26 Nisan 2012 Perşembe

TSO Başkanı Özışık, Tarım Fuarı’nda konuştu: Yozgat, organik tarımın yıldızı olacaktır

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 3. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Yozgat’ın yüzölçümünün yüzde 80’inin tarım alanlarından oluştuğunu belirterek, şu iddiada bulundu:

“Bu alanlar klasik tarım yapıldığı için kimyasal gübrelerle zehirlenmemiş tertemiz alanlardır. Yozgat, gelecekte organik tarım ve organik gıdanın yıldız kenti olacaktır. Organik tarım bizleri önümüzdeki 5-10 yılda Türkiye'nin önemli şehri yapacaktır.”

3. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Yozgat Ziraat Odası tarafından organize edilen 3. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda törenle açıldı.

Açılışa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ünal Koçak, Yozgat Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Özışık: Yozgat, organik tarımın yıldızı olacak

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın en önemli dinamiklerinin başında tarım sektörünün geldiğini, geleceğin en önemli iki sektöründen birisinin gıda, diğerinin ise enerji olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Yozgat, sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesinde 81 il arasında biraz gerilerde olabilir ama 14 bin 321 kilometrekare yüzölçümünün yüzde 80’ini tarım ve mera alanları oluşturuyor. Bu alanlar, klasik tarım yapıldığı için kimyasal gübrelerle zehirlenmemiş, tertemiz alanlardır. Yozgat, gelecekte organik tarım ve organik gıdanın yıldız kenti olacaktır. Organik tarım, bizleri önümüzdeki 5-10 yılda Türkiye’nin önemli şehri yapacaktır.”

Açıkgöz: 30 bin ziyaretçi bekliyoruz

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na bu yıl 214 firmanın iştirak ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı 17 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise bu sayının 30 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Amacımız, çiftçilerimize modern tarım aletlerini tanıtıp, daha kaliteli üretim yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Şentürk: Yozgat, Türkiye tarımı için önemli bir merkezdir

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise, tarım sektörünün dünya döndükçe var olacağını ve stratejik olarak önemini her geçen gün artıracağını belirterek, şunları söyledi:

“Yozgat, Türkiye tarımında önemli bir yer işgal etmektedir. Türkiye’de üretilen buğdayın yüzde 4’ü, şeker pancarının yüzde11’i, mercimeğin yüzde 15’i Yozgat’ta üretiliyor. Bu bakımından Yozgat, Türkiye tarımı için önemli bir merkezdir. Tarım, eskiden tabiat şartlarına bağımlı olarak yapılıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık tabiat şartlarına o kadar bağlı kalmıyoruz. Bugünkü tarım fuarının önemi de budur. Bu tür organizasyonlarla çiftçimiz, gelişen teknolojiyle tanıştırılıyor. Fuarımızın ilimize, ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Necati Şentürk ve katılımcılar tarafından açılış kurdelesi kesilen 3. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyarete açıldı.

Fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

(Yozgat Muhabir / Fotoğraflar: Yozgat Valiliği)

Hiç yorum yok: