10 Nisan 2012 Salı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Yozgat’ın bozuk yollarından dolayı kongreye geç kaldım

CHP Yozgat İl Kongresi’ne katılmak üzere Yozgat’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yozgat’a gelirken aracının iki kez arızalandığını, bu yüzden kongreye geç katıldığını ileri sürdü.

Tekin, “Yozgat’a gelirken burada duble yollar olur diye düşünmüştüm; çünkü Yozgat’ın önemli 2 siyasetçisi var. Sayın Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ galiba karayollarını kullanmıyor. Hava yoluyla geldikleri için yolları da çok kötü. Onu da buradan söylemek istiyorum. Burada Sayın Bakana ve Meclis Başkanına çağrıda bulunuyorum; duble yollarla övünüyorsunuz, Yozgat’a ne zaman sıra gelecek? Onun da cevabını onlar versin” diye konuştu.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Tekin, AK Parti iktidarını, egemen güçlerin taşeronluğunu yapmakla suçladı.

Gürsel Tekin Yozgat’ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin Yozgat İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Gürsel Tekin, son günlerde Erzurum, Zonguldak ve Ankara’da yaşanan boğulma, zehirlenme ve göçük olaylarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

“Bu olayların devletin acizliğini ortaya koyduğunu” öne süren Tekin, Van depreminin ardından burada 6 ayda kalıcı konut yapamayan iktidarın Suriye’den göç edenlere 15 gün içerisinde şehir kurduğunu iddia etti.

Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

“Van’da deprem oldu, Van depreminde onlarca insan hayatını kaybetti. 6 ay içerisinde o insanların barınabileceği imkanları yaratamayan iktidar, 15 gün içerisinde sınırda bir şehir yaptı. Ey vicdansızlar, o çadırlarda bebekler yanarken niye bu hassasiyeti göstermediniz de talimat alınca 15 gün içerisinde şehir oluşturdunuz? Demek ki imkânlarınız var.”

Hükümet, egemen güçlerin taşeronluğunu yapıyor

Türkiye’nin cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez gerek iç gerekse dış politikada ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını iddia eden Tekin, şunları söyledi:

“Her ne kadar basınımızın, medyamızın gündeminde olmasa da iç sorunlarımız gittikçe büyüyor ve dış politikada da cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir rezaletle karşı karşıyayız. Daha dün kol kola gezdikleri, ‘kardeşim’ dedikleri o coğrafyadaki ülkelerle şimdi hangi boyuta geldiğimizi hepinizin görmesi lazım. Oradaki sorunların tamamı bizim iç barışımızı da etkileyecektir. İran’daki sorun, Suriye ve Irak’taki sorun Türkiye’yi yakından ilgilendiren sorunlardır. Anlamakta zorluk çekiyoruz, nedir bizim düşmanlığımız bunlarla? Türkiye’yi yönetenler ‘insan hakları’ diyor. Gözünüz kör müdür kardeşim, Ortadoğu coğrafyasına bakın, nerede insan hakları var, Suriye mi geri kalmış? Dert insan hakları sorunu değil, dert egemen güçlerin taşeronluğunu yapmaktır.”

“Deniz Feneri” davasına da değinen Tekin, “Deniz Feneri, Avrupa’da, Almanya’da yüzyılın yolsuzluğu olarak anıldı. Yüzyılın yolsuzluğu dün aklandı. Hepimizin gözü aydın” dedi.

Çiçek, Bozdağ ve Yozgat’ın yolları

Yozgat’a gelirken aracının iki kez arızalandığını, bu yüzden kongreye geç katıldığını belirten Tekin, “Yozgat’a gelirken burada duble yollar olur diye düşünmüştüm. Çünkü Yozgat’ın önemli iki siyasetçisi var. Sayın Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ galiba karayollarını kullanmıyor, hava yoluyla geldikleri için yolları da çok kötü. Onu da buradan söylemek istiyorum. Burada sayın bakana ve meclis başkanına çağrıda bulunuyorum, duble yollarla övünüyorsunuz, Yozgat’a ne zaman sıra gelecek, onun da cevabını onlar versin” diye konuştu.

Hiç yorum yok: