27 Nisan 2012 Cuma

İl kongresinde ulusal siyaset

Daha önce 21 Nisan’da yapılacağı duyurulan ancak Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katılabilmesi için 27 Nisan’a ertelenen AK Parti Yozgat İl Kongresi, Yimpaş AVM’de yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, kongrede yaptığı konuşmada Yozgat’a getirilen hizmetleri özetlerken bölünmüş yollar ve hızlı tren projesi üzerinde durdu. Bozdağ, Yozgat Havaalanı’nın da Yozgat-Sorgun arasına yapılacağını belirtti. Bozdağ, ilde yapılması planlanan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yüklenici firma ile uzlaşma sağlanamaması hâlinde TOKİ aracılığıyla yapılabileceğini söyledi.

Konuşmasında ağırlıklı olarak ulusal siyasetin gündemini işgal eden tartışma konuları üzerinde duran Bozdağ, ana muhalefet partisi CHP’nin, hükümetin yolsuzluk yaptığı iddiası ile 4+4+4 eğitim sistemindeki ‘seçmeli ders’ uygulamasına yönelik iddialarına cevap verdi.

Bozdağ, konuşmasında ayrıca “27 Nisan e-muhtırası” karşısında hükümetin duruşunu anlattı.

Muhalefete cevaplar

Bozdağ, yolsuzluk suçlamasının iftira olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar bir sürü gensoru getirdiler Meclis’e; ama yolsuzlukla alâkalı milletimizin yüzüne bizi bakamayacak hâle getiren hiçbir iddiayı dile getiremediler, dillendiremediler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmeli derslerin fiilen zorunlu hâle getirildiği iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu, esasında CHP zihniyeti, okullarda Kur’ân-ı Kerîm ve Peygamber Efendimizin hayatı seçmeli dersler arasında olsa bile onların okutulmasından rahatsızdır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, 28 Şubat’ta fişlendiği ve bu işlemin AK Parti tarafından resmî hâle getirildiği iddiasına da tepki gösteren Bozdağ, “Seni fişleyen AK Parti değil, seninle ilgili bu işlemleri yaptıranlar, şu anda başlayan yargılama süreciyle ilgili ‘İntikam alıyorlar’ diye yargıyı itham edip, öte yandan ‘Yargılanmasınlar’ diye canhıraş destek verdiğin 28 Şubat sürecinin aktörleridir” diye konuştu.

Bu günün, “27 Nisan e-muhtırası”nın yıldönümü olduğunu hatırlatan Bozdağ, süreci özetledikten sonra, “Biz ‘herkes görevinin yetki ve sınırını bilecek’ dedik, yırtıp o bildiriyi çöpe attık. Şapkayı alıp gitmedik çünkü bizim şapkamız da yok fötrümüz de yok” dedi.

Açıkgöz yeniden seçildi

Kongrede tek listeyle gidilen AK Parti Yozgat İl Başkanlığı seçiminde, mevcut İl Başkanı Fahri Açıkgöz, 485 delegenin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

Cami harcamaları vergiden düşülecek

Bekir Bozdağ, AK Parti İl Kongresi’nin ardından, hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından Bozok Üniversitesi kampus alanına yaptırılacak olan 1500 kişilik caminin temel atma törenine katıldı.

Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, Erdoğan Akdağ’ın Bozok Üniversitesi’ne çok büyük hizmetleri olduğunu belirterek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bozdağ, konuşmasında, ibadethane yaptıran hayırseverlerin yaptıkları harcamaların vergiden düşüleceğini bildirdi. Bozdağ, “Bu konuda önümüzdeki günlerde yasa tasarısı TBMM’ye sevk edilecektir. Bu da bizim attığımız önemli bir adımdır” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: