19 Nisan 2012 Perşembe

Öğretmenlik hakları ellerinden alınan
üniversite öğrencileri YÖK’ü protesto ettiler

Kısa adı YÖK olan Yüksek Öğretim Kurulu, Fen Edebiyat Fakültelerinden pedagojik formasyon sertifika programlarını kaldırdı.

Alınan bu kararla öğretmenlik haklarını kaybeden Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, fakülte önünde protesto eylemi düzenlediler. Öğrenciler, öğretmenlik yapmaları için yeterli olmayacak bir diplomanın kendileri için ‘işe yaramaz’ bir diploma olacağını ileri sürdüler.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri adına bir basın açıklaması yapan Ahmet Gül, öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek, “Türkiye’de ortalama 100 bin Fen Edebiyat öğrencisinin geleceklerinin çöpe atılması üzüntü vericidir. Fen Edebiyat Fakültelerini tercih eden bu öğrenci arkadaşlarımız, pedagojik formasyon umuduyla bu bölümleri seçmişlerdir. Bir gecede alınan bu karar, bu gençleri bir anda yok sayarak alınmış bir karardır. Ayrıca bu kararın alındığı toplantıda hiçbir Fen Edebiyat Fakültesinin dekanının bulunmaması da kararın ne kadar taraflı alındığını göstergesidir” diye konuştu.

“Bu karar uygulanacaksa eğer, kazanılmış hakların teslim edilmesinden sonra uygulamaya geçmesini istemekteyiz” diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dört yılın emeği bir gecede çalınmamalı. Biz, Fen Edebiyat öğrencileri olarak ayrıcalık değil, kazanılmış ve verilmesi gereken bir hakkın peşindeyiz. 4 yıl boyunca çekilen bu kadar sıkıntıdan sonra elimizde işe yaramayacak olan bir diploma ile dolaşmak istemiyoruz. Okulumuzun bitmesine haftalar kala yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesi en büyük temennimizdir. Geleceğimiz bu kadar ucuz değildir. Geleceğimize etki eden bu kararın tekrar düşünülmesi, ilgili makamlara bir sitemimizdir. Karar değişmez ise bu konudaki tavrımız asla değişmeyecektir. Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat öğrencileri olarak Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu bu kararı kınıyoruz.”

Hiç yorum yok: