23 Ağustos 2012 Perşembe

Yeğenini döverek öldüren adam serbest bırakıldı Zanlının yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor

Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Kesikköprü köyünde amcası tarafından sopayla dövülen 16 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşti. Gencin beyin ölümüne sebep olan amca, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Ölüm kalım mücadelesi veren gencin annesi ve ağabeyi ise, zanlının elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtığını iddia ederek “Bu nasıl adalet, anlamadım” diyor.

Olay nasıl oldu?

Beyin ölümü gerçekleşen Recep C.’nin annesi Ayşe C., oğlunu öldüresiye döven amcasından şikâyetçi olduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı:

“Bundan 2 yıl önce büyük oğlum Şaban C. ile Avustralya’da yaşayan kaynım Duran C.’nin kızını evlendirdik. Evlenmelerinden 1 ay sonra ayrıldılar. Daha sonra kaynım Duran C., bizi ve büyük oğlumu sürekli tehdit etmeye başladı. Avustralya’dan izne gelen kaynım Duran C., evimizin önüne gelerek bana ve eşime küfür etmeye başladı. Bu olay üzerine evin salon bölümünde uyuyan küçük oğlum Recep, dışarıya çıkarak amcasına küfür etmemesini söyledi. Amcası da eline aldığı sopayla oğlumu dövmeye başladı. Oğlum kafasından aldığı darbelerle ağır yaralandı ve şu anda yoğun bakımda yatıyor. Kaynım, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ancak hakim karşısına çıkmadan serbest bırakıldı. Savcılığın yurt dışına çıkma yasağı vermesine rağmen o elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtı. Bu nasıl adalet anlamadım.”

Olayı duyan ağabey Şaban C. ise, kardeşini öldüresiye döven amcasına gerekli cezanın verilmesini isteyerek, “Amcam sürekli olarak beni ve ailemi tehdit ediyordu. Kardeşim şu anda Sorgun Devlet Hastanesi’nde ölüm kalım savaşı veriyor. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Amcam ise elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtı. Biz yüce adaletimizden bu şahsa gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Kardeşimi bu hâle sokan kişi insan olamaz” diye konuştu.

Hiç yorum yok: