazi aracı yaptı.

Rıfat Ertürk, aracın deneme sürüşlerinden sonra yaptığı açıklamada, 4 bağımsız süspansiyon ve 4 firen disk üzerine kurulan aracın güvenlik açısından bir riski olmadığını belirtti.

Aracın, arazide kullanılmak üzere üretildiğini ve çöl aracı (Buggy) olarak da bilindiğini ifade eden Ertürk, şunları söyledi:

27 Nisan 2012 Cuma

İl kongresinde ulusal siyaset

Daha önce 21 Nisan’da yapılacağı duyurulan ancak Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katılabilmesi için 27 Nisan’a ertelenen AK Parti Yozgat İl Kongresi, Yimpaş AVM’de yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, kongrede yaptığı konuşmada Yozgat’a getirilen hizmetleri özetlerken bölünmüş yollar ve hızlı tren projesi üzerinde durdu. Bozdağ, Yozgat Havaalanı’nın da Yozgat-Sorgun arasına yapılacağını belirtti. Bozdağ, ilde yapılması planlanan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yüklenici firma ile uzlaşma sağlanamaması hâlinde TOKİ aracılığıyla yapılabileceğini söyledi.

Konuşmasında ağırlıklı olarak ulusal siyasetin gündemini işgal eden tartışma konuları üzerinde duran Bozdağ, ana muhalefet partisi CHP’nin, hükümetin yolsuzluk yaptığı iddiası ile 4+4+4 eğitim sistemindeki ‘seçmeli ders’ uygulamasına yönelik iddialarına cevap verdi.

Bozdağ, konuşmasında ayrıca “27 Nisan e-muhtırası” karşısında hükümetin duruşunu anlattı.

Otomobilinde vurulmuş olarak bulundu

Boğazlıyan Pancar Bölge Müdürlüğü personeli 29 yaşındaki G.Ö., aracında silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Yapılan ihbar üzerine Yoğunhisar köyü yolu üzerindeki bir tarlaya giden polisler, 66 DT 062 plakalı otomobil içerisinde bir kişinin cesediyle karşılaştı. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin evli ve bir çocuk babası G.Ö. olduğu tespit edildi.

Yozgat Platformu yeni anayasayı tartışacak

Yozgat Platformu, İstanbul’da ‘sivil anayasa’nın tartışılacağı bir panel düzenliyor.

28 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “STK’lar Anayasayı Tartışıyor” başlıklı panelin başkanlığını Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Esmer yapacak. Panele konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, 17 ve 18. Dönem Milletvekili Hukukçu Faik Tarımcıoğlu ve Avukat Satılmış Şahin katılacak.

Yozgat Platformu, panele bütün hemşehrilerimizi davet ediyor.

(Yozgat Muhabir)

26 Nisan 2012 Perşembe

TSO Başkanı Özışık, Tarım Fuarı’nda konuştu: Yozgat, organik tarımın yıldızı olacaktır

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 3. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Yozgat’ın yüzölçümünün yüzde 80’inin tarım alanlarından oluştuğunu belirterek, şu iddiada bulundu:

“Bu alanlar klasik tarım yapıldığı için kimyasal gübrelerle zehirlenmemiş tertemiz alanlardır. Yozgat, gelecekte organik tarım ve organik gıdanın yıldız kenti olacaktır. Organik tarım bizleri önümüzdeki 5-10 yılda Türkiye'nin önemli şehri yapacaktır.”

Akdağmadeni Belediyesi bayan eleman arıyor

Yozgat’ın Akdağmadeni Belediye Başkanlığı, Aile Yaşam Merkezi’nde bayanlara hizmet veren hamam, sauna ve fitness salonunda geçici olarak çalıştırılmak üzere en az 4 ay tecrübeli bayan eleman arıyor.

İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü’nün ilânında, iş için son başvuru tarihinin 4 Mayıs 2012 olduğu belirtiliyor.

(Yozgat Muhabir)

Yozgat’ta 876 kişiye iş imkânı sağlayan İŞKUR,
21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyecek

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Recep Öcal, “Önümüzdeki günlerde 21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyeceğiz. Kurslarımızın açılabilmesi için ilgili kursa en az 10 kişinin müracaat etmesi gerekmektedir” dedi.

24 Nisan 2012 Salı

Erkan Doğan yine mi aday olacak?

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den Yozgat Milletvekili Aday Adayı olan işadamı Erkan Doğan, twitter’daki mesajlarıyla dikkat çekiyor.

Twitter profilinde kendisini “24. Dönem Yozgat AK Parti Milletvekili Aday Adayı, MÜSİAD Parlamento Komisyon Başkan Yardımcısı” olarak tanıtan işadamı Erkan Doğan, 27 Nisan’da yapılacak olan AK Parti Yozgat İl Kongresi’ne katılacağını duyurdu.

Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Doğan, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den Yozgat Milletvekili Aday Adayı olmuş, İl Başkanlığı tarafından yapılan temayül yoklamasında 30 aday adayı arasında 349 oyla yedinci sırada yer almış fakat Genel Merkez tarafından aday gösterilmemişti.

(Yozgat Muhabir)

İlk hedef Belediye Başkanlığı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, yeni oluşturulacak il yönetiminin bütün Yozgat’ın kabul edeceği ve kucaklayacağı bir yönetim olmasını arzu ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki dönem yerel seçimlerden başlayarak AK Parti'nin ilimizdeki oyunu daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

3. Yozgat Tarım Fuarı 26 Nisan’da açılıyor

İlki 2010 yılında Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı bir törenle açılan ve önemli ölçüde başarıyla sonuçlanan Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın üçüncüsü 26 Nisan’da açılacak.

Çeşitli illerden fuara katılacak olan 214 firma, ürettiği tarım aletleri ve makinelerini sergileyecek. 8 traktör firması da fuarda traktörlerini tanıtacak. Fuar, 29 Nisan akşamı sona erecek. Fuarın 110 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Yeni Peynir Pazarı hizmete girdi
Köylü Pazarı da yakında hizmete açılacak

Yozgat Belediyesi’nin, peynirlerin daha sağlıklı şartlarda müşteriye ulaştırılması amacıyla Sebze ve Meyve Hali’ne yaptırdığı Peynir Pazarı, bu gün hizmete girdi.

Esnaf, kendilerini Un Pazarı’ndaki sağlıksız ve derme çatma durumdaki peynir pazarından kurtardığı için Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e teşekkürlerini ifade ettiler.

Yeni Peynir Pazarı’nda, yaklaşık 10’ar metrekarelik 10 adet dükkân yer alıyor. Dükkânlardaki buzdolapları da, esnaftan yüzde 25 oranında katkı payı alınarak Yozgat Belediyesi tarafından temin edildi.

Yetiştirdikleri ya da ürettikleri gıda ürünlerini satmak için köylerden şehre gelen köylüler için de halin orta kısmında satış tezgâhları kurulacak. Böylece köylüler de ürünlerini daha rahat ve düzenli şekilde müşteriye ulaştırabilecekler.

Sadir Durmaz’ın Çınarer’e desteği yetmedi
MHP Yozgat İl Kongresi’ni Cevdet Kaya kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Kongresi’ni, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın eski İl Başkanı Ergin Çınarer’e verdiği desteğe rağmen, Cevdet Kaya kazandı.

Ergin Çınarer, Cevdet Kaya ve Adem Atik’in aday olduğu kongrede Cevdet Kaya 250, Ergin Çınarer 245, Adem Atik ise 28 oy aldı.

22 Nisan 2012 Pazar

100 büyükbaş hayvan yangından son anda kurtarıldı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kurulan büyükbaş hayvan ahırında çıkan yangında, 100 adet büyükbaş hayvan, iki çobanın gayretiyle son anda yanmaktan kurtarıldı.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangını söndürmek için gelen itfaiye görevlilerinin yangın elbiseleri, kaskları ve maskeleri olmadığı için yangına yeterince müdahale edemediklerini ileri süren vatandaşlar, itfaiye ekibine tepki gösterdi.

21 Nisan 2012 Cumartesi

Yozgatspor’da 3 futbolcu kadro dışı bırakıldı

Spor Toto 3’üncü Ligi 3’üncü Grupta Play-Off’a kalabilme mücadelesi veren Yozgatspor’da, maç başı alacaklarını alamadıklarını ileri sürüp deplasmana gitmeyerek takımın diğer oyuncularını da ‘ayarttıkları’ gerekçesiyle 3 futbolcu süresiz kadro dışı bırakıldı.

19 Nisan 2012 Perşembe

ORAN, sınavla personel alacak

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, sınavla 9 uzman personel ile 3 destek personeli alacak.

ORAN’dan yapılan duyuruya göre, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin kalkınması ve gelişmesine hizmet etmek isteyen, yetenekli, dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma şartlarına uyum sağlayabilen, bir veya birden çok yabancı dile ileri düzeyde hâkim ve seyahat engeli olmayan 9 uzman personel ile 3 destek personeli alımı yapılacak.

Mahkeme YİMPAŞ senetlerini geçersiz saydı

Yurtdışındaki gurbetçilerden kâr payı vaadiyle para toplayan YİMPAŞ Holding’e bağlı YİMPAŞ Yozgat İhtiyaç Maddeleri Paz. ve Tic. A.Ş.’nin hisse senetleri, mahkeme kararıyla, hukuken geçersiz sayıldı.

Mahkeme bu kararı, şirketin sermaye artırımı yapmasına rağmen bunu tescil ettirmek için genel kurul toplantısını yenilememesi üzerine aldı. Bu kararla birlikte binlerce mağdurun elindeki hisse senetleri ‘kâğıt parçası’na dönüştü.

Yazar Mehmed Paksu bu akşam Yozgat’ta

Nesil Yayınları’nda Araştırmacı-Yazar olarak görev yapan Mehmed Paksu, üniversite öğrencileri tarafından organize edilen ve bu akşam Yimpaş AVM’de düzenlenecek olan Kutlu Doğum programı için Yozgat’a geliyor.

“Yozgat Aile Hekimleri Derneği” kuruldu

Yozgat’ta Aile Hekimi olarak görev yapan Uz. Dr. Ayça Şafak Tekin, Dr. Mustafa Yıldırım, Dr. Mahmut Karatekin, Dr. İsmail Hakkı Sak, Uz.Dr. Hasan Murat Albayrak, Dr. Orhan Demirel ve Dr. Mesut Özdemir bir araya gelerek Yozgat Aile Hekimleri Derneği’ni kurdular.

Derneğin web sitesi de www.yahed.com adresinde faaliyete geçti.

(Yozgat Muhabir)

Öğretmenlik hakları ellerinden alınan
üniversite öğrencileri YÖK’ü protesto ettiler

Kısa adı YÖK olan Yüksek Öğretim Kurulu, Fen Edebiyat Fakültelerinden pedagojik formasyon sertifika programlarını kaldırdı.

Alınan bu kararla öğretmenlik haklarını kaybeden Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, fakülte önünde protesto eylemi düzenlediler. Öğrenciler, öğretmenlik yapmaları için yeterli olmayacak bir diplomanın kendileri için ‘işe yaramaz’ bir diploma olacağını ileri sürdüler.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Kaymakam Kılıç: Hızlı tren ve uçak seferleri başladığında Sorgun turizmi de canlanacak

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun’un tarihî ve kültürel varlıklarının yanı sıra termal kaynakları ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri ile turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, hızlı tren hattının ve yapılacağı duyurulan havaalanının tamamlanmasıyla beraber, Sorgun’un turizmde çok daha iyi bir seviyeye geleceğini söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde “Turizm Haftası” etkinlikleri, Sorgun Ticaret Meslek Lisesi tarafından organize edilen yürüyüşle başladı. Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın eşliğinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun önünden başlayan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Yaşar Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AK Parti İl Kongresi, Başbakan Yardımcısı
Bozdağ’ın da katılması için 27 Nisan’a ertelendi

Bu hafta sonu yapılacağı duyurulan AK Parti 4.Olağan Kongresi’nin 27 Nisan Cuma gününe ertelendiği bildirildi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada kongrenin ertelenme sebebini şöyle ifade etti:

Hızlı tren hattının Yozgat güzergâhının
alt yapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı

Hızlı tren projesinin yüklenici firma yetkilisi Şenol Aydın, projenin ilk etabında yer alan Yerköy, Yozgat Merkez, Sorgun ve Akdağmadeni ilçesinde altyapı çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Aydın, “Önümüzdeki yıla kadar Yerköy-Sivas arasındaki çalışmalar bitmiş olacak” dedi.

Temeli 13 Mart 2009 tarihinde atılan Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesinin birinci etabını oluşturan Yerköy-Sivas hattında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 850 milyon TL’ye ihale edilen proje tamamlandığında Yozgat’tan Ankara’ya 50 dakikada ulaşılabilecek.

Sivaslı üniversite öğrencisi,
Yozgat’ın Karahacılı köyüne kütüphane kuruyor

Geçen yıl bağış yoluyla topladıkları 3 bin kitapla Sivas’ın Başyayla köyüne kütüphane kuran ve köye bir de festival kazandıran Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç, bu yıl da Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılar köyüne 5 bin kitaplık kütüphane kurmaya hazırlanıyorlar.

Kütüphanenin 22 Nisan’da açılması planlanıyor

Kendisi Sivaslı olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mücahit Gündoğdu, girişimleri hakkında şu bilgileri veriyor:

17 Nisan 2012 Salı

Biçerdöverlerin yedek parçalarının yüzde 90’ı Yozgat’ın Yerköy ilçesinde üretiliyor ama…

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, Türkiye’de biçerdöverlerin yedek parçalarının yüzde 90’ının Yerköy'de üretilmesine rağmen, Sanayi Sitesi’ndeki işletme sahipleri arasında birlik olmadığından, büyük bir entegre tesis kuramadıklarını söyledi.

Ambulans devrildi: 4 yaralı

Yozgat’tan Kayseri’ye hasta taşıyan bir ambulansın Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Himmetdede beldesinde devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinden Kayseri’ye hasta taşıyan A.E. yönetimindeki 66 EA 112 plakalı ambulans, Yozgat-Kayseri karayolunun 47. kilometresinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı.

Kazada yaralanan, sürücü A.E, sağlık görevlileri İ.M ve H.A ile hasta İ.K. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan İ.K’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

16 Nisan 2012 Pazartesi

Hasbek köyünün web sitesi
Yozgat folklor müzesi gibi

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Güngör, www.hasbekliomer.com isimli web sitesinde, doğduğu köyün kültürel ve folklorik özelliklerini birbirinden güzel fotoğraflarla sergiliyor.

Web sitesinde yer alan yüzlerce fotoğraf, sadece Hasbek köyünün değil, Yozgat’ın ve hatta Orta Anadolu’nun ortak folklorik ürünlerini gözler önüne seriyor.

Fotoğraflar arasında neler yok ki… Çedeneli kavurga’dan hedik’e, bazlamadan arabaşı’na, madımak’tan yemlik’e kadar Yozgat mutfağı’na dair pek çok yiyecek; eski gaz ocağı’ndan ‘lüküs’ denen fenere, elek’ten dibek’e, loğ taşı’ndan dirgen’e, kara saban’dan düven’e, çinik’ten çanak küplere, at arabası tekerleğinden kağnı tekerleğine kadar pek çok ev eşyası ve tarım aleti, özenle fotoğraflanmış.

Ziyaretçilerinde nostaljik duygular uyandıran zengin fotoğraf arşivi, web sitesini adeta bir etnografya müzesine dönüştürüyor.

İşte hasbekliomer.com’da yer alan fotoğraflardan bazıları:

13 Nisan 2012 Cuma

Kapanan ayakkabı fabrikasının işçileri: Bize imkân sağlayın, Sarıkaya’da kaliteli ayakkabı üretelim

Sarıkaya’da faaliyet gösteren Adela Ayakkabı Fabrikası kapanınca mağdur olan işçiler, işlerinde ‘bir numara’ olduklarını belirterek, kendilerine imkân sağlanması hâlinde Sarıkaya’da kaliteli ayakkabı üretebileceklerini bildirdiler.

Mağdur işçilerin yardım istedikleri AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş da, yeni teşvik sisteminde Yozgat’ın 5. Bölgede yer aldığını ve avantajlı bir konuma geldiğini belirterek, ayakkabı üretimi için proje hazırlayabileceklerini söyledi.

Toplantı esnasında İzmir’den bir yatırımcının Sarıkaya’ya ayakkabı fabrikası kurmak istediği söylenince, adı geçen müteşebbisle telefonda görüşüldü. Yeni yatırımcının Sarıkaya’ya gelerek yetkililerle görüşeceği öğrenildi.

Yozgatlı boksör dünya şampiyonu oldu

Almanya’nın Herne kentinde yüzündeki 10 dikişle ringe çıkan Yavuz Ertürk, orta yarı sıklette (Weltergewicht) Faslı rakibi yenip dünya şampiyonu olarak WBC kemerini taktı.

Köln’de yaşayan 24 yaşındaki Yozgatlı boksör Yavuz Ertürk, maçtan bir hafta önce antrenmanda darbe aldığı ve 10 dikiş atıldığı için doktorunun maça çıkmaması için tavsiyede bulunmasına rağmen dünya şampiyonluğu unvan maçında Dennis Harnasi’yi ikinci rauntta nakavt ederek şampiyon oldu.

Ruhrstadt Arena’daki bu galibiyetle aynı zamanda WBU dünya şampiyonluğu kemerini de koruyan Ertürk, şampiyonluk maçının ardından Türk bayrağını göndere çektirerek kemerini taktı.

Kooperatif-Bakanlık işbirliği ile
Yozgat’a 63 işyeri yapılacak

Yozgat 100. Yıl (II. Kısım) Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan sağladığı kredi desteği ile 63 işyeri yaptıracak.

Yozgat 100. Yıl (II. Kısım) Küçük Sanayi Sitesi’ne ait 63 adet işyeri yapımı için 2012 birim fiyatları ile keşif bedeli 6.916.800 Lira olarak belirlenirken geçici teminat olarak 484.176 Lira istedi. İhale, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Yolu 2151. Cadde No: 154 Söğütözü Ankara adresinde 10 Mayıs 2012 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

(Kaynak: emlakkulisi.com)

12 Nisan 2012 Perşembe

Vatandaş Mehmet: Hasbek köyünde âtıl vaziyetteki 7 kamu binası eğitim hizmetine tahsis edilebilir

Mehmet Özkan isimli vatandaş, “Yozgat” gazetesinin web sitesindeki “TBMM’ye Açık Mesaj Hattı”nda Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a hitaben yazdığı mesajında, Sarıkaya ilçesine bağlı Hasbek köyünde 7 kamu binasının âtıl vaziyette olduğunu belirterek, bu binaların eğitimin hizmetine tahsis edilmesini istedi.

26 yaşındaki Özkan, “Bu binaların değerlendirilmesi ve 4+4+4 eğitim sitemine uygun olduğunu belirtmek istiyorum. Hasbek köyünün konumu yerleşim olarak etraf köylerin tam ortasındadır. Bu eğitim sistemine uygun olduğunun değerlendirilmesi gerektiğini halkımız adına bildirmek istiyorum” diye yazdı.

Mehmet Özkan’ın Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a mesajı şöyle:

Sarıkaya’da sahte dolar operasyonu:
2 kişi tutuklandı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bir araçta yapılan aramada 2 bin 800 sahte ABD doları ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı.

Sarıkaya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kaplıca Mahallesi Miting Meydanı’nda durumundan şüphelendikleri yabancı plakalı bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 2 bin 800 sahte ABD doları bulundu. Bunun üzerine araçtaki Y.Z.A., Ö.A., E.A. ve M.B. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan sorgulamasında Y.Z.A. ve M.B.’nin daha önce de çeşitli suçlardan arandığı anlaşıldı. Emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.A., E.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Y.Z.A ve M.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pancar bedelleri 25 Nisan’da ödenecek

Pancar ekiminin başlaması münasebetiyle Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’ne bağlı Mahzemin Kasabası’nda tören düzenlendi.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, törende yaptığı konuşmada, pancar bedellerinin 25 Nisan itibariyle ödenmeye başlanacağını bildirdi.

Orman Bölge Müdürü Şaltu, 2012 yatırımları için Çamlık Millî Parkı’nda incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, 2012 yılında Yozgat Çamlığı Millî Parkı’nda yapılacak yatırımları değerlendirmek üzere Yozgat’a geldi.

Zeki Şaltu, Planlama Şube Müdürü Ahmet Çıtır, Yozgat Şube Müdürü Harun Erkoç ve Şube Mühendisi Hasan Tezer ile birlikte, Yozgat Çamlığı Millî Parkı’nda ve Keklik Üretme İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

(Yozgat Muhabir)

Nida Tüfekçi’nin kızı Gamze Tüfekçi Yazıcı:
Babam, saygıyla anılmayı hak etmiş bir insandı

Yozgat’ın yetiştirdiği Türk Halk Müziği Sanatçısı merhum Nida Tüfekçi’nin kızı Gamze Tüfekçi Yazıcı, İstanbul’da babası adına düzenlenen sempozyuma gönderdiği mesajında, “Benim babam öfkesiyle, sevgisiyle, şakalarıyla, hiddetiyle çok gerçekti. Gerek sanatsal ve gerekse sosyal açıdan hiçbir hırsı ve kompleksi olmayan ve bu nedenle sevgi, saygı ve özlemle anılmayı hak etmiş bir insandı” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de, “Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın 1976 yılındaki kuruluş çalışmalarında büyük katkılar veren, önce Yönetim Kurulu Üyeliği ardından da Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Sayın Tüfekçi, derlediği tüm eserleri bu kurumda öğrencileri ile paylaşmış ve aramızdan ayrıldığı 1993’e kadar yüzlerce pırıl pırıl İTÜ’lü yetiştirmiştir” dedi.

Saim Kuş: Herkesin ilk okulu ailedir; velilerimiz, çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelidir

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, eğitim sürecinin aileden başladığına dikkat çekerek, çocukların ilk yapı taşlarının, ilgi alanlarının ve kabiliyetlerinin aile ortamında şekillendiğini; ilk sosyal kuralları, millî ve manevî değerleri önce aile ortamında aldıklarını hatırlattı.

Yozgat’ta velilerin çocuklarıyla “şeklen” ilgilendiklerini ancak evde ve çocukların okul dışında geçirdikleri sair zamanlarda gereken ilgiyi göstermediklerini belirten Kuş, bu ilgisizliğin çocukların ve dolayısıyla Yozgat’ın eğitim seviyesinin düşük kalmasının sebepleri arasında yer aldığını ifade etti.

Mazeret üreterek sorun çözülemeyeceğini belirten Kuş, “Mevcut imkânları en iyi şekilde değerlendirerek Yozgat eğitimini en iyi noktaya taşımak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda moral ve motivasyon çalışmalarına özel önem veriyoruz. Merkez ilçedeki alan çalışmalarımızı tamamladık. Sıra ilçelere geldi. 19 Nisan’dan itibaren de ağırlıklı olarak ilçelere yöneleceğiz” diye konuştu.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Metin Özışık: Teşvikte adalet yerini buldu, yatırımcıyı çekmek için hep beraber çalışmalıyız

2009 yılında açıklanan teşvik sistemine Yozgat adına sert tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, bu yıl 5 Nisan’da açıklanan yeni teşvik sistemi ile haksızlıkların giderildiğini ve adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Yeni sistemle Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kabuğunu kıracağını düşünen Özışık, Yozgat’a yapılacak yatırımlara birtakım avantajlar sağlanmış olmasıyla yetinmeyip, yatırımcıları Yozgat’a çekmek için hep birlikte çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özışık, “Yozgat, teşvik yasasında bulunduğu bölge itibariyle (5. bölge) çok avantajlı. Organize sanayi bölgemizin altyapısı hazır; bedava arsa veriliyor. İnşallah yatırımcılar Yozgat’ın avantajını kullanacak diye düşünüyorum” dedi.

Yerköy İcra Müdürlüğü, un fabrikasını satışa çıkardı

Yerköy İcra Müdürlüğü, Yerköy ilçesine bağlı Yamuklar köyünün Kaldırımkaracan mevkisindeki un fabrikasını 832 bin 400 TL’den satışa çıkardı. Satış, 11 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Verilen ilânda, “9.871,81 m2’lik niteliğinde 5 katlı kagir un fabrikası amber ve buğday ambarı kantar binası ve tarlası niteliğinde taşınmazın tamamı”nın satışa çıkarıldığı belirtiliyor.

(Yozgat Muhabir)

10 Nisan 2012 Salı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Yozgat’ın bozuk yollarından dolayı kongreye geç kaldım

CHP Yozgat İl Kongresi’ne katılmak üzere Yozgat’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yozgat’a gelirken aracının iki kez arızalandığını, bu yüzden kongreye geç katıldığını ileri sürdü.

Tekin, “Yozgat’a gelirken burada duble yollar olur diye düşünmüştüm; çünkü Yozgat’ın önemli 2 siyasetçisi var. Sayın Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ galiba karayollarını kullanmıyor. Hava yoluyla geldikleri için yolları da çok kötü. Onu da buradan söylemek istiyorum. Burada Sayın Bakana ve Meclis Başkanına çağrıda bulunuyorum; duble yollarla övünüyorsunuz, Yozgat’a ne zaman sıra gelecek? Onun da cevabını onlar versin” diye konuştu.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Tekin, AK Parti iktidarını, egemen güçlerin taşeronluğunu yapmakla suçladı.

Şeker-İş: Yozgat Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinde açıkça suç işlendi

Şeker-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde açıkça suç işlendiğini iddia etti.

Macit, yaptığı açıklamada, Elazığ, Malatya, Erzincan, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının satışıyla ilgili ihalelerin şeffaflıktan uzak, ciddiyetle bağdaşmayan ve kamuyu zarara uğratan bir mantıkla gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Sorgun Devlet Hastanesi Doktoruna ABD’den ödül

Sorgun Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mikail Yarloğleş, Chicago’da düzenlenen ABD Kardiyoloji Kongresi’nde “Bildiri Başarı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Amerikan Kardiyoloji Koleji’nin düzenlediği ABD Kardiyoloji Kongresi’ne, “Kan Basıncının Yüksekliğinin Kandaki İltihaba ve Hücrelere Etkisi” konulu çalışmasıyla katılan Sorgun Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mikail Yarloğleş, “Bildiri Başarı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Akçakale köyünde deprem

Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Akçakale köyünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

Bu gün (10 Nisan 2012) saat 14.42’de kaydedilen depremin, yerin 5 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.

(Yozgat Muhabir)