12 Ağustos 2012 Pazar

Enerji Bakanı Taner Yıldız,
elektrik ve doğalgaz toplantısı için Yozgat’a geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ardından Grand Eser Otel’de düzenlenen Yozgat, Sivas, Tokat ve Çorum illerini kapsayan Bölge Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda elektrik ve doğalgaz dağıtımı konusu istişare edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat Valiliği’nin girişinde Vali Necati Şentürk ve protokol mensupları tarafından resmî törenle karşılandı. Bakan Yıldız, Valilik Makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Doğup büyüdüğü topraklarda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldız, katılacağı toplantı hakkında şu açıklamada bulundu:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatil olması münasebetiyle illerimizi gezerek hem bölge hem de il koordinasyon kurulu toplantıları yapıyoruz. Varsa problemleri, çözüm önerilerini, tavsiyelerini bulunduğumuz illerde alıyoruz. Bugün Yozgat’ta da iki toplantı gerçekleştireceğiz. Elektrik ve doğalgaz dağıtımı ile birlikte bakanlığımız ile alâkalı diğer konuları da içeren bu toplantının diğer illerimizde olduğu gibi burada da verimli geçeceğine inanıyorum.”

Vali Necati Şentürk, Yozgat ziyaretinin anısına Bakan Yıldız’a plaket takdim etti. Yıldız, daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Bakan Yıldız, valilik ziyaretinin ardından, Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde Yozgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bulunduğu ek hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Bakan Taner Yıldız, daha sonra İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıya Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Mehmet Soğukpınar ve Erdoğan Temizyürek, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı firma yetkilileri, kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Bakan Yıldız, şu açıklamada bulundu:

“Bugün Yozgat’ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı ilgilendiren bütün kurumlarımızın genel müdür ve yetkilileri ile birlikte buradayız. Bu toplantıda Yozgat’ın genel bir değerlendirmesini yapacağız. Bu değerlendirmede birçok konuyu enine boyuna konuşma fırsatı bulacağız. Öncelikle söz siz değerli katılıcıların olacak. Sorunlarınızı, eleştirilerinizi ve varsa önerilirinizi alacağız. Burada alınan karaların uygulanabilir olmasına özen göstereceğiz ve alınan kararların tarafımızdan takip edileceğinin bilinmesini isterim”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha sonra Grand Eser Otel’de düzenlenen Yozgat, Sivas, Tokat ve Çorum illerini kapsayan Bölge Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda elektrik ve doğalgaz dağıtımı konusu istişare edildi.

Bakan Yıldız, iftarını Yozgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırında açtı. Yıldız, iftar öncesi vatandaşlara yemek dağıttı.

Hiç yorum yok: