7 Ağustos 2012 Salı

Olimpiyatlarda ilk madalya Yozgatlı Rıza’dan

Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk madalyayı, 120 kilo grekoromen stil güreş müsabakasında Gürcistanlı rakibi Guram Pherselidze’yi 2 - 0 yenen hemşehrimiz Rıza Kayaalp getirdi. Kayaalp, bronz madalyanın sahibi oldu.

Excel Arena’da bronz madalya için mindere çıkan Rıza Kayaalp, Gürcü rakibini her iki periyotta da 1 - 0 yenmeyi başarırken Türkiye adına ilk madalyayı kazanan sporcu oldu. Bronz madalya sahibi olan Kayaalp, Türk bayrağıyla minderde tur attı.

Başbakan arayıp tebrik etti

Kayaalp, Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırdığı için mutlu ve gururlu olduğunu belirtirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini de söyledi. Kayaalp, hedefinin altın madalya olduğunu ancak birkaç hatadan dolayı finali kaçırdığını ifade ederek “Daha yaşım genç, Türkiye’ye daha çok madalya kazandıracağım” dedi.

Bozdağ, twitter’dan kutladı: Bozok yaylası’nın yiğit evlâdı

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da Twitter hesabından Kayaalp’i kutladı.

Kayaalp’in kazandığı madalya ile hem Yozgat’ın hem de Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirten Bozdağ, “Bozok Yaylası’nın yiğit evladı, Yozgat’ın gururu, hemşehrim Rıza Kayaalp’i olimpiyatlarda ilk madalyayı kazandırdığı için gönülden kutluyorum. Tebrikler Rıza” ifadelerini kullandı.

Muhabiri kündeye getirmişti

Kayaalp, olimpiyatlar henüz başlamadan önce hazırlık kampını ziyarete gelen NTV muhabiri Hakan Gündoğar’ı kündeye getirmiş, stüdyodaki muhabiri de gülme krizine sokmuştu.

Hiç yorum yok: