10 Nisan 2012 Salı

Sorgun Devlet Hastanesi Doktoruna ABD’den ödül

Sorgun Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mikail Yarloğleş, Chicago’da düzenlenen ABD Kardiyoloji Kongresi’nde “Bildiri Başarı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Amerikan Kardiyoloji Koleji’nin düzenlediği ABD Kardiyoloji Kongresi’ne, “Kan Basıncının Yüksekliğinin Kandaki İltihaba ve Hücrelere Etkisi” konulu çalışmasıyla katılan Sorgun Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mikail Yarloğleş, “Bildiri Başarı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Dünyanın dört bir yanından 20 binin üzerinde doktorun katıldığı kongrede verilen 5 ödülden birini alan Yarloğleş, aldığı ödülden dolayı Türkiye adına gurur duyduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanından kardiyologların katıldığı kongrede, 10 binden fazla bilimsel araştırmanın tanıtıldığını belirten Yarloğleş, şunları söyledi:

“Kongre için hazırlanan projelerden 5’i kabul gördü. ‘Kan Basıncının Yüksekliğinin Kandaki İltihaba ve Hücrelere Etkisi’ konulu projem ödüle lâyık görüldü. Geçen yıl da aynı kongrede pasif sigara içiciliği konusundaki çalışmamla poster ödülü almıştım. Şahsım ve ülkem adına uluslararası alanda aldığım bu ödülün gururunu yaşıyorum.”

Hiç yorum yok: