25 Ağustos 2012 Cumartesi

Bu meydanlardan nice şampiyonlar çıkacaktır

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 5. Gurbetçiler Şöleni Yağlı Güreşleri’nde yaptığı konuşmada, güreşleri izleyen Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Üçüncüsü Rıza Kayaalp’i örnek göstererek, “Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır” diye konuştu.

Rıza Kayaalp’in önümüzdeki olimpiyatların şampiyonu olacağına dair inancını dile getiren Bozdağ, “Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilân ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan bronz madalya ile dönen Millî Güreşçi Rıza Kayaalp’e cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarar’a 5’er bin lira para ödülü verdi.

5. Gurbetçiler Şöleni Yağlı Güreşleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, eski Yozgat yolunda bulunan çim sahada düzenlenen 5. Sorgun Gurbetçiler Şöleni Yağlı Güreşleri’ni izledi.

Ata sporumuz yağlı güreş müsabakalarına Türkiye’nin dört bir yanından ünlü güreşçiler katıldı. Müsabakaları, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Millî Güreşçi Rıza Kayaalp ve çok sayıda vatandaş izledi.

Sorgun Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu organizasyonla Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden çok sayıda güreşçiyi buluşturduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sizler hem onları seyrediyorsunuz hem ata sporumuza destek veriyorsunuz. Bu şöleni organize eden Sorgun Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’e ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır. İşte dünya şampiyonumuz, olimpiyat üçüncümüz Rıza Kayaalp evladımız, o da bu meydanda bugün. Biliyoruz ki önümüzdeki olimpiyatların şampiyonudur o. Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilan ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum”

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan bronz madalya ile dönen milli güreşçi Rıza Kayaalp’e cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarar’a 5’er bin lira para ödülü verdi.

Başpehlivanlığı Süleyman Aykırı aldı

Yozgat Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Gurbetçiler Şöleni bünyesinde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarının finalinde Şükrü Kazan’ı yenen Süleyman Aykırı, başpehlivan oldu.

Hiç yorum yok: