18 Nisan 2012 Çarşamba

Hızlı tren hattının Yozgat güzergâhının
alt yapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı

Hızlı tren projesinin yüklenici firma yetkilisi Şenol Aydın, projenin ilk etabında yer alan Yerköy, Yozgat Merkez, Sorgun ve Akdağmadeni ilçesinde altyapı çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Aydın, “Önümüzdeki yıla kadar Yerköy-Sivas arasındaki çalışmalar bitmiş olacak” dedi.

Temeli 13 Mart 2009 tarihinde atılan Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesinin birinci etabını oluşturan Yerköy-Sivas hattında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 850 milyon TL’ye ihale edilen proje tamamlandığında Yozgat’tan Ankara’ya 50 dakikada ulaşılabilecek.

Hızlı tren projesinin yüklenici firma yetkilisi Şenol Aydın, projenin ilk etabında yer alan Yerköy, Yozgat Merkez, Sorgun ve Akdağmadeni ilçesinde altyapı çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

2009 yılından buyana çalışmaların devam ettiğini, kış mevsimi dolayısıyla yavaşlayan çalışmaların baharla birlikte yeniden hız kazandığını belirten Aydın, “Şu anda çalışmalarımız 174 bölgesinden 466 kilometreye kadar devam ediyor. 174’den 223’e kadar olan kısımda altyapı çalışmalarının yüzde 90’ı bitti. Yıldızeli dediğimiz kısımların ise Ekim ayına kadar bitmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıla kadar bu bölgeden Yerköy’den Sivas’a kadar olan çalışmalar bitmiş olacak” dedi.

Hızlı tren hattı yeni bir istihdam alanı oldu

Ankara-Yozgat-Sivas arası demir yolu inşaatı hızla devam ederken, güzergâh çevresindeki köy ve ilçe halkına da yeni bir istihdam alanı oluşturdu. Yerköy bölgesinde işçiler, hızlı tren hattında çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

İşçilerden Çelebi Kılıç, “İlçemizde daha önce iş sıkıntısı vardı. Hızlı trenin buradan geçmesiyle birçok vatandaşımız burada iş sahibi oldu. Bizlere bu işi verenlerden Allah razı olsun” dedi.

Kadir Eliaçık da, “Biz Yerköylüyüz, kendi memleketimizde iş sahibi olduk. Gurbete iş için gitmemize gerek kalmadı. Sigortamız da yatıyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok: