9 Nisan 2012 Pazartesi

Sorgun’da asayişin sağlanması için Anadolu’nun manevî mimarlarından da istifade edilecek

Sorgun Kent Güvenliği Danışma Kurulu, ilçede huzur ve asayişin tam ve kalıcı olarak sağlanması için çok boyutlu olarak yürütülen çalışmalara, Anadolu’nun manevî mimarlarını anma programlarının da eklenmesini kararlaştırdı.

Karara göre okullarda Mevlâna, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli gibi mutasavvıflarla Mehmet Akif Ersoy gibi topluma mal olmuş abide şahsiyetleri anma programları düzenlenecek.

Sorgun Kent Güvenliği Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

Sorgun Kent Güvenliği Danışma Kurulu toplantısı, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serkan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Murat Demir, ilgili daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı esnaflar katıldı.

Toplantıda daha önce yapılan toplantıların değerlendirilmesinin ardından Emniyet müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarıyla işbirliği yapılarak gerçekleştirilen mahalle toplantılarına devam edilmesi, okullarda güvenli eğitim uygulamaları çerçevesinde okullardan sorumlu irtibat görevlilerinin, en az haftada bir defa sorumlu oldukları okulların idarecileri ile görüşerek bu görüşmeleri rapor etmeleri kararlaştırıldı.

Kararlar arasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda Mevlâna, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli gibi mutasavvıflarla Mehmet Akif Ersoy gibi topluma mal olmuş abide şahsiyetleri anma programları düzenlenmesi de yer alıyor.

Karara göre ayrıca, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sorgun Adliyesi gibi kurumlara geziler düzenlenecek.

Hiç yorum yok: