24 Nisan 2012 Salı

Sadir Durmaz’ın Çınarer’e desteği yetmedi
MHP Yozgat İl Kongresi’ni Cevdet Kaya kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Kongresi’ni, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın eski İl Başkanı Ergin Çınarer’e verdiği desteğe rağmen, Cevdet Kaya kazandı.

Ergin Çınarer, Cevdet Kaya ve Adem Atik’in aday olduğu kongrede Cevdet Kaya 250, Ergin Çınarer 245, Adem Atik ise 28 oy aldı.

MHP Yozgat İl Kongresi, 22 Nisan Pazar günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın başkanlık ettiği ve 524 delegenin oy kullandığı kongrede, , MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın desteklediği bilinen eski başkan Ergin Çınarer 245 oy alırken, diğer aday Cevdet Kaya 250 oy alarak, 5 oy farkla İl Başkanı seçildi. Üçüncü aday Adem Atik ise 28 oy aldı. Seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.

MHP Yozgat İl Kongresi’ne Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Özışık, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, MHP ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

MHP İl Başkanlığı’nı kaybeden Ergin Çınarer, kongre sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Partili delege arkadaşlarımın kararına saygılıyım. MHP’ye İl Başkanlığı sürecindeki nöbetim, delegelerimizin takdirleriyle dün sona ermiştir. Partime ve davama bundan sonra bir nefer olarak hizmet edeceğim. Cevdet Kaya ve ekibine başarılar dilerim” dedi.

Yeni İl Başkanı Cevdet Kaya ise geçmişte MHP’nin her kademesinde çalıştığını hatırlatarak şunları söyledi:

“MHP, bir şahsın veya şahısların değil, bir büyük davanın partisidir. Bu nedenle kongrenin kaybedeni yoktur, kazananı vardır, o da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Her kongrede olduğu gibi bu kongrede de MHP güçlenerek çıkmıştır. Kongrede bize destek olan veya olmayan bütün ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum.Bundan sonra yine el ele vererek el birliği ve güç birliği içerisinde partimizi iktidara taşıma yolundaki mücadelemize devam edeceğiz.”

Hiç yorum yok: