18 Nisan 2012 Çarşamba

Kaymakam Kılıç: Hızlı tren ve uçak seferleri başladığında Sorgun turizmi de canlanacak

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun’un tarihî ve kültürel varlıklarının yanı sıra termal kaynakları ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri ile turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, hızlı tren hattının ve yapılacağı duyurulan havaalanının tamamlanmasıyla beraber, Sorgun’un turizmde çok daha iyi bir seviyeye geleceğini söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde “Turizm Haftası” etkinlikleri, Sorgun Ticaret Meslek Lisesi tarafından organize edilen yürüyüşle başladı. Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın eşliğinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun önünden başlayan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Yaşar Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Sorgun Ticaret Meslek Lisesi’nin bahçesinde devam eden programda Mehter Takımı bir konser verdi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Türkiye’nin büyük bir turizm alanına sahip olduğunu ancak bu alanları yeteri kadar kullanamadığı söyledi.

Kılıç, Türkiye gibi Sorgun’un da turizm ivmesini biran önce yakalaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sorgun, artan bu turizm gelirinden ne kadar yararlanıyor, önemli olan budur. Sorgun, gerek tarih gerek Termal turizm açısından oldukça iyi bir potansiyele sahip. Biri inşaat hâlinde, biri proje halinde iki beş yıldızlı tesisin yapılması, hızlı tren yolunun tamamlanması, havaalanının yapımıyla birlikte turizmde çok daha iyi yerlere gelebileceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü ilçemizde Kerkenes, Hapis Boğazı, Alişar Höyük, Çadır Höyük, Kuşaklı Höyük gibi tarihî yerler var. Buralarda kazılar devam ediyor. Bunlara ilâveten Hititlerin başkenti Hattuşaş ve Alaca Höyük, çok yakınımızda. Gelecekte yaşanacak olan turizm canlılığını gören yatırımcıların şimdiden önlemlerini almaları gerekir. İşin özü, bizde turizm gelirini artırmak için her şey var ama bunu bir türlü pazarlayamıyoruz.”

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin düzenledikleri yarışmalarla sona erdi.

Hiç yorum yok: