29 Ağustos 2012 Çarşamba

Dolandırıcı, Yozgat Emniyeti’nden kurtulamadı

PKK tehdidiyle Yozgat’taki bir kadını 16 bin 800 Lira dolandıran sahtekâr, Yozgat ve Adana Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu Adana’da yakalandı. Ömer E., nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ömer E. (30), cep telefonuyla Yozgat’ta ev hanımı Fatma Ertürk’ü (41) arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Ömer E., daha sonra Ertürk’e kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK’nın eline geçtiğini ve kullandığını söyleyerek, “Bu olay çok gizli. O yüzden kimseye bahsetmeyin. Biz sizin probleminizi çözeceğiz. Ancak şimdi vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Ama sakın kimseye söylemeyin aksi takdirde biz işi çözemeyiz suç sizin üzerinize kalır” diyerek Ertürk’ü kandırdı.

Bunun üzerine Fatma Ertürk, bankaya giderek verilen hesaba 16 bin 800 TL para yatırdı. Ancak kadın kendisini arayan kişiyi arayıp parayı yatırdığını söylemek istediğinde telefona bir daha ulaşamadı.

Dolandırıldığını anlayan kadın, Yozgat Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Yapılan araştırmada paranın Adana’da bir bankaya yatırıldığı tespit edildi. Yozgat polisi Adana Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Adana polisi, bankaya yatırılan parayı bloke ettirdikten sonra parayı çekmeye gelecek şahsı beklemeye başladı. Şüpheli Ömer E., bankaya geldiğinde polisler tarafından gözaltına alındı. Şahıs gözaltında suçlamayı kabul etmeyerek parayı bir arkadaşının hesabında problem olduğu için kendi hesabına yatırdığını ileri sürdü.

Ömer E., nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Hiç yorum yok: