26 Nisan 2012 Perşembe

Yozgat’ta 876 kişiye iş imkânı sağlayan İŞKUR,
21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyecek

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Recep Öcal, “Önümüzdeki günlerde 21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyeceğiz. Kurslarımızın açılabilmesi için ilgili kursa en az 10 kişinin müracaat etmesi gerekmektedir” dedi.

İŞKUR işe yaradı

Yozgat İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, açtığı Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 876 kişiye iş imkânı sağladı.

İŞKUR Yozgat İl Müdürü Recep Öcal, İŞKUR’un istihdama yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, TYÇP ve açtığı iş garantili meslek edindirme kurslarıyla istihdama büyük katkılar sağladığını söyledi.

Yozgat ve ilçelerinde iş garantili meslek edindirme kurslarının açılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Öcal, “Önümüzdeki günlerde 21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyeceğiz. Kurslarımızın açılabilmesi için ilgili kursa en az 10 kişinin müracaat etmesi gerekmektedir. Yine ilçe ve merkezde 375 kişinin katılacağı girişimcilik kursları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

İl genelinde TYÇP kapsamında 81 projenin devam etiğini ve bu projelerde 876 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Öcal, “İşsizliğin azaltılması, istihdamın artması ve toplum yararına hizmet üretilmesi için TYÇP’ye büyük önem veriyoruz” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarının da bulunduğunu belirten Öcal, engellilerin topluma kazandırılması ve sosyal hayata adapte edilmesi için onlara yönelik kurslar düzenleyeceklerini söyledi.

Hiç yorum yok: