28 Şubat 2012 Salı

Vali Şentürk: Daha fazla proje üretmeliyiz

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen 2011 yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Yozgat’tan mali destek almaya hak kazanan 14 projenin potokolleri, Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen bir törenle imzalandı.

İmza törenine Vali Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve proje sahibi ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

Köy okulu, her yıl bir kıvılcım çakıyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Kadıgüllü Köyü Şehit Halit Aksu ilköğretim Okulu’nun çeşitli alanlarda elde ettiği çok sayıda başarılarının arasında, okul adına yayınlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan “Kıvılcım” isimli bir dergi de yer alıyor. “Eğitimin parlayan yıldızı” sloganıyla yayınlanan Kıvılcım’ın dördüncü sayısı da çıktı.

Kadıgüllü Köyü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi” çerçevesinde düzenlenen 2010–2011 Eğitim Öğretim yılında “Yılın Kaliteli Ekibi” kategorisinde Türkiye birincisi olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Aşık Veysel'in gözünü tedavi edebileceğine inanılan Akdağmadeni’deki göz doktoru kimdi?

Küçük yaşta geçirdiği çiçek hastalığı sebebiyle önce sol gözünü, daha sonra da başka bir sebeple sağ gözünü kaybeden ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in sağ gözünün tedavi edilebilir durumda olduğunu düşünenlerin, Aşık Veysel’in babasına, “Çocuğu Adağmadeni’ne götür; orada gözünü açacak bir doktor var” dedikleri rivayet edilir.

Bu bahsin geçtiği kaynaklarda, Aşık Veyselin gözünü tedavi edebileceğine inanılan doktorun adına dair bir kayıt bulunmuyor. Sivas Şarkışla doğumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı İhsan Öztürk ise, ihsanozturk.com isimli web sitesinde bu doktorun “Kırlangıçoğulları” lâkaplı bir göz doktoru olduğunu belirterek, “Birçok çiçek hastasının gözlerindeki perdeyi neşterle açtığı söyleniyordu. Bir ara Veysel’i de muayene etti” ifadesini kullanıyor.

26 Şubat 2012 Pazar

ORC’nin araştırmasına göre Yusuf Başer,
en sevilen 10 belediye başkanı arasında

Kısa adı ORC olan Objektif Araştırma Merkezi tarafından 14-20 Şubat tarihleri arasında 81 il merkezi ve 16 büyükşehirin bütün metropol ilçelerinde 14 bin 612 kişiyle yaptığı anketle, en başarılı ve en sevilen belediye başkanlarını belirledi.

ORC’nin anketine göre, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “En başarılı ve en sevilen belediye başkanları” sıralamasında 9’uncu sırada yer alıyor.

ORC tarafından 14 bin 612 kişi ile yüz yüze mülâkat yöntemiyle yapılan araştırma sonucuna göre en başarılı il belediye başkanları ve beğeni oranları şöyle:

Köyün köpeği, aç kurdu boğarak öldürdü

Son yılların en sert kışını geçiren Yozgat’ın köylerinde, kış şartları sebebiyle doğal ortamlarında yiyecek bulamayan yabanî hayvanlar, zaman zaman köylere kadar inerek yiyecek arıyorlar.

Köylüler, kimi zaman bir tilkiyle, kimi zaman bir kartalla, kimi zaman da bir kurtla karşılaşıyorlar. Köylere inen yabanî hayvanlardan bazıları, köy civarında buldukları yiyeceklerle karınlarını doyurup kendi ortamlarına dönerken, bazıları ise canlarından oluyorlar.

MHP Çandır İlçe Başkanlığı’na Ali Eroğlu seçildi

MHP Çandır İlçe Kongresi yapıldı. Belediye lokalinde yapılan kongreye, Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu ve çok sayıda delege katıldı.

Kongrede yapılan oylama sonucunda Ali Eroğlu, İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Ali Eroğlu, yaptığı konuşmada, MHP’yi Çandır’da birinci parti yapma hedeflerinin olduğunu kaydederek, ilçenin gelişmesi adına elinden geleni yapacağını söyledi.

25 Şubat 2012 Cumartesi

Yozgat Belediyesi’nin
“Şehir Tiyatrosu” kurma teşebbüsüne ne oldu?

Yozgat Belediyesi, 2008 yılının Kasım ayında şehirde faaliyet gösteren 4 tiyatro topluluğunu bir çatı altında toplayıp, şehir tiyatrosu kurmak üzere hazırlıklara başladığını duyurmuştu.

Aradan 3 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, bu konuda hiçbir adım atılmadığı gibi, herhangi bir açıklama da yapılmadı.

O tarihte görüşlerine başvurduğumuz Tiyatro Turca’nın Yönetmeni Fatih Doğmuş, 70 trilyon Lira borcu olan bir belediyenin Şehir Tiyatrosu kuracağı iddiasının inandırıcı olmadığını söylemiş, “Keşke bu işi belediye değil de valilik yapsa” temennisinde bulunmuştu.

Fatih Doğmuş, bugün AK Parti Yozgat Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

(Yozgat Muhabir)

Yozgat’ta trafik kazası: 3 yaralı

Yozgat Et ve Balık Kurumu yönünden şehir merkezine seyir hâlinde bulunan Eyüp A. idaresindeki 06 VFM 83 plakalı otomobil, kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak park halinde bulunan 66 AL 756 plakalı kamyonete arkadan çarptı.

Kazada otomobil sürücüsü Eyüp A., Doğan A. ve Fadime B. yaralandı.
Yaralılar, Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Erbir: Sarıkaya’ya üçüncü mezarlığı da yapacağız

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Kaplıca ve Karşıyaka mezarlıklarının bakım ve düzenleme çalışmalarının yapıldığını, ayrıca Kayapınar Mahallesi’nden başlayıp İstiklâl Mahallesi’ne kadar devam eden derede ıslah çalışması başlatıldığını bildirdi.

Gülşehri kasabasında deprem

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri kasabasında 2.5 şiddetinde hafif bir deprem oldu.

Saat.13.01’de kaydedilen depremin, yerin 4.9 kilometre altında meydana geldiği belirtiliyor.

(Yozgat Muhabir)

Açıkgöz: ‘Devlet fabrika kursun’ anlayışı bitti, işsizliği azaltmak için özel teşebbüs yatırım yapmalı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, “Devlet tek başına artık herhangi bir yere, herhangi bir beldeye, ile, ilçeye herhangi bir şekilde getirip fabrikayı kurup, ‘Ben burada işsizliği azaltacağım’ noktasında hareket etmiyor; o devletçilik zihniyeti bitmiş durumda. Ancak, devletin gücüyle, onun desteğiyle, belki siyasî destekle, belki hükümetin vermiş olduğu, çıkarmış olduğu teşviklerle, yasalardan istifade ederek özel müteşebbislerin biraz daha yatırıma yönelik hareket etmesi gerekiyor” dedi.

Açıkgöz, eski Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’in “Bizde işsizlik yok, iş beğenmemek var” sözüne hak verdiğini de belirterek, Çağrı Merkezi’nde işe girmek için çok ısrarlı olan 60 kişinin, iş yoğunluğunu görünce işi bıraktıklarını söyledi.

24 Şubat 2012 Cuma

Kara leylek, Saraykent’in sembolü olmaya aday

Daha önce “Karamağara” isimli bir bucak iken 1975 yılında adı “Saraykent” olarak değiştirilen, 18 yıl kasaba olarak kaldıktan sonra da 1990 yılında ilçe hâline getirilen Saraykent’in, bugünlerde zarif misafirleri var.

Bir leylek türü olan “kara leylek”ler, göç yolları üzerinde bulunan Yozgat’ın Saraykent ilçesinin Karamağara bölgesinde bulunan kayalık, ormanlık ve sulak alanda konaklıyorlar.

Yozgat Valiliği, kara leyleklerin korunması amacıyla av yasağı konulması için çalışma başlattı.

Yıldırım: Yerköy-Yozgat duble yolu çok kötü

Yozgat Anadolu Lisesi, Şehitler Fen Lisesi ve Özel Ergin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen imza günü için memleketi Yozgat’a gelen “Samanyolu Haber” televizyonu spikeri Asım Yıldırım, Yozgat yolculuğunun aşamalarını twitter’da takipçileriyle paylaştı.

Asım Yıldırım, Yozgat’a yaklaştığında yayınladığı mesajında, “Yerköy Yozgat arasındaki duble yol çok kötü durumda... Yolun acilen iyileştirilmesi lâzım” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Türk Ocakları Yozgat Şubesi ne yapacak?

Resmî olarak 25 Mart 1912’de kurulan ve “Millî mektep” olarak nitelendirilen Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından Türk Ocakları, kuruluşunun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Türk Ocakları Yozgat Şubesi de, bu münasebetle ilde çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Kuş:
Kültürüne sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istiyoruz

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Bir taraftan teknolojiyi kullanabilen, aynı zamanda da kendi öz kültürüne, geleneğine, göreneğine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.

25 Ocak’ta göreve geldikten sonra ilçe ziyaretlerine başlayan Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, Akdağmadeni Öğretmenevi’nde ilçe merkez ve köy okullarının müdürleri ile toplantı düzenledi.

23 Şubat 2012 Perşembe

CHP İl Başkanı Onur Kaytan: İktidar, Yozgat’ı değil kendi çevresini kalkındırıyor

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve üst düzey pek çok bürokratın Yozgatlı olmasına rağmen, Yozgat’ın teşvik kanununda ve kamu yatırımlarında umduğunu bulamadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz muhalefetliğimizi yaparken, yapıcı ve siyasî kimliğimizi bırakarak Yozgat için yapmayı düşünüyoruz; ama maalesef iktidar partisi, kendi ceplerini mi diyeyim, kendi çevrelerini mi diyeyim kalkındırmaktan Yozgat’a yatırım yapmayı düşünmüyorlar. Bu da bir sıkıntı.”

Rektör Uçar: Üniversite aleyhine açılan
24 dava ile uğraşmaktan iş yapamıyoruz

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, 2006 yılında kurulan üniversitenin çok hızlı bir gelişim süreci yaşadığını ancak geçmiş dönemde yaşanan hukukî sorunlardan dolayı hizmete ulaşmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Rektör Uçar, “Üniversitemizin şu anda taraf olduğu 24 mahkeme devam etmektedir. Bunlar hizmetlerimizi engelliyor” dedi. Rektör Uçar, şu açıklamada bulundu:

Köy hayatından renkli kareler…
Akyamaçlı çiftçinin keçisi yolda kuzuladı

Keçilerden biri yolda kuzuladı, tilkiler ve kartallar köyün yakınında yiyecek arıyor… Köylülerin şikâyeti ise cep telefonlarının çekmemesi.

Yozgat’ın bütün köylerinde olduğu gibi merkez ilçesine bağlı Akyamaç köyünde de geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçiler, bugünlerde hareketli günler yaşıyorlar.

Sorgun’un köylerindeki köprüler için
210 bin Lira ödenek tahsis edildi

Sorgun İl Genel Meclisi Üyesi Hacı Tuzlacık, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından Sorgun’un köylerinde yapılması düşünülen köprüler için 2012 yılı bütçesinden 210 bin Lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Havaların ısınması ile birlikte köprü yapım ve genişletme işlerine başlanacağını belirten Tuzlacık, “Alcı Yudan, Çavuşköy, Faraşlı, Cihanşarlı, Küçük Taşlık, Yaycılar Araplı ve Karaveli köylerindeki köprülerin yapımı ve genişletilmesi için toplam 210 bin Lira ödenek ayrıldı. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte yaşanan sıkıntılar tamamen ortadan kalkacak” dedi.

Daştan: Kendimizi kandırmayalım kötü durumdayız

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Semih Daştan, Konya dönüşünde yaptığı değerlendirmede, “Bu seyahat bana bir defa daha hiç değişmeyen ve gelişmeyen tek ilin maalesef Yozgat olduğunu hatırlattı. Kendimizi kandırmayalım, kötü durumdayız” dedi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İşadamı Semih Daştan, ziyaret sonrası düşüncelerini twitter sayfasında özetledi. Daştan, mesajında “Bu seyahat bana bir defa daha hiç değişmeyen ve gelişmeyen tek ilin maalesef Yozgat olduğunu hatırlattı. Kendimizi kandırmayalım, kötü durumdayız. Yozgat güzel bir ildir ama sahipsiz bir ildir. Buradan kazananlar buraya yatırım yapsa hiçbir sorunumuz kalmayacak il olarak. En az yerli yatırımcısı olan illerin başında geliyoruz. Bu kadar zenginin olduğu bir ilde bu kadar az sanayinin olması kahredici bir durum” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

22 Şubat 2012 Çarşamba

Yozgat Blues’un başrolünü Ercan Kesal oynayacak

Çekimlerine 12 Mart’ta başlanması planlanan Yozgat Blues isimli sinema filminin başrolünü, Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmindeki “Muhtar” rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü almış olan Ercan Kesal oynayacak.

Çayıralan Belediyesi personeline zam ve ikramiye

Yozgat’ın Çayıralan Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında 20 memuru kapsayan sözleşme protokolü imzalandı. Sözleşme çerçevesinde çalışanların maaşlarına 300 Lira zam yapıldı. Ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramlarında personele ikramiye verilecek.

Yozgat PTT Başmüdürü Ceyhan, Kırşehir’e atandı

Yozgat PTT Başmüdürü Hayrettin Ceyhan, Kırşehir PTT Başmüdürlüğü’ne atandı.

Kırşehir PTT Başmüdürlüğü, Başmüdür Arif Atak’ın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne atanması sebebiyle boşalmıştı.

Hayrettin Ceyhan, Kırşehir’deki görevine başladı.

50 bin alabalık buz tabakasının altında kaldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan ve 2011 yılında alabalık üretim merkezi hâline getirilen Mükremin Göleti buz tutunca, 50 bin alabalık 1 aydır buz tabakasının altındaki kafeslerde kaldı.

Alabalık tesisinin sahiplerinden İhsan Yücel, 30 santimetrelik buz tabakasının altında kalan balıkların ne durumda olduklarını bilmediklerini belirterek, “Balık çıkaramadığımızdan dolayı müşterimizin sayısında büyük düşüş oldu. Biz de Sivas ve çevre illerden getirdiğimiz taze alabalıklarla müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç,
Karahacılı köyüne kütüphane kuracak

İnsan isterse…

Geçen yıl bağış yoluyla topladıkları 3 bin kitapla Sivas’ın Başyayla köyüne kütüphane kuran ve köye bir de festival kazandıran Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç, bu yıl da Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılar köyüne 5 bin kitaplık kütüphane kurmaya hazırlanıyorlar.

21 Şubat 2012 Salı

Yozgatlı işadamı Erdoğan Akdağ’dan
İstanbul Büyükada’ya 20 milyon Dolarlık yatırım

Yozgatlı işadamı, Yibitaş’ın eski patronu, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Erdoğan Akdağ, İstanbul Büyükada’daki 30 dönümlük araziye 5 yıldızlı otel ve lüks villalar yaptırıyor.

‘Prens adaları’nın en büyüğü Büyükada’da 5 yıldızlı bir otel projesinin yapımına başlandı. İstanbul adalarındaki ilk 5 yıldızlı turizm tesisine şimdiden birçok uluslararası zincir talip.

İHH, Yozgat’taki yetim çocukları sevindirdi

Şubat ve Mart aylarını “Yetim Günleri” ilân eden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yozgatlı gönüllüleri, “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyası kapsamında, vakfın gönderdiği hediyeleri Yozgat Devlet Yetimhanesi’nde yaşayan yetim çocuklara ulaştırdı.

Gördükleri ilgiden ve aldıkları hediyelerden dolayı büyük bir mutluluk yaşayan yetim çocuklar, düzenlenen programda keyifli dakikalar yaşadılar.

Çayıralan Aile Sağlığı Merkezi artık
müstakil binasında hizmet verecek

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde Devlet Hastanesi binasında hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi, artık müstakil binada hizmet verecek.

Hamam ve misafirhane olarak kullanılan belediyeye ait binanın, Belediye Başkanı Çakmak Çetin’in girişimleriyle Toplum Sağlığı Merkezi’ne devredildiği belirtiliyor.

Akbucaklı Şeref Korucu, tren kazasında vefat etti

İzmir'in Bayraklı ilçesinde demiryolundan karşıya geçmeye çalışan Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Akbucak köyü doğumlu Şeref Korucu, hayatını kaybetti.

Balıkesir Alsancak seferini yapan 71602 sayılı Ege Ekspresi, İZBAN Turan İstasyonu’nu geçtikten sonra demiryolu hattını yaya olarak geçen 74 yaşındaki Şeref Korucu’ya çarptı. Yaralanan Korucu, kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Akbucaklıların dernek kurma çalışması son aşamada

Avukat İlhan Öztürk, Akbucak köyü adına bu yıl ikincisi düzenlenen arabaşı gecesinde yaptığı konuşmada, geçen yıl gündeme getirdikleri dernek kurma fikrini hayata geçireceklerini söyledi.

Öztürk, “Dernek kurmak için gerekli olan İmzaları 17 Şubat 2012 günü itibariyle tamamladık. Kısa bir süre içinde derneğimizi kurmuş olacağız ve seneye duyuruları dernek adına yapacağız inşallah” dedi.

20 Şubat 2012 Pazartesi

“AK Parti’ye geçebilirim” diyen MHP’li Uyar: Şahsî menfaatim için değil ilçe menfaati için söyledim

Kısa bir süre önce Yenifakılı Belediyesi’nin borçları sebebiyle hizmet veremez hâle geldiğini belirterek, teklif gelmesi hâlinde Yenifakılı halkına hizmet verebilmek adına AK Parti’ye geçebileceğini duyuran Yenifakılı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, bunu şahsî menfaati için değil ilçe menfaati için dile getirdiğini söyledi.

Uyar, “Düşüncelerimde sabitim. Seçime kadar hizmetimize devam edeceğim. Teklif gelirse, bizim derdimiz belli. 5,5 milyona yakın belediyemizin borcu var. Eğer bunu silerlerse, gerekirse koltuğumuzu teslim ederiz” dedi.

Mühendisler pergelleri açtılar

Yozgat’ta faaliyet gösteren mühendisler ve teknik elemanlar, bilgi ve tecrübelerini Yozgat’ın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek ve meslekî dayanışmayı sağlamak için “Pergel” isimli bir dernek kurdular.

Pergel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Teker, Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Parkı Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek derneğin kuruluş amacı ve gerçekleştirmeyi düşündükleri faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

AB fonlarından daha fazla yararlanmak için çalışma içerisinde olacaklarını dile getiren Teker, şunları söyledi:

Valilik adına para toplayan dolandırıcılara dikkat!

Yozgat Valisi Necati Şentürk, bazı dolandırıcıların, kendisinin, yardımcılarının ve bazı kamu görevlilerinin adını kullanarak hayırsever işadamlarını arayıp yardıma muhtaç vatandaşlar için para toplamak istediklerini söyleyerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunduklarını belirterek, Yozgat halkını uyardı.

Vali Şentürk, şu açıklamada bulundu:

İşte siyasî kavgaların asıl sebebi:
2014’te siyaset tamamen yeniden şekillendirilecek

2014’te Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti Genel Başkanı ve üst düzey yöneticileri ile bütün belediyeler ve diğer yerel yönetimler değişecek.

Kısa adı ANAR olan ve siyasî anketleriyle tanınan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, MİT tartışmalarının arkasındaki asıl sebebin, 2014 sürecini şekillendirme mücadelesi olduğunu düşünüyor.

Uslu, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey istihbaratçıları ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırmasını “Türkiye’nin güç dengeleri ve tüm politikalarını tehdit eden bir saldırı” olarak tanımlıyor.

Uslu, Akşam gazetesinden Şenay Yıldız’a verdiği mülâkatta, 2014 sürecini şöyle değerlendiriyor:

Hürriyet’te Testi Kebabı tarifi

Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapan Sahrap Soysal, Hürriyet’teki köşesinde Yozgat’ın meşhur yemeklerinden Testi Kebabı’nın tarifine yer verdi.

“Testi Kebabı (Yozgat-Yerköy)” başlığıyla yayınlanan tarif şöyle:

19 Şubat 2012 Pazar

“Devlet Baba”dan kimsesiz çocuklara Kar Şenliği

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği yaparak, Çocuk Yuvası’nda kalan kimsesiz çocuklar için, Çamlık Millî Parkı’nda, çeşitli etkinliklerden oluşan bir “Kar Şenliği” düzenledi.

Çamlık Millî Parkı’nın harikulâde kış manzarası eşliğinde karlar üzerinde koşan, polislerle kartopu oynayıp kızak kayan çocuklar, palyaço hakemin gözetiminde çuvalla koşu ve halat çekme yarışması gibi geleneksel çocuk oyunlarıyla doyasıya eğlendiler. Kar Şenliği’nde çocuklara, kış pikniklerinin gözde yiyeceği sucuk ekmek ikram edildi.

Otomobil köprüden dereye düştü: 2 ölü 3 yaralı

Yozgat’ın Esenli beldesinde köprüden dereye düşen otomobildeki 5 kişiden 2’si hayatını kaybetti.

Halil Ekici yönetimindeki araç, Esenli beldesinden Yozgat’a gelirken köprüden dereye düştü. Araçta bulunan 5 kişiden şoför Halil Ekinci ile Orhan Alıç hayatını kaybetti. Aracın içindeki diğer 3 kişi, Süleyman Özcan, Ümit Susam ve Serkan Kurt ağır yaralı olarak Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Göletten çıkarılan cesetler, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bozdağ: Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ın aldığı en büyük yatırım, hızlı tren projesidir

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hızlı tren projesinin Yerköy-Ankara hattı ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını, 2015 yılında da hızlı tren seferlerinin başlayacağını belirterek, “İddialı olsun diye söylemiyorum ama belki de Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ın aldığı en büyük yatırım, hızlı tren projesidir” dedi.

Bozdağ, bu adımların, Yozgat’ın ekonomisine, turizmine ve dünyaya bağlanmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Yozgat’ta kara kış etkisini sürdürüyor

Yozgat’ta eski yıllarda yaşanan kışları bilenlerin bugünlerde “Eski kışlar geri geldi” demelerine sebep olan soğuk ve yağışlı hava, etkisini sürdürüyor.

Yozgat şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi, Çamlık Millî Parkı’nda ise 70 santimetreyi aştı. Yozgat merkezde bir işyeri ile bir düğün salonunun çatısı, üzerinde biriken kar sebebiyle çöktü.

Akdağmadeni’nin sembolleri saat kulesinde

Yozgat’ın nüfus ve gelişmişlik bakımından en büyük ilçelerinden birisi olan Akdağmadeni’ndeki saat kulesi, kendi sembolik özelliğinin yanı sıra, ilçenin diğer sembollerini de üzerinde taşıyor.

3 kademeden oluşan ve 13,5 metre yüksekliğindeki kulenin üzerinde Akdağmadeni’ni temsil eden kozalak, göbelek mantarı, sahlep ve orkide çiçeği motifleri yer alıyor.

18 Şubat 2012 Cumartesi

Sorgun, argo ve küfürle mücadele edecek

Yozgat Sorgun Kaymakamlığı, özellikle çocukları kötü dil alışkanlıklarından korumak amacıyla, argoya, küfüre ve Türkçe’nin kötü kullanılmasına karşı harekete geçti. Kaymakamlığın küfürle mücadelesine İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü de destek verecek.

2012 Yılını “Argo ve Küfürle Mücadele Yılı” ilân ettiklerini belirten Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, argo ve küfürün sadece Sorgun’un değil bütün Türkiye’nin ortak problemlerinden birisi olduğunun altını çizdi.

Ambulans kaza yaptı, yeni doğan bebek öldü

Yozgat’tan Ankara’ya yeni doğan bir bebeği taşıyan Yozgat Devlet Hastanesi’ne ait bir ambulans, Kırıkkale çevre yolunda kaza yaptı.

Kazada yeni doğan bebek hayatını kaybetti, vücudunda disk kayması olduğu tespit edilen ambulans şoförü ise Ankara’ya sevk edildi.

SPK’dan Bilal Şahin’e para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bilal Şahin’e Yozgat Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklarına yönelik olarak çağrıda bulunma yükümlülüğünün zamanında yerine getirilmemesi sebebiyle 18 bin 492 lira idari para cezası verdi.

Kar yağışı sebebiyle
bir işyerinin ve düğün salonunun çatısı çöktü

Yozgat’ta yoğun kar yağışı sebebiyle bir işyeri ile bir düğün salonunun çatısı çöktü. İş yerinde ve düğün salonunda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmadığı bildirildi.

Kar yağışı sebebiyle 556 köy yolunun da ulaşıma kapandığı, kapanan yolların açılması için başlatılan çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Sara hastası üniversite öğrencisi,
kaldığı evde ölü bulundu

Ailesi Yozgat’ta bulunan Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Turizm Otelcilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Salim Aslan, 3 arkadaşıyla birlikte kaldığı evde ölü bulundu.

Sara hastası olduğu ve ailesini ziyaretten döndüğü öğrenilen Salim Aslan’ı hareketsiz vaziyette bulan arkadaşları, 112 Acil servise haber verdi. Sağlık ekipleri Aslan’ın öldüğünü tespit etti.

Sara nöbeti geçirerek hayatını kaybettiği tahmin edilen Aslan’ın kesin ölüm sebebi, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi neticesinde belli olacak.

TRT Anadolu’da renkli bir Yozgat gecesi

“TRT Anadolu” televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Yerinde Konuşuyoruz” programı, dün akşam Yozgat’a konuk oldu.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik özellikleri anlatıldı.

Programa konuk olarak Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgatlı bilim adamı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Kent Konseyi Başkanı R. Ünsal Allıoğlu ve Mahallî sanatçı Erhan Özel ile çavdar saplarını yapıştırarak resimler yapan Mehmet Yancıoğlu, taş biblolar yapan İbrahim Karaköseoğlu ve tel kırma işi yapan hanımlar katıldılar.

17 Şubat 2012 Cuma

Kar yağışı sebebiyle 108 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı sebebiyle Yozgat’ta 108 köy yolu ulaşıma kapandı. Yozgat’ta kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1 metreyi bulurken, kent merkezinde ise 60 santimetre olarak ölçüldü.

İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için başlattıkları çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Sorgun HEM, çiniciliğe yerel boyut kazandırıyor

Yozgat sembollerini taşıyan çiniler satışa sunulacak

Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) açılan çinicilik kursu, elde ettiği başarıya, Yozgat turizmine katkı sağlayacak yeni ve yerel bir boyut ekliyor.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, kursta çini üreten Sorgun’un sanatkâr hanımlarının bundan sonra çini desenlerinde yerel sembolleri de kullanacaklarını bildirdi. Kılıç, Kerkenes Harabeleri, Kınalı Hasan ve termal turizm motifleri kullanılarak üretilecek çinileri Türkiye genelinde satışa sunacaklarını bildirdi.

Yenifakılı’nın MHP’li Belediye Başkanı Uyar: Borç batağındayız, teklif gelirse AK Parti’ye geçerim

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, borç batağında bulunan belediyenin hizmet üretemez noktaya geldiğini, İller Bankası’ndan gelen payın personel maaşını karşılamaya dahi yetmediğini belirterek, Yenifakılı halkına hizmet verebilmek adına, teklif gelmesi hâlinde gönül verdiği partisinden istifa edip AK Parti’ye geçebileceğini duyurdu.

Yenifakılı’nın, kanalizasyondan içme suyuna kadar pek çok hizmete muhtaç olduğunu dile getiren Başkan Uyar, şunları söyledi:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Bölge Çalışma Toplantısı Kayseri’de yapıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ankara ve Sivas Bölgeleri Bölgesel Çalışma Toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda yapıldı.

Kayseri Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ankara ve Sivas Bölgelerindeki, Konya ve Eskişehir Ticaret Odaları ile Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Tokat, Yozgat ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odalarının yetkilileri katıldı.

Bazı ilçelerde eğitime ara verildi

Yozgat’ın bazı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle eğitime bu gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Boğazlıyan, Çayıralan ve Sarıkaya merkez, bağlı belde ve köylerdeki okullarla taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.

Yenifakılı ilçesinde ise ilçe genelindeki bütün okullarda eğitime bu gün ara verildiği belirtildi.

16 Şubat 2012 Perşembe

Fetih 1453 Yozgat’ta 5 gün kapalı gişe oynayacak

Biletler tükendi

İstanbul’un fethini konu edinen ve 17 milyon Dolarlık bütçesiyle Türk sinema tarihinin en büyük yapımı unvanını elde eden “Fetih 1453” isimli film, Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da fethin gerçekleştiği yıla atfen saat 14.53’te gösterime girdi.

Yimpaş AVM Sineması’nda gösterime giren Fetih 1453, büyük ilgi gördü. Sinema Müdürü Murat Okhan, filmin Yozgat'ta 2 salonda 5 gün kapalı gişe oynayacağını söyledi.

Eski Askerlik Şubesi Kent Müzesi olacak

Kısa bir süre öncesine kadar Yozgat Askerlik Şubesi olarak kullanılan tarihî binanın Kent Müzesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

1895-96 yıllarında Sultan 2. Abdülhamit döneminde sarı renkli kesme taş kullanılarak inşa edilmiş ve Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında “Korunması gerekli kültür varlığı” olarak tescil edilmiş olan tarihî bina, kısa bir süre öncesine kadar Yozgat Askerlik Şubesi olarak kullanılıyordu.

Dernek öncülük etti, Çayıralan kenetlendi; meslek yüksekokulunun temeli bahar aylarında atılacak

Başkanlığını işadamı Hayri Yıldız’ın yaptığı Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Çayıralan ilçesine kurulması planlanan yüksekokulun binasını ve 6 adet lojmanını yaptırmayı üstlendi. Bozok Üniversitesi de dernekle anlaşma imzalayarak, yüksekokul sürecini resmen başlattı.

Eğitimde sivil toplumun zaferi

Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı hayırsever işadamı Hayri Yıldız, okulun temelini önümüzdeki Nisan veya Mayıs ayında atarak, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine hazır hâle getireceklerini söyledi. Anlaşma, Çayıralan ilçesinde sevinçle karşılandı.

Yozgat’ın 7 ilçesine yeni okullar yapılacak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Merkez ilçenin yanı sıra, Kadışehri, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni, Şefaatli, ve Saraykent ilçelerine TOKİ tarafından yeni okullar yapılacağını bildirdi.

İlçe Kaymakamlarına ve İlçe Millî Eğitim Müdürlerine yeni yapılacak okulların teknik hazırlıklarını 15 Nisan’a kadar tamamlamaları için talimat veren Vali Şentürk, “Hangi ilçenin okulunun projesi ve yeri, dediğim tarihe kadar tamamlanmaz ise o ilçeden alıp başka bir ilçeye kaydırırım. Kimse kusura bakmasın, herkes işini zamanında yapacak” dedi.

Başkan Çetin: Yozgat’ta en ucuz su Çayıralan’da

Çayıralan ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Çakmak Çetin, Yozgat’taki ilçe belediyeleri arasında en ucuz suyun Çayıralan Belediyesi tarafından verildiğini söyledi.

Çetin, suyun tonunun Yozgat’ta 3, Boğazlıyan’da 2, Yenifakılı’da 1.30 Lira’dan abonelere ulaştığını, Çayıralan ilçesinde ise 75 Kuruş’tan ücretlendirildiğini belirtti.