9 Nisan 2012 Pazartesi

Otomobil hırsızlığı yapan çete çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından Yozgat, Ankara ve Antalya’da aynı anda düzenlenen operasyonlar sonucu, otomobil hırsızlığı yaptıkları iddia edilen biri kadın 29 kişi gözaltına alındı.

Toplam 35 otomobil çaldıkları iddia edilen zanlıların, bu araçlardan 10’unun motor ve şasi numaralarını değiştirdikleri belirlendi.

Oto hırsızlarına darbe

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları belirlenen grubu takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fizikî takibin ardından Yozgat, Ankara ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, biri kadın 29 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada, 2 dizüstü bilgisayar, 8 otomobil müzik sistemi amfisi, 7 hoparlör, 2 otomobil teybi, fotoğraf makinesi, 5 cep telefonu, araçların kapısını açıp kontağı çalıştırmada kullanılan 2 aparat, çok sayıda satış sözleşmesi, vekâletname ve araç ruhsatları ele geçirildi.

Toplam 35 otomobil çaldıkları iddia edilen zanlıların, bu araçlardan 10’unun motor ve şasi numaralarını değiştirdikleri belirlendi.

Zanlıların 22 ev ve iş yeri ile 6 araçtan hırsızlık yaptıkları, ayrıca ateşli silahla yaralama, kapkaç, resmî belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarına karıştıkları öne sürüldü.

Yakalanmamak için telefon konuşmalarında şifre kullandıkları tespit edilen çete üyelerinin, çalacakları araçlar için “Kız güzel mi, esmer mi, sarışın mı”, “Kızın yaşı kaç”, jant için de “Bana 4 bot lazım, su geçirmesin” ifadelerini kullandıkları, evlerden hırsızlık yaparken de “Şu an evde istirahatteyim” dedikleri belirlendi.

Zanlıların, çaldıkları otomobilleri satarken de “Sendeki altınları bozduralım” şifresini kullandıkları tespit edildi.

Zanlıların, araçların kapısını açmak ve kontağı çalıştırmak için sanayi sitesinde 10 liraya yaptırdıkları ve “Kaşık” adını verdikleri aparatlar kullandıkları belirlendi.
Gözaltına alınan 29 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hiç yorum yok: