2 Nisan 2012 Pazartesi

Çorum merkezden sonra Alaca ilçesi de harekete geçti: Yozgat Havaalanı’nın peşini bırakmıyorlar

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Yozgat’la Sorgun arasına havaalanı yapılacağını duyurmalarının ardından, havaalanının Çorum’un Alaca ilçesine yapılması için lobi faaliyeti başlatan Çorumlular, havaalanının peşini bırakmıyorlar.

Geçen Mart ayında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Çorum sivil toplum kuruluşları ile geniş katılımlı bir toplantı yapılmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çorum-Alaca İlçe Başkanları ile Alaca sivil toplum kuruluşları da harekete geçti.

MHP İlçe Başkanı Alim Okur, Yozgat’a yapılması planlanan havaalanının Çorum’un Alaca ilçesine yapılmasına yönelik olarak Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan öncülüğünde bir komisyon kurulması ve bu talebin komisyon vasıtasıyla yetkililere iletilmesi önerisinde bulundu. Geçmiş yıllarda bazı yatırımların gerekli girişimlerde bulunulmaması sebebiyle ilçeye kazandırılamadığını belirten Okur, hava alanı konusunda aynı hataların tekrar yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Okur, hava alanının ilçeye kazandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

CHP Alaca İlçe Başkanı Devrim İpekçi de, havaalanının Alaca’ya yapılmasına her görüşten bütün insanların destek vereceğini ifade ederek hava alanı yatırımının ilçenin gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması ve bu önemli yatırımın kaçırılmaması için çalışılması gerektiğini kaydeden İpekçi, CHP olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

Alaca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdullah Arslan ise, konumu açısından Alaca’nın havaalanı için en uygun yer olduğunu ileri sürerek, sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının Alaca için güç birliği yapması gerektiğini söyledi.

Sivil toplum örgütleri ve siyasîlerin havaalanının Alaca’ya yapılması için gerekli alt yapıyı bir an önce oluşturması gerektiğini anlatan Arslan, “Niçin Alaca? Çünkü hem Çorum, hem Yozgat bakımından merkezde yer almaktadır. Karadeniz’i, Akdeniz’e bağlayan köprü görevini görmektedir. Ayrıca Alaca, gerek tarihî bakımdan, gerekse ekonomik bakımdan merkezde bulunmaktadır. Sivil toplum örgütleri, siyasî partiler, kamu kurum ve kuruluşları şimdi birlik zamanı” diye konuştu.

Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz da, “Havaalanı Çorum merkeze yapılsa Yozgat’a uzak, Yozgat’a yapılsa Çorum’a uzak olacak. Ancak Alaca, bu konuda bir merkez nokta konumundadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde Alacamıza havaalanı yapılması hem çevre İlere fayda sağlayacak hem de ilçemizin gelişmesi adına çok önemli bir adım olacaktır” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: