10 Nisan 2012 Salı

Şeker-İş: Yozgat Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinde açıkça suç işlendi

Şeker-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde açıkça suç işlendiğini iddia etti.

Macit, yaptığı açıklamada, Elazığ, Malatya, Erzincan, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının satışıyla ilgili ihalelerin şeffaflıktan uzak, ciddiyetle bağdaşmayan ve kamuyu zarara uğratan bir mantıkla gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ihale öncesi yaptığı değer tespitinde Elazığ, Erzincan, Elbistan ve Malatya’nın bulunduğu portföy B grubu fabrikalarına 257 milyon 856 bin Dolar, portföy C fabrikalarına da 407 milyon 375 bin Dolar referans değer belirlediğini hatırlatan Macit, şunları kaydetti:

“İhale Tespit Komisyonu, her iki portföyün değerini düşük tespit etmesine rağmen Kolin-Limak ortaklığı 257 milyon dolarlık değer biçilen portföy B grubu fabrikaları için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yazılı olarak alay edercesine 10 milyon dolarlık teklif sundu. Diğer yazılı ilk tekliflerin neredeyse onda biri kadar ve portföy grubu için belirlenen geçici teminat tutarı kadar olan bu teklife rağmen Kolin Limak Ortak Girişim Grubu ihale sürecine dahil edilmiş ve 10 milyon dolarlık teklifini her nasılsa 266 milyon dolara yükselterek, ihaleyi kazanan olmuştur. Benzer durum portföy C grubu ihalesinde de yaşanmıştır.”

Hiç yorum yok: